Imam pitanje vezano uz rad filtera compactH(bioflow3.0).
Kupio sam rabljeni akvarij, pa me malo muci rad dotnicog filtera. Filter ima rupe za ulazak vode na sredini i na vrhu s povrsine vode. Pumpa je od 600l/h i stvarno kad se ukljuci baca vodu poprlicno jako, sto me isto malo muci, jer radi dosta vrtlozenja po akvariju. Jel to ok?
No da se vratim na pitanje o filteru... Dakle ocito da pumpa unutar filtera uzima vodu i izbacacuje je, no nenam od kud tocno uzima! Gore na vrhu filera, jedva da uspije povuci plivajuci list na vatu. Sto se tice postavljanja materijal u filter, sve sam radio kak je napisano u manualu. Doljnja kosara fina plava spuzva 2x i na nju cirex "keramika", a u gornju gruba plava spuzva, zelena spuzva, crna spuzva i vata, sve po PS-u.
Posto neznam kako radi novi filer, a ne vidim neku gresku, neznam jel to tako mora biti ili ne!? Mozda nije predvidjeno da odozgore uzima vodu jako, jer kad sam ga kupio svi filteri su bili zaprljani jako, tako vjerovatno da radi... Nemam pojma!
Ak neko ima isti pa da mi da kakav savjet jel negdje grijesim ili to tako mora biti!
Pozdrav...