Lipanj 28, 2025, 12:50:51 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Prva tarantula  (Posjeta: 8018 vremena)

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline tonix

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 30
Odg: Prva tarantula
« Odgovori #50 u: Lipanj 13, 2009, 10:06:12 prijepodne »
Ovak ti je kod mene situacija ja sad idem u Italiju pa poslije u Češku i onda na more neče me bit doma do poetka školske godine i nema mi ju ko čuvat a baka bi ju bacila van skupa s terarijem najbolje je kad se vratim s mora tam negdje oko početka 9 mjeseca da se sve dogovorimo jer mi je sad stvarno frka.

Offline NightElf

• Novi član
  • *
« Odgovori #51 u: Srpanj 02, 2009, 03:10:54 prijepodne »
Pozdrav svima,evo ja sam tu novi na forumu,svi imate predivne pauke,i vidim da stvarno puno znate o njima,i zato mi je jako drago sta sam naisao na ovu stranicu,stvarno sam puno zanimljivih stvari procitao ovdje...Pregledao sam 15 stranica u ovoj temi...stvarno ima predivnih paukova,i opcenito zanimljivih stvari...Ugl...

Ja si isto zelim nabaviti pauka,a stvarno nista ne znam o njima,procitao sam sve ovo sta ste pisali ovom decku,ali jos ne znam koji je najbolji za pocetnike...Nije mi boja toliko bitna,mislim bilo bi mi drago da je neke lude boje,ali mi to nije previše bitno,nego jednostavno da nije previse agresivan,znaci da ako mu stavim hranu unutra da mi ne pobjegne van il sta vec,za pocetak ne zelim da mi seta stanom :D znaci...neki pauk za pocetnika...pozzz

Offline N@meless

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
« Odgovori #52 u: Srpanj 02, 2009, 07:48:07 prijepodne »
Ja ti preporućam lasiodoru parahybanu, moj prvi pauk, nikad nisam požalio... Puno jede, jako je aktivan...

Proćitaj još malo po forumu, puno ljudi je imalo problem ko i ti pa ima i opširnih odgovora...

Dobrodošao..  :up:

Offline puska

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #53 u: Srpanj 02, 2009, 11:09:06 prijepodne »
Dobrodosao...
Sve ti zavisi jel ti se vise svidaju one vrste sta zive na zemlji ili one vrste sta zive na drvecu, ima gore dobar post od zelenog mrava gdje je napisao da ces kad tad bnabavit tarantulu koju si bas zelis ali ces do tada vec imat punu kucu tarantula, krenes kao samo cu ovu imat pa jos ovu i na kraju ih imas bar 20 u sobi.... i onda znas da si se debelo zarazio teraristikom, a ljeka nema jedino se moze kontrolirat nabavkom jos terarija i jos zivotinja ;)

Offline IggyOS

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
« Odgovori #54 u: Srpanj 02, 2009, 11:22:26 prijepodne »
Da, lijeka nema.... ja sam poćeo raditi police u prostoriji u kojo je bilo računalo i moje stvari... sve sam izbacio, planiram još nabaviti... još kad djecu počnem bacati van...
I Love Animals... They’re Delicious

Offline NightElf

• Novi član
  • *
« Odgovori #55 u: Srpanj 02, 2009, 11:37:40 prijepodne »
to vjerujem,ima toliko predivnih vrsta,i ne znam ko ih ne bi volio imati doma i promatrati ih,sad sam citao o Psalmopoeus cambridgei,pise da zivi na drvecu,mislite li da bi to mogao biti problem za pocetnika?dali je to ok?

Offline puska

• Punopravni član
« Odgovori #56 u: Srpanj 02, 2009, 12:59:41 poslijepodne »
Mislim da se oni kao arborealni(oni koji zive na drvecu) pauci i preporucuju za pocetnike al nek ti netko iskusniji odgovori za sigurno dali bi to bio pauk s kojim se moze pocet...

Offline MobyDick

• Punopravni član
  • **
    • Fila Brasileiro  -  sve sto trebate znati o pasmini ...
« Odgovori #57 u: Srpanj 02, 2009, 14:29:06 poslijepodne »
Nema veze ili je arborealni ili terestrialni. Bitna je brzina defenzija i otrov. Nekako je moje prepricanje, da mladi hobisti moraju nuzno pocet s paucima koji su spori i nemaju jakog otrova. Zato bi preporucio neko teresticno vrstu iz reoda Grammostola ili Brachypelma. Ako covjek nema iskustva sa brzima vrstama, pauk ga moze presenetit i tako izac iz terarijuma. Ja imam rod Poecilotheria, pa mozem reci da je to tako brz pauk, da ga tesko vidjeti kad skace. Iznimno brz. A mislim, da Psalmopoeus nije dosta sporiji. Ali ako mislis, da si spreman i dosta odgovorna osoba - onda zasto ne. Psalmopoeus cambridgei je i najbolji pauk za pocet u rodu Psalmopoeus.

Mozda bi bilo bolje, da pogledas u rod Avicularia. A.versicolor je iznimno ljep pauk!  ;)

Pozz,
Anze

Offline Letipasjegulja

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: OSIJEK
« Odgovori #58 u: Srpanj 02, 2009, 14:57:07 poslijepodne »
dobrodosao...
ja sam prvo uzeo grammostolu i to ti je moja preporuka, nije nagao, preljepo izgleda(barem meni),taman da se naviknes na pauke koju se veci od onih u kutu sobe :)...nikako neces zazalit, a dok ti poraste i mozda malo dosadi, nebrini  imat ces do tad par komada ;)
U zivotu je vazno samo jedno, a to su  dvije stvari: red, rad i disciplina.

Offline puska

• Punopravni član
« Odgovori #59 u: Srpanj 02, 2009, 16:11:26 poslijepodne »
Grammostola nikako po meni nije neki pauk jer ne jede puno, svi koji uzimaju pauka ocekuju da ce trcat za cim god i napadat, frend je uzeo grammostolu kao prvog pauka i veli da je zivce izgubio s njom jer ne jede i po par mjeseci...

Offline ZeleniMrav

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
  • You'll Never Walk Alone
« Odgovori #60 u: Srpanj 02, 2009, 16:55:10 poslijepodne »
Mogu ja!
Uzmi neku koja ti se svidja,puno jede,brzo raste i koja je aktivna,bit ce ti vise zanimljiva....uzmi malu...
Nemoj,sad da ne nabrajam koje vrste,uglavnom: sa jakim otrovom i vrlo brze,kopace(neces je vidjet cesto),neke osjetljivlje T,ili vrste koje sporo rastu i slabo se hrane(Bit ce: Zasto mi T ne jede vec 15 dana?Ne raste?Molim pomoc...i takve fore...).

Neke preporuke: Acantoscuria geniculata,Psalmopoeus irminia,Lasiodora parahybana,neka Avicularia...uglavnom koju god da uzmes neces pogrijesit...
Uzmi malu!Neke vrste se dosta mjenjaju dok rastu,lakse ces se naviknut na nju(ako se bojis ili sta),bit ce ti draza jer si je odhranio skoro pa na dudicu,cesce mjenjaju kozu pa ces se imat cemu cudit i divit...

Ovdje mozes malo prosurfat po rodovima pa si izabrat sta ti se svidja i onda se molit da je mozes nabavit u HR: http://www.arachnoboards.com/ab/gallery/browseimages.php?c=12
Ili npr. ovdje vidjet: http://www.pticjipajki.com/galerija_en.html?izbor=7 .....

20l vanila
North: Unfinished business
“Look deep into nature, and then you will understand everything better.” AE

Offline MobyDick

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #61 u: Srpanj 02, 2009, 17:16:57 poslijepodne »
Psalmopoeus irminia nije bas dobra izbira ...

Offline ZeleniMrav

• Punopravni član
« Odgovori #62 u: Srpanj 02, 2009, 17:27:41 poslijepodne »

Mislis jer je brza?
Kad si jednom napravi tunele bas i nece van iz terarija...al puno jede i brzo raste,plete,aktivna je,lijepa....
20l vanila

Offline Letipasjegulja

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: OSIJEK
« Odgovori #63 u: Srpanj 02, 2009, 18:44:45 poslijepodne »
Grammostola nikako po meni nije neki pauk jer ne jede puno, svi koji uzimaju pauka ocekuju da ce trcat za cim god i napadat, frend je uzeo grammostolu kao prvog pauka i veli da je zivce izgubio s njom jer ne jede i po par mjeseci...

u tom i je car, mi vlasnici grammostola imamo vise zivaca i razumjevanja od vas smrtnika ;)

i bolje da ti prvi pauk ne jede puno, nemas brige o uzgoju hrane samo tu i tamo uzmes par fobasa ili cvrcaka za koju kn, imas vremena sve lijepo prouciti i pripremiti se za buduce bestije... :D
...ionako je 90% sansa da neces stati na jednoj zivotinji...
U zivotu je vazno samo jedno, a to su  dvije stvari: red, rad i disciplina.

Offline puska

• Punopravni član
« Odgovori #64 u: Srpanj 02, 2009, 20:03:17 poslijepodne »
Tko ima zivaca svaka mu cast ja znam da nemam i da bi poludio da mi tak dugo ne jede jer obozavam ih gledat dok se hrane jer preostalo vrijeme i nisu bas tako aktivne osim kad kopaju ili pletu mrezu...

Offline NightElf

• Novi član
  • *
« Odgovori #65 u: Srpanj 02, 2009, 20:13:16 poslijepodne »
mislio sam uzet od puske Psalmopoeus cambridgei...ali ako je toliko brza,radije ne bi onda...a sta mislite o Haplopelma lividum?uzeo bih ja Brachypelma ili avicularije...ali ne znam di da ih nabavim

Offline ZeleniMrav

• Punopravni član
« Odgovori #66 u: Srpanj 02, 2009, 20:19:03 poslijepodne »
i bolje da ti prvi pauk ne jede puno, nemas brige o uzgoju hrane samo tu i tamo uzmes par fobasa ili cvrcaka za koju kn

Pa ne znaci da ne moze izdrzat bez hrane kao jedna Grammostola!
Koliko sam procitao na jednome forumu,2 godine 9 mjeseci i 16 dana nije jela!E sad...
Postoje informacije i da su ljudi imali T stare po 40 i vise god...i to nije patka jer je to u pitanju S.Schultz koji je to rekao!
20l vanila

Offline N@meless

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
« Odgovori #67 u: Srpanj 02, 2009, 20:28:34 poslijepodne »

Offline ZeleniMrav

• Punopravni član
« Odgovori #68 u: Srpanj 02, 2009, 20:28:59 poslijepodne »
mislio sam uzet od puske Psalmopoeus cambridgei...ali ako je toliko brza,radije ne bi onda...

Zasto ne cambridgei!
Pa nije da ces otvorit terarij a ona ce izletit.
Ako si i malo malo svijesna osoba onda ces valjda neke stvari i skuzit kako a za neke ce ti bit jasno sta se nesmije radit(npr. gurat ruke u terarij,poljevat je vodom...)!
Meni nikada jos T nije pobjegla zato jer je brza(ne znaci da nece) al su mi pobjegle vec par puta zato jer ih nisam dobro zatvorio.
Zato se tarantulama omogucava neko skloniste u kojem se one osjecaju sigurno i uvijek ce prvo(u 99% slucajeva) pokusat pobjec tamo.Nece te lovit po sobi i pokusavat ugrist!

Haplopelma lividum je mozda i brza od cambridgeia!Ima jako bolan ugriz i zivi pod zemljom,kada se zakopa neces je bas vidjat al i to ima svojih cari.
Uzmi obje,male su,dok odrastu vec ces duboko zaglibit u tarantulizam i znat ces puno toga kako,sta i zasto :up:
20l vanila

Offline MobyDick

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #69 u: Srpanj 02, 2009, 20:33:17 poslijepodne »

Mislis jer je brza?
Kad si jednom napravi tunele bas i nece van iz terarija...al puno jede i brzo raste,plete,aktivna je,lijepa....

Zanimljivo - tiste irminie koje ja poznajem su defenzivne (agresivne) i skrivaju se puno. A ljepa je vrlo - tu nemam prigovora  ;)

Offline ZeleniMrav

• Punopravni član
« Odgovori #70 u: Srpanj 02, 2009, 20:40:05 poslijepodne »

Mislis jer je brza?

Zanimljivo - tiste irminie koje ja poznajem su defenzivne (agresivne) i skrivaju se puno. A ljepa je vrlo - tu nemam prigovora  ;)

I moja je postala dosta defanzivna,sada ima oko 8 cm i prije toga nije bila.
Samo mi se cini da je to zato jer joj ulazim pincetom u njen "tunel",valjda ga brani...tj. cijeli terarij/staklenka je jedan njen tunel.
Al dobro,nema toliko jak ugriz pa se ne brinem previse...mada nikako nebi voljeo da me ugrize...
Inace mi je super pauk.
20l vanila

Offline MobyDick

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #71 u: Srpanj 02, 2009, 21:04:34 poslijepodne »

Pa kad bude jos veci/veca, ce bit jos defenzivnija ...  :)

Offline ZeleniMrav

• Punopravni član
« Odgovori #72 u: Srpanj 02, 2009, 21:15:53 poslijepodne »

Pa kad bude jos veci/veca, ce bit jos defenzivnija ...  :)

Sad bi moja baka rekla: ma samo nek bude ziva i zdrava :o
Lividum mi isto jos ne pokazuje znakove agresije,mali je 4 cm,vjerovatno ce isto bit malo za***** kad naraste....al nije bed.
Da sam htjeo bezopasne zivotinje drzao bi ribice!

20l vanila

Offline puska

• Punopravni član
« Odgovori #73 u: Srpanj 02, 2009, 21:35:21 poslijepodne »
Da sam htjeo bezopasne zivotinje drzao bi ribice!

[/quote]
Ovo potpisujem bez daljnjega :D
« Zadnja izmjena: Srpanj 02, 2009, 21:57:41 poslijepodne od puska »

Offline MobyDick

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #74 u: Srpanj 02, 2009, 21:57:58 poslijepodne »
A ja imam ribice i otrovne zivotinje  :D