Srpanj 18, 2025, 10:20:40 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Koji fotić - pomoć  (Posjeta: 8330 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Bkaradza

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Split - Hrvatska
    • Moja Osobna stranica
Odg: Koji fotić - pomoć
« Odgovori #25 u: Kolovoz 21, 2009, 02:14:02 prijepodne »
Nikako panasonic! Canon za kompakte, koji god bit ce ti dobar!

Ja se nebih složio sa ovim... Ja sam upravo u kupnji jednog (high end) kompakta i prema ovome što vidim Panasonic sa Lumix LX3 itekako šiša konkurenciju i po dužini i po širini. Uz njega mislim da bi i novi Canon G11 mogao biti vrlo kvalitetan ali tek je izašla obavjest da će isti biti pušten u prodaju za misec-dva pa triba čekat da ga se testeri dočepaju i da vidimo malo test slika. Isto tako pitanje je kada (i hoće) li panasonic izbacit LX4 na tržište ali ako nastavi stopama LX3 onda će pomest konkurenciju :)

Eto to su u tom rangu jedina 2 kompakta koja bi ja kupio. Možda jedan sa većim zoomom ali se onda gubi na kvaliteti slike i optike. (LX3 ima 2.5x objektiv f2-2.8 dok G11 ima 5x objektiv f2.8-4.5)

http://www.trustedreviews.com/digital-cameras/review/2008/12/12/Canon-PowerShot-G10/p1
http://www.trustedreviews.com/digital-cameras/review/2008/11/13/Panasonic-Lumix-DMC-LX3/p1
« Zadnja izmjena: Kolovoz 21, 2009, 02:44:24 prijepodne od Bkaradza »

Offline lp

• Punopravni član
    • HAS - HrAquascape.org
« Odgovori #26 u: Kolovoz 21, 2009, 09:17:46 prijepodne »
Slazem se sa svim sto si napisao i stvarno su vrhunski i jedan i drugi...htio ja to uzet, al kostaju oko 3300-3500kn, sto je skoro duplo od onog canona sx110 IS.

A covjek rece:  ;)
Malo se više potrošilo, pa sad imam 2000 kn za fotić....

Offline Bkaradza

• Punopravni član
    • Moja Osobna stranica
« Odgovori #27 u: Kolovoz 21, 2009, 10:59:12 prijepodne »
Slazem se sa svim sto si napisao i stvarno su vrhunski i jedan i drugi...htio ja to uzet, al kostaju oko 3300-3500kn, sto je skoro duplo od onog canona sx110 IS.

A covjek rece:  ;)

Znam da si tražio za manje love aparat ali opet ja bi rađe skupio malo više love i kupio kvalitetni aparat nego neki jeftiniji kojeg ću opet prominit. Tako je moja mater kupila nekog pentaxa za 2000 kuna a kvaliteta slike je nikakva. Prastari G5 ima bolju kvalitetu slike nego ovaj novi Pentax..

Offline aquabot

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 39
  • codename franjo
« Odgovori #28 u: Kolovoz 21, 2009, 11:44:34 prijepodne »
Uf, vidim da je moja tema otišla u skoroz nekom krivom smijeru dok sam ja bio na moru...  :-X

Znaći nekaj ćim manje kaj stane u žep, da radi super slikice...

Može kakva preporuka... Malo toćnije, nemojte mi sad tipa bilo koji canon, nego toćno model...

I da još nekaj reko mi je frend da uvijek poslje sezone budu fotići na akciji, pa ak je to istina da prićekam još malo?

Fala...
na hrpu foruma ljudi prodaju rabljene fotiće, pa i one koji su ev par tjedana stari. za 2000kn se znalo naći i olympus slra u entry levelu, a kamoli malih compacta.  :up: nedavno sam vidio sp560 za 1200kn. i compact nikon p5000 (čini mi se) je bio nešto manje od te cifre...
ja sam prije 2 god uzeo za fuji s9500 za 1500, onda je to još bio solidan aparat.

Offline Bkaradza

• Punopravni član
    • Moja Osobna stranica
« Odgovori #29 u: Kolovoz 21, 2009, 11:51:54 prijepodne »
E da inaće LX3 košta negdi oko 3500 kuna dok G10 (a toliko će i G11 otprilike) sa mojim popustom u kodak centru dođe oko 3800 kuna.

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
  • Kum
« Odgovori #30 u: Kolovoz 22, 2009, 00:22:05 prijepodne »
Prije mjesec dana ovdje napisao da bih si ja uzeo LX3, ali obrisalo bilo poruke koje taj dan pisali pa mi se nije dalo ponovo... super je kod g11 sto su isli na drasticno smanjivanje megapiksela, vjerujem da ce biti puno manje suma, kazu cetverostruko ako sam dobro skuzio. Al opet bih uzeo panasonica zbog sireg objektiva i veceg maksimalnog otvora.  :)
Kakav popust u Kodak centru, to nesto sto ti imas ili svi mozemo ostvariti? Naime cudno mi sto cesto vidim da ljudi kad prodaju opremu napisu da je kupljena u Kodak centru, a njihove cijene koje gledam na netu su viiiisoke pa nikako da skuzim u cemu je finta, postoji neki presutni popust ili moras biti stari kupac ili su u sumi?  ;)
Kvatric tj. kilometar sjevernije / Zagreb
All the Dude ever wanted was his rug back... it really tied the room together...

Offline Bkaradza

• Punopravni član
    • Moja Osobna stranica
« Odgovori #31 u: Kolovoz 23, 2009, 23:17:45 poslijepodne »
Prije mjesec dana ovdje napisao da bih si ja uzeo LX3, ali obrisalo bilo poruke koje taj dan pisali pa mi se nije dalo ponovo... super je kod g11 sto su isli na drasticno smanjivanje megapiksela, vjerujem da ce biti puno manje suma, kazu cetverostruko ako sam dobro skuzio. Al opet bih uzeo panasonica zbog sireg objektiva i veceg maksimalnog otvora.  :)
Kakav popust u Kodak centru, to nesto sto ti imas ili svi mozemo ostvariti? Naime cudno mi sto cesto vidim da ljudi kad prodaju opremu napisu da je kupljena u Kodak centru, a njihove cijene koje gledam na netu su viiiisoke pa nikako da skuzim u cemu je finta, postoji neki presutni popust ili moras biti stari kupac ili su u sumi?  ;)

Standardno daju 10% za gotovinu ali ako se znaš cjenkat moš dobit i 15% za gotovinu odnosno čak i više ako kupiješ priko firme (do 20%). Znači najbolje je cjenkat se sa njima :)

Ja evo još uvik razmišljam koji kupit jer iako mi je Lumix nekako bolji (širi otvor i bolji objektiv), opet više bi volia imat barem 5x zoom što nudi novi Canon G11. Ali nemam pojma što uzet. Panny snima HD filmove a G11 to ne snima tako da mislim da ću na kraju uzet LX3.

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Kum
« Odgovori #32 u: Kolovoz 29, 2009, 12:30:01 poslijepodne »
Hvala na inf!  :) I da, ja bih isto Panasonica, na g9 puno vise koristim najsire nego najduze!  :up:
All the Dude ever wanted was his rug back... it really tied the room together...

Offline Bkaradza

• Punopravni član
    • Moja Osobna stranica
« Odgovori #33 u: Kolovoz 30, 2009, 10:26:14 prijepodne »
Hvala na inf!  :) I da, ja bih isto Panasonica, na g9 puno vise koristim najsire nego najduze!  :up:

Ja mislim da ću ja ipak uzet OLY PEN (Olympus E-P1) Nije puno skuplji od kompakta ali je zato puno kvalitetniji senzor...

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Kum
« Odgovori #34 u: Kolovoz 30, 2009, 11:00:29 prijepodne »
Ako se ne varam, i od Canona je u najavi neki kompakt s vecim senzorom.  :)

Offline Bkaradza

• Punopravni član
    • Moja Osobna stranica
« Odgovori #35 u: Kolovoz 31, 2009, 07:00:50 prijepodne »
Ako se ne varam, i od Canona je u najavi neki kompakt s vecim senzorom.  :)

Ovo nije kompakt sa večim senzorom ovo je PEN ^^ Zafrkajem se. Ovo je kompakt sa večim senzorom i promjenjivim objektivima :) Ma iskreno što više razmišljam ako dam 1000 eura za tako neku glupost onda je bolje dat još toliko i u USA kupit Canon 5DMKII i imat makinju za slijedećih 10 godina.