Srpanj 23, 2025, 15:45:05 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Juwel filter od AQ rio125  (Posjeta: 1408 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline traxman

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
Juwel filter od AQ rio125
« u: Lipanj 08, 2009, 00:27:28 prijepodne »
Imam pitanje vezano uz rad filtera compactH(bioflow3.0).

Kupio sam rabljeni akvarij, pa me malo muci rad dotnicog filtera. Filter ima rupe za ulazak vode na sredini i na vrhu s povrsine vode. Pumpa je od 600l/h i stvarno kad se ukljuci baca vodu poprlicno jako, sto me isto malo muci, jer radi dosta vrtlozenja po akvariju. Jel to ok?
No da se vratim na pitanje o filteru... Dakle ocito da pumpa unutar filtera uzima vodu i izbacacuje je, no nenam od kud tocno uzima! Gore na vrhu filera, jedva da uspije povuci plivajuci list na vatu. Sto se tice postavljanja materijal u filter, sve sam radio kak je napisano u manualu. Doljnja kosara fina plava spuzva 2x i na nju cirex "keramika", a u gornju gruba plava spuzva, zelena spuzva, crna spuzva i vata, sve po PS-u.
Posto neznam kako radi novi filer, a ne vidim neku gresku, neznam jel to tako mora biti ili ne!? Mozda nije predvidjeno da odozgore uzima vodu jako, jer kad sam ga kupio svi filteri su bili zaprljani jako, tako vjerovatno da radi... Nemam pojma!

Ak neko ima isti pa da mi da kakav savjet jel negdje grijesim ili to tako mora biti!

Pozdrav...

Offline traxman

• Punopravni član
Odg: Juwel filter od AQ rio125
« Odgovori #1 u: Lipanj 08, 2009, 21:32:06 poslijepodne »
ni'ko nema juwel akvarij da baci oko na filter?  :(

Offline Pandorica

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 41
« Odgovori #2 u: Lipanj 08, 2009, 21:50:58 poslijepodne »
radi tak kak si napisao, mislim da najvise vuce na te nize postavljene rupice... :up:
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline traxman

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Lipanj 09, 2009, 07:21:59 prijepodne »
radi tak kak si napisao, mislim da najvise vuce na te nize postavljene rupice... :up:
OK, Hvala ti na infu!  ;)

Danas sam pogledo i mogu reci da je gornja vata pocela zutiti, valjda nekaj vuće i odozgore  :D

Offline Ozoman988

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #4 u: Lipanj 09, 2009, 23:01:53 poslijepodne »
Ja imam taj kutija-filter original od Juwela (tako ga ja zovem jer je presmjesan ali ajde :D )
Uglavnom, bez brige, vata ce ti jako, jako brzo biti puna svega i svacega, i vjerojatno ce ti smanjiti protok sto mozda tebi bude odgovaralo (meni nije pa sam vatu izbacio van, i akvarij je i dalje kristalno cist, pa eto)  :)
Zagreb/Jarun 098/9019849

Kozicnjak by Ozo

Offline traxman

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Lipanj 09, 2009, 23:43:46 poslijepodne »
Ja imam taj kutija-filter original od Juwela (tako ga ja zovem jer je presmjesan ali ajde :D )
Uglavnom, bez brige, vata ce ti jako, jako brzo biti puna svega i svacega, i vjerojatno ce ti smanjiti protok sto mozda tebi bude odgovaralo (meni nije pa sam vatu izbacio van, i akvarij je i dalje kristalno cist, pa eto)  :)
TNX!

pa dobro vata fala bogu nije skupa, jednom se moze i isprati pod vodom, a drugi put uzeti nova!! Posto nisam kupio novi akvarij, uzeo sam vatu u vreci i sam si ju krojim, a cijena o nekih 25kn vata od sere za veliku vrecu toga je fakat smijesna! Kad se zaprlja, uzme se druga i stavi na vrh!  :D Ipak vata zadrzava najveca sra... prije nego ode na spuzvice za bio filtraciju i zacepi ih. Tako da ja bas i nebi nju micao... Pocetnik sam, ali mi to nekak logika govori...

Znaci ni tebi filter na vrhu nema neku usisnu moc? Probo sam i ja maknuti vatu, ali isto... Ono kaj pliva na povrsini u filteru nece bas lako sjesti na vatu! To mi je malo cudno, ali valjda to tako mora biti!

Offline Ozoman988

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Lipanj 09, 2009, 23:51:23 poslijepodne »
A cuj, mene nesto povuce, drugo pak ostane plivati, ali to mi je cak i dobro jer to sto pliva nema kamo otici iz te kutije, a kad bi se naljepilo na vatu onda ti ipak dosta smanji protok pa mozda to na kraju i nije lose. Ali ja gledam kako voce na onim cesljevima na dnu i vrhu, bas se lijepo vidi kako vuce unutra sve i svasta :D

I logika ti stoji, meni se bas neda svako malo zezati s tom vatom jer sam malo lijen pa zato je nemam, ali eto, bas cu je opet puknuti unutra pa neka radi, da se malo odljenim  :up:
Zagreb/Jarun 098/9019849

Kozicnjak by Ozo

Offline traxman

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Lipanj 10, 2009, 00:03:48 prijepodne »
ma povuce i moj (rio125, 600l/h je pumpa) ali kad je nesto ono da jedva da pluta, ali kad jako pluta nemoze povuci dole, samo se vrtlozi u filteru. Npr. neki truli list koji jedva da pluta, njega povuce...

BTW ja sam kad sam donio akvarij skinuo filter sa stakla posto mi nije pasao zbog pogleda, trebao mi je da je na drugoj strani filter, i mogu ti reci da sam napravio super stvar. Sad mogu izvaditi filter kad hocu i ocisiti ga u kanti u kadi! Ovak bi popizdio da moram prcak po akvariju!

Zbusio sam dvije male rupice na njemu i kroz povuko tvrde zice i napravio kuke na obje strane i sad ga vjesam na onaj dio koji je predvidjen za prolaz zica od pumpe i grijaca! Bojao sam se da filter bude plivao pa su ga zato i zajepili, ali nije!! Sve 5!

ali to se mora raditi kad nema vode u njemu, jer su ga jebeno zaljepili i ostane dosta dilikona na staklu! Ali jako mi je drago kaj sam ga skinuo bas zbog ciscenja, a stvaro ne vidim razlog zasto su ga isli ljepiti mulci!! :klap:

Offline Ozoman988

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Lipanj 10, 2009, 12:03:56 poslijepodne »
Ma gle, da su barem dali recimo tubu silokona pa da si ti odredis di ces ga zaljepiti, mislim stvarno je to najmanji problem. A mene isto zivcira to, jer mi je na krivoj strani zaljepljen, ali se bojim to jos prckati, pogotovo dok imam garanciju i tako. A i u svoj Rio 125 mislim nabaviti njihovu pumpu ali protoka 1000L/h, jer mi je ova od 600 nekako nedovoljna za ono sta mi treba. I definitivno si nabavi neku pumpu za cirkulaciju, ja sam unutra ubacio od Atmana jednu malu i sada je cirkulacija ok  :up:
Zagreb/Jarun 098/9019849

Kozicnjak by Ozo

Offline traxman

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Lipanj 10, 2009, 12:38:23 poslijepodne »
kaj ce ti jos jedna pumpa za vodu?? pa ova od 600l/h radi ciklon u vodi  :D
bas mi se nekak ne svidja to kaj voda jako cirkulira!! bilje se njise, a i ribice vjerujem da nebi voljele tolki protok vode? ili se varam??  -?

Offline Ozoman988

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Lipanj 10, 2009, 12:54:21 poslijepodne »
A ja ti imam usmjeren izlaz prema povrsini da mi mreska vodu tako da u principu nema bas puno strujanja vode po dnu, a sada sam ovom pumpicom sam pokrio sve mrtve djelove akvarija, da se tamo ne talozi otpad od bilja i to. I osjetno je bolje sada... A gle, s vremenom se skuzi sta ti fali, cega ima viska i tako. Ja sam bas primjetio te mrtve prostore i prije mjesec dana nabavio pumpicu i sada je divota :D
Zagreb/Jarun 098/9019849

Kozicnjak by Ozo

Offline traxman

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Lipanj 10, 2009, 13:11:15 poslijepodne »
a dobro ak ti tako kazes... a ne smeta ribama i biljkama takav jaki protok?

Offline Ozoman988

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Lipanj 10, 2009, 13:38:52 poslijepodne »
Ja samo ovdje iznosim zapazanja i iskustva kakva ja imam, to ne znaci da je to tocno i da je pravilo. Eto, meni se veca cirkulacija za sada pokazala dobro, ali ne mogu reci da ce svima (odnosno tebi) to biti isto tako. To je i gust (ponekad bas i ne) da nikome nije isto. Pa pogledas samo EC, mislim da svatko ima drugaciji dozivljaj i iskustvo s njime, od apsolutne katastrofe do cuda :)

Pricekaj malo, mozda se javi netko drugi sa drugacijim iskustvima ili slicnima pa ce ti biti jasnije  :up:
Zagreb/Jarun 098/9019849

Kozicnjak by Ozo

Offline Ozoman988

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Lipanj 10, 2009, 13:40:30 poslijepodne »
a dobro ak ti tako kazes... a ne smeta ribama i biljkama takav jaki protok?

I da, zaboravih, mojima za sada ne smeta, koliko vidim guppy luduju po akvariju, svako malo ima mladih, tako da mi se cini ok. Opet, ako nekoj bas smeta, ima puno bilja i to jako gustog gdje se mogu sakriti gdje nema tolike cirkulacije (na tim mjestima je prije nije uopce ni bilo)
Zagreb/Jarun 098/9019849

Kozicnjak by Ozo