Pozdrav svima!
Zanima me ova vrsta tarantule, na jednoj stranici sam pronašao sljedeći tekst:
"Uobičajno ime ove vrste je kobalt plava tarantula. Naravno, ime je dobila po boji svojih nogu koje su metalik plave. Čak je i opistoma prljavo plava. Prosoma je boje srebrne prašine. Ova tarantula je jedna od najegzotičnijih i veoma cenjenih vrsta zbog svojih prelepih kolorita. Kobalt plava tartantula ne raste više od 60 mm. Pripada tarantulama koje kopaju svoje jazbine i zbog toga terarium mora biti prilično dubok. Kao podloga preporučuje se bar 30cm. treseta. Treset je jako pogodan za tarantule zbog njegove sposobnosti da zadržava vlagu. Optimalna vlažnos za ovu tarantulu je oko 90 %. Nastanjuje ivice šuma u Maleziji, Tajlandu i Singapuru. Ova vrsta je jako brza i agresivna. Otrov ove tarantule je veoma jak tako da se ne preporučuje početnicima niti se preporučuje dodirivanje tarantule bez zaštitne rukavice."
"Ovaj ne tako čest pauk u teraristici živi u kišnim šumama južne Amerike. Republici. Raste oko 70 mm. Telo i noge ove tarantule su plavo-crne dok je opistoma braonkasto crna. Sa gornje strane opistome nalazi se zlatno "ogledalce" čija funkcija nije tačno utvrđena. Verovatno služi da razbije siluetu pauka među lišćem. Prilično brz ali ne i agresivan pauk koji bi radije pobego nego da ostane i pruža otpor. Traži vlažnost vazduha oko 80 % i terarim dimenzija 35 cm. širine 25 cm. dubine i 30 cm. visine. Nije mnogo zahtevan pa se preporučuje početnicima."
Pošto je tekst kontradiktoran, zanima me dali netko ima ovu tarantulu i što je od toga istina??
Hvala unaprijed!