Srpanj 23, 2025, 21:35:07 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Ribice za 125L  (Posjeta: 983 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline traxman

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
Ribice za 125L
« u: Lipanj 12, 2009, 00:21:30 prijepodne »
Mislim da je doslo vrijeme za ubaciti ribice, tjedan dana akvarij radi tako da bi sutra otiso po nesto ribica!

Dobit cu na poklon od jendog ovdje clana 10kom gupija, pa bi usput otiso u zoo vili po jos nesto ribica, ili ako ima negdje pametniji izbor da odem negdje drugdje po ribice.

Dakle 125L i 10 gupija je kaj cu imati.
Mislio sam uzeti 2-3 prava sijamska algojeda (ako ce ih biti), lazne i one FOX nebi uzimao jer ti nece jesti crnu bradatu algu koja mi se vrlo sitno pojavila, pa bi onda bas htio te prave sijamce.
A mozda botia? kak se on ponasa, i kak je veliki? malo da se zastitim od puzica.

Mislio sam uzeti 5-10 neonki, makar kolko vidim tu ljudi su protiv gupija i neonki na istom mjestu, ali su meni su to najdraze i najljepse ribice!
A opet citam da akvarij mora biti jako dugo u pogonu da se neonke mogu priviknuti na akvarij, lako ugibaju ako im nesto ne stima...  :roll:

Svidja mi se i betta(borac), ali to niej dobro za gupije, pa cu od toga odustati!

Htio bi preventstveno uzeti neke cistace dna i stakla. Neznam kak se zovu i koji su dobri, i naravno da nisu veliki jer zelim imati cim manje ribice. Oni kaj sišu staklo sam cuo da narastu jako veliki 15-20cm, a za po dnu neznam ni sam koje da uzmem. Tu bi volio pametni neki savjet, jer se zbilaj ne kuzim u te silne vrste.

Mozda uzmem platije/molije, ali nekak mi nisu bas lijepi previse...

Osim ribica uzeo bi nesto kozica, crvnih prije svega da se vide malo  :) Ima tu neka fora na koju moram paziti glede njih, znam da je temperatura problem? Ako drzim nekih 26-27 hoceju "podivljati"  :D
Kolko njih da uzmem? 10?
Ili zbog razlicitih zivotnih uvjeta uzmem one albino zabice, ak su lakse za "odrzavat"?

Eto ako ima netko neki drugi prijedlog, slobodno nek kaze...  ;)

Offline Lili

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 34
  • Fish freak
Odg: Ribice za 125L
« Odgovori #1 u: Lipanj 12, 2009, 00:30:31 prijepodne »
malo pre rano za ribice bar jos kojih 10 ak dana cikliranja
od cistaca su ti dobri ancistrusi mozes ih stavit 3-4 na tu litrazu samo maras pazit da ti ne podvale plehostomase jer budu preveliki za tu litrazu. a mozes staviti i 10 koridorasa.
za koze ti treba mahovina tj sitnolisno bilje da se mogu skrivati, ja imam koze na 26 st i ponasaju se normalno
botiju slobodno mozes staviti, 3-4 striate ( mislim da se tako pise), one ne narastu preveliko

Offline traxman

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #2 u: Lipanj 12, 2009, 06:30:56 prijepodne »
BTW. Stavio sam pvog dana filter starter bakterije, koje ubrzavaju vrijeme cikliranja!? Barem po opisu proizvoda i od JBL i Tetre kazu da se vec moze nakon 24 stavljati ribice!?

Zahvljujem na prijedlozima  ;) tnx

Offline Puffy

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 30
  • univ. bacc. biol.
« Odgovori #3 u: Lipanj 12, 2009, 09:28:05 prijepodne »
Unatoč svim preparatima, cikliranje akvarija je neophodno i ono bi trebalo trajati barem 2 tjedna.
Pozdrav
FILIP (Valpovo)

Offline Ninina mama

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 45
    • Moja fotogalerija
« Odgovori #4 u: Lipanj 12, 2009, 11:38:31 prijepodne »
Strpljen - spasen! :up:
Ne zuri, ne juri...

Obzirom na velicinu aq, ostavi se riba barem 3 tjedna. Makar je bolje da to bude mjesec. Ako bas ne mozes izdrzari ubaci 2 ancistrusa (narastu do 14cm) poslije 15-ak dana i onda mir do mjeseca. (Plechostomusi su te ribe sto narastu jako velike.)

Gdje si procitao to o neonkama i gupijima? Pitam to, jer su oni odlicna kombinacija, obzirom da se gupiji zadrzavaju u gornjoj trecini aq, a neonke u sredini, tako da se gotovo ni ne srecu... :D

Cistaci dna su coridorasi i ima stvarno prekrasnih varijacija... Moji favoriti su pande, ali oni takodjer traze zreliju vodu. ;)

Vodu zbog kozica drzi na 25, ako je to moguce sad. :roll: To je najbolji kompromis. :up:

Botia ima raznih, pa se dobro raspitaj prije. Nemoj se zeznut pa uzet "one zute sa crnim prugama"... Narastu ogromne! Inace botie su jatne ribe, pa imaj to na umu.

Sijamce uvijek uzimaj ili jedan ili vise od 2. To su ti malo zivcane ribe pa zna bit svega. I odmah se pripremi na mogucnost udomljavanja istih, jer ce ubrzo postati preveliki za tvoj aq. ;)
Tuzlanka u Sarajevu