985plavi svaka cast na volji za pomoc ali neke pute treba imati i iskustva sa africkim ciklidima 
posto sam par puta imao slucaj nakon transporta kao kod cveleta, FFM nije dovoljan da rijesi taj problem zato sam mu savjetovao (telefonski) da zapocne sa ljecenjem.
Kolega Mastino jako poštujem tvoje znanje, osobna iskustva i postove te ih čitam sa velikim zadovoljstvom , međutim,
bolesti (paraziti, bakterije, gljivice i virusi) isto napadaju sve ribe svijeta i manifestiraju se na isti ili vrlo sličan način, odnosno isti su simptomi bolesti kod svih riba svijeta: COLUMNARISA, ICHA (Ichthyophthirius), OODINIUMA, FIN ROTA i drugih najčešćih bolesti akvarijskih riba.
Naravno, kod svih riba svijeta da bi uspješno liječio i izliječio bolest moraš postaviti pravilnu i potpunu dijagnozu...
Gljivična oboljenja
najčešće su sekundarne infekcije koje se javljaju kao posljedica (uočenih ili neuočenih) primarnih virusnih i/ili bakterijskih infekcija te pada imuniteta a vrlo rijetko se javljaju kao primarna infekcija uzrokovana padom imuniteta i životom u vodi lošeg kemizma s puno co2., amonijaka, nitrata i nitrita. (COLUMNARIS:pamučaste naslage, najčešće na ustima, poput vate, šire se na ostatak tijela, riba gubi apetit i postaje letargična... ili FIN ROT: Rezultat je loših uvjeta u akvariju, loše filtracije i nedovoljne cirkulacije vode. Raspadanje i nestajanje peraja, vrhovi su tamni, kako se infekcija širi dolazi do korijena peraja te na taj način dolazi do samog tijela ribe i tada liječenje postaje nešto teže i duže...)
Pretpostavljam da si iz telefonskog razgovora zaključio da se u njegovom slučaju radi o
primarnoj infekciji gljivicama a što sam i prije napomenuo da je iznimno, iznimno rijetko, te da je u akvariju zaraženo više riba pa si preporučio da je potrebno tretirati cijeli akvarij a ne samo pojedine ribe u karanteni, stoga, a s obzirom na tvoje znanje i iskustvo pozdravljam tvoj savjet za liječenje te želim puno sreće i uspjeha u skorom ozdravljenju riba, pozdrav.