Lipanj 29, 2025, 05:54:11 prijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Avicularia VERSICOLOR i grana loze pljesniva  (Posjeta: 1144 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

mightywalker

• Gost
  • Trade Count: (0)
Avicularia VERSICOLOR i grana loze pljesniva
« u: Lipanj 12, 2009, 16:11:59 poslijepodne »
Hy

imam delikatan problem, naime prije 7 dana preselio sam pauka u vecu staklenku, onak 3x po sirini i stavi odosta treseta i vode tak da bude full vlaga i da ne pliva u vodi al kad nagnem da se vidi da ima vode. E sad, stavio sam i granu loze koju sam samo spalio u mukrovalnoj 5 min, i dogodilo se to da je neki dan pocelo izbijat nesto nalik bijelim tockicama, da bi danas vidio kak je to pljesan i kak iz grane ide smola. opet sam svom jadniku pokidao mrezu, te odrezao svjeze grane (posto je ova bil astara 2 god iz drvarne) i skuhao je jedno sat i pol, plus mikrovalan 5 min za svaki slucaj. btw od jucer pauk nije boravio na grani, jel se trebam bojat sto? i da li bi mozda bolje bilo drvo sljive ili ljeske???

btw danas mi je setao po ruci jedno 10 min, jer je slucajno zbrisao ;) mogu rec da ima previse tolerancije..... steta sto nisam slikao, inace mali je kokovanica od 1kn il 2kn.

Offline ZeleniMrav

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
  • You'll Never Walk Alone
Odg: Avicularia VERSICOLOR i grana loze pljesniva
« Odgovori #1 u: Lipanj 12, 2009, 16:34:02 poslijepodne »
Hy

imam delikatan problem, naime prije 7 dana preselio sam pauka u vecu staklenku, onak 3x po sirini i stavi odosta treseta i vode tak da bude full vlaga i da ne pliva u vodi al kad nagnem da se vidi da ima vode. E sad, stavio sam i granu loze koju sam samo spalio u mukrovalnoj 5 min, i dogodilo se to da je neki dan pocelo izbijat nesto nalik bijelim tockicama, da bi danas vidio kak je to pljesan i kak iz grane ide smola. opet sam svom jadniku pokidao mrezu, te odrezao svjeze grane (posto je ova bil astara 2 god iz drvarne) i skuhao je jedno sat i pol, plus mikrovalan 5 min za svaki slucaj. btw od jucer pauk nije boravio na grani, jel se trebam bojat sto? i da li bi mozda bolje bilo drvo sljive ili ljeske???

btw danas mi je setao po ruci jedno 10 min, jer je slucajno zbrisao ;) mogu rec da ima previse tolerancije..... steta sto nisam slikao, inace mali je kokovanica od 1kn il 2kn.

Previse vlage!Sve van i slazi ponovo!Vjeruj mi.
Pa nesmije ti plivat u vodi.
Pazi si malo na versija jer su osjetljivi na takve stvari!
Puno ljudi je ostalo bez ljubimca i to vjerovatno zbog toga,i slabe ventilacije...
A drva su najmanji problem...da se mene pita!
20l vanila
North: Unfinished business
“Look deep into nature, and then you will understand everything better.” AE

mightywalker

• Gost
« Odgovori #2 u: Lipanj 12, 2009, 18:56:00 poslijepodne »
svuda pise za avicularie da treba puno vlage. Btw ne pliva,ali je onak 2/3 voda kroz treset,a rupa ima jako puno na poklopcu, 1mm rupe,oko 50,ak ne i vise. Najvise me brine smola koja izlazi iz grane di sam rezao-jako ljepljiva i plijesan po drvetu,treset cist ko suza.

Offline ZeleniMrav

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Lipanj 12, 2009, 19:49:36 poslijepodne »
svuda pise za avicularie da treba puno vlage. Btw ne pliva,ali je onak 2/3 voda kroz treset,a rupa ima jako puno na poklopcu, 1mm rupe,oko 50,ak ne i vise. Najvise me brine smola koja izlazi iz grane di sam rezao-jako ljepljiva i plijesan po drvetu,treset cist ko suza.

Da,vlage bi trebalo biti 70-80%,ali sa time da imas i dobru ventilaciju!
Po mogucnosti ne samo na cepu nego da je radje drzis negdje drugdje pa da na primjer napravis i bocnu ventilaciju.
Koliko god preporucaju avicularie za pocetnike one to mozda i nisu,bas zbog toga jer su dosta osjetljive(dok su male) i tog famoznog S.A.D.S iliti Sudden Avic Death Syndrome-a.
Dobro je to sto je arborealna vrsta pa ne mora nosit cizme za to blato sta kazes da si joj napravio,jer ko si danas u ovo doba recesije moze priustit toliko para obuce 8)
Malo sale,a ta pljesan ti je isto vrlo moguce da se napravila od toliko vode....neznam....netko ce ti to valjda bolje objasnit...
20l vanila

Offline Tinny

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 32
« Odgovori #4 u: Lipanj 12, 2009, 22:16:18 poslijepodne »
gle zemlja ti samo vlazna mora biti..
=)

mightywalker

• Gost
« Odgovori #5 u: Lipanj 12, 2009, 23:44:36 poslijepodne »
mene brine ono da aviculari moulting moze biti koban,ako nema dovoljno vlage.

Offline ZeleniMrav

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Lipanj 13, 2009, 06:00:00 prijepodne »
mene brine ono da aviculari moulting moze biti koban,ako nema dovoljno vlage.

Ne brini se za moulting!
Postoji jedna debata dal je uopce potrebna tolika vlaga T kod presvlacenja!I dal je to fama....
Mogu citirat S.Schultz-a,nemogu....,u ovome stanju....ali u njegovoj novoj knjizi/knjigi bas pise o tome....
Mislis da se pauci ne presvlace u doba kad je najgora susa!?Zasto ne!
Pa valjda  su s nekim razlogom tako uspjesna bica.....a gdje smo mi bili tada.....
Rano je.............

20l vanila

mightywalker

• Gost
ZAKLJUCAK avicualria
« Odgovori #7 u: Lipanj 15, 2009, 01:13:52 prijepodne »
Ukoliko stavljate grane loze, donji dio koji ide u vodu presvucite (jako dobro) sa silikonom, vrucim ljepilom, mozda cak i voskom da ne vuce vodu iz treseta jer pauk nece boravit na mjestu koje je vlazno, radije boravi na stijenci od stakla sto je neprirodno za pauke i ne plete mrezu. danas popodne sam stavi ou terarij dvije grane prokuhane, donji dio izoliran vrucim ljepilo, prethodno grane su prokuhane, te sam sada vidi oda je ispleo takvi mrezu, za koju sam mislio da nemoze u tjedan dana, a kamo li jedno popodne, ovaj mali paukic je zaista pravi baustelac ;))

Offline toncek12

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
« Odgovori #8 u: Lipanj 17, 2009, 18:33:25 poslijepodne »
to se i meni događalo sa vinovom lozom...par puta je stavi u pekanu da se dobro isuši i neče bit problema...opčenito avicularie zahtjevaju višu vlagu i dobru ventilaciju..ja imam nekoliko avicularia i sa ni jednom nikada nisam imao problema...