Pozdrav svima! Čitam puno forum, ali i dalje imam neka pitanja jer mi je ovo prvi akvarij pa tražim savjete dobrih duša. Pošto sam u garsonjeri, a nisam htjela neki premali, izabrala sam juwel trigon kutni akvarij od 190 l (koji jos uvijek ceka u ducanu striceka stolara da napravi stalak).
Pa idemo redom:
Od riba sam mislila staviti:
10-15 neonki
10-15 glowlight tetra
2 colise lalie
1 mušku bettu
2 ancistrusa
Zanima me jel ima tu jos prostora za neku ribicu i koje bi mi preporucili (cim sarenije i zanimljivije). Ne zelim maltretirati ribice da se guzvaju, pa mogu i smanjiti taj broj ako treba, samo da mi budu zadovoljne.

Ancistruse bih mozda zamijenila nekim drugim cistacima, odnosno dodala jos neke ako mislite da je potrebno.
Necu puzeve, a kozice ce ipak vjerojatno doci s vremenom.
Takoder me zanima koje biljke bi mi preporucili. Ne mislim ga gusto saditi, ali ne namjeravam ni ostaviti goli kamen. Tu me muci jos jedna stvar. Trebam li onda stavljati neku podlogu ispod kamencica? Nekak me muci da bi mi se sve to jako mutilo prilikom usisavanja.

Pozadinu i umjetno kamenje sa spiljama sam napravila sama s velikim gustom i to jos ceka zavrsni sloj.

Ici ce i jedan veliki uspravni mangrov panj da sakrije filter (+neke vise biljke).
Hvala vam svima unaprijed na odgovorima.