Kolovoz 09, 2025, 10:53:26 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Koji dućani ?  (Posjeta: 3049 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline zhobo

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Koji dućani ?
« u: Lipanj 05, 2009, 09:39:22 prijepodne »
Koje dućane da obiđem, tek počinjem uređivat akvarij,treba mi sve !!

Offline acies

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: zg
  • zagreb
Odg: Koji dućani ?
« Odgovori #1 u: Lipanj 05, 2009, 10:27:18 prijepodne »
kaj je sve?

imaš akvarij?

Offline zhobo

• Novi član
  • *
« Odgovori #2 u: Lipanj 05, 2009, 10:30:15 prijepodne »
Da imam akvari, ali to je sve.Zanima me dali sve na jednom mjestu, ubiti kako da počnem, čitam onaj pdf za početnike, ali i ovako da čujem neke upute

Offline Baja

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
« Odgovori #3 u: Lipanj 05, 2009, 10:49:27 prijepodne »
Kako da počneš i šta ti sve treba će ti reći iskusniju akvaristi od mene ali što se dućana tiče ja ih tjedno obiđem sve koje imamo pa bi ti savjetovao ovako.

Ribe- aqva tetra špansko
Biljke- Vili NZ
Oprema- Pet centar po mogućnosti drvinje iz razloga jer će ti pomoći ako trebaš savjet.

Offline 985plavi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
    • Facebook profil
« Odgovori #4 u: Lipanj 05, 2009, 10:57:41 prijepodne »
Ja bih ti savjetovao da sve što trebaš kupiš od nas na forumu jer ćeš od nas dobiti po puno povoljnijim cijenama te zdrave ribe i biljke.
A za početak kaži koliki ti je akvarij i što si planirao kupiti, pozdrav i sretno.

Offline zhobo

• Novi član
  • *
« Odgovori #5 u: Lipanj 05, 2009, 11:02:23 prijepodne »
Akvarij mi je 54 L, pa znači počinjem od nule,s akvarijem sam dobio filter , grijač, a trebam zemlju ( kakva treba bit sad čitam ), bilje, NARAVNO ribice ( tropske )  i tako.
Novi sam u ovome, ali jako zainteresiran !!

Offline acies

• Punopravni član
  • zagreb
« Odgovori #6 u: Lipanj 05, 2009, 11:07:17 prijepodne »
ovisno o rasvjeti koju imaš i željama za ribljim svijetom, stavljaš bilje unutra...jel znaš koje ribe želiš?

Offline zhobo

• Novi član
  • *
« Odgovori #7 u: Lipanj 05, 2009, 11:10:32 prijepodne »
Ne, tražim neke slike riba baš, moram lampu kupit isto ! Znači kad odlučim za ribe i bilje onda prema tome jačinu lampe

Offline Grale

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #8 u: Lipanj 05, 2009, 12:01:57 poslijepodne »
Ja u 54l imam 6 crvenonosih tetri, 5 corija (čistaći dna), 3 amano kozice (algojedi), 2 zebra nerita puža (algojedi),(puž jabučar djeluje preglomazno u tom akvariju pa ga ne uzimaj) i 3 otocinculusa (algojedi).
U biti gledaj ribe koje ti narastu do max. 5cm dužine.
Od bilja imam cabombu (na svjetlijoj strani akvarija), rogolist, anubias nana, Windelřvu, dvije vrste crypti i hygrophila pollysperma. Probao sam još par vrsta biljki, al mi nisu uspjele (imam jednu Daylight neonku od 15W). Al to opet ovisi i o rasvjeti, CO2, gnojenje....
« Zadnja izmjena: Lipanj 05, 2009, 12:14:17 poslijepodne od Grale »

Offline acies

• Punopravni član
  • zagreb
« Odgovori #9 u: Lipanj 05, 2009, 13:06:49 poslijepodne »
Ne, tražim neke slike riba baš, moram lampu kupit isto ! Znači kad odlučim za ribe i bilje onda prema tome jačinu lampe

moraš prvo odlučiti kaj želiš...postoje akvaristi kojima je bitnije bilje i sve podređuju kvaliteti istog od rasvjete do gnojenja, co2 i ribica...postoje i ono kojima su ribe imperativ i bilje je sekundarno pa samim time i rasvjeta i gnojenje...
postoji i oni treči koji pokušavaju spojiti jedno s drugim... ;)

u svakom slučaju odluči prvo koje ribe želiš..pročitaj dobro koje mogu u tu litražu...nemoj srljati i kupovati od svake vrste po jednu...nakon toga ćeš lako uklopiti i bilje i sve ostalo...

reklo se već više puta...strpljenje :up:

Offline Faber

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #10 u: Lipanj 05, 2009, 16:08:06 poslijepodne »
Prvenstveno pogledaj po nasem oglasu za ribice i biljke a 2.preporucujem zoo vili,kako je netko preporucio i pet centar za opremu i djidje ali cak i to narucujem iz zoo vilija jer su mi usluzni i uvijek odgovore i posalju(zivim u Du a ovdje je pusiona sa minizookvazi shopom)
e sad,odlucit se za ribice,to ti odlucujes,ne mi,ali dobro su ti rekli!izaberi nesto od male vrste i ne kombiniraj previse jer to nije to!bolje biti strucnjak sa jednim nego od svega pomalo..ko da sad recimo tebe zanima umjetnost ali i povijest ali povijest umjetnosti i sve to ucis i jos dodatno te nesto drugo zanima..na kraju ne budes ekspert u nicem lol(glupa mi usporedba ali mi je to sad palo na pamet)
N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline Brancinko

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • From the beginning !!!
    • Čarolija balona
« Odgovori #11 u: Lipanj 05, 2009, 22:43:45 poslijepodne »
Najbolje ti je pročaćkati malo po oglasima jer sa i ja našao šo mi je trebalo.
Btw. Dobrodošao i vjeruj mi nečeš pogriješiti ako pitaš na forumu kad zapneš negdje ili se javi problem vezan uz akvarij.

Offline val82

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 43
« Odgovori #12 u: Lipanj 06, 2009, 19:41:24 poslijepodne »
 definitivno aqua terra i sta se tice riba i opreme su daleko najjeftiniji te najzdraviju i najjeftiniju ribu imaju  ;) ;) ;)

Offline zhobo

• Novi član
  • *
« Odgovori #13 u: Lipanj 06, 2009, 22:45:52 poslijepodne »
Bio sam u aqua terra, super mi je dučkas, odma mi je nešto okvirno napravio cijene.      nudio mi je neki filter koji se stavi na Veliku spužvu( ide odozgora akvarija pa do poda ), jel to OK, nema ugljen, neku tekučinu koja se samo ulije u vodu mi nudi i kaže da je to dovoljno za sve (  samo vodu iz pipe stavit, bez dodataka ikakvih ) ????????

Offline Grale

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #14 u: Lipanj 06, 2009, 23:28:54 poslijepodne »
Kaj Aquasafe? Da, to ti treba za tretiranje vode od teških metala. Aktivni ugljen koristiš kod bolesti, dakle za sada ti ne treba. Ja umjesto njega imam kiseli treset u filtru. On oboji vodu u smeđu nijansu i donekle balansira pH vode, al to je već druga priča.

Offline val82

• Punopravni član
« Odgovori #15 u: Lipanj 06, 2009, 23:30:45 poslijepodne »
Bio sam u aqua terra, super mi je dučkas, odma mi je nešto okvirno napravio cijene.      nudio mi je neki filter koji se stavi na Veliku spužvu( ide odozgora akvarija pa do poda ), jel to OK, nema ugljen, neku tekučinu koja se samo ulije u vodu mi nudi i kaže da je to dovoljno za sve (  samo vodu iz pipe stavit, bez dodataka ikakvih ) ????????
taj filter je bio filter i odlicna je stvar  :) :) :) a ta tekucina se zove aquasafe ili aquahum koji isto sluzi kao svojevrsni prirodni pripravak vode te isto treba proc period da se akvarij zaciklira odnosno da se namnoze pozitivne bakterije na bio filteru.
i sve ti je dobro receno .  ;) ;) ;) ;) ;)

Offline zhobo

• Novi član
  • *
« Odgovori #16 u: Lipanj 07, 2009, 09:44:29 prijepodne »
Aqvahum mi je preporučio,bilja nebi puno stavljao( PREPORUKE ) -- panj i tropskih 10 ribica ( jel puno na 54 l akvarij )

Offline val82

• Punopravni član
« Odgovori #17 u: Lipanj 07, 2009, 13:03:43 poslijepodne »
Aqvahum mi je preporučio,bilja nebi puno stavljao( PREPORUKE ) -- panj i tropskih 10 ribica ( jel puno na 54 l akvarij )
  nije puno 10 ribica samo gledaj koje da nebi bilo kad narastu da su prevelike za taj akvarij. inace se gleda 1cm ribe naspram 2L vode . jabi stavila na takav akvarij neku vrstu tipa neonke i nesta cistaca . ;) i panj  :) :D ;) ;) :) :)

Offline zhobo

• Novi član
  • *
« Odgovori #18 u: Lipanj 07, 2009, 13:22:36 poslijepodne »
To mi je bio plan 3 čistača, koju neonku, mozda još jednu vrstu  i to je to, a kažeš da bilje ne stavljam, panj budem

Offline val82

• Punopravni član
« Odgovori #19 u: Lipanj 07, 2009, 13:30:34 poslijepodne »
 ma stavi bilje  ;) :roll: :) tko ti je rekao da ga nestavis  :P :) stim da neonkice nemoj pustat u akvarij barem mijesec dva zato jer one vole dobro zacikliran akvarij. :) :) :)
i procitaj si vodic za pocetnike sa pocetne stranice koji ce ti dati puno odgovora na tvoja pitanja te sretno  ;) ;) ;) ;) ;) :)

Offline zhobo

• Novi član
  • *
« Odgovori #20 u: Lipanj 07, 2009, 22:45:36 poslijepodne »
 Mogu li u akvarij stavit kamene koje sam izvuko iz mora !!            :question:                 :question:

Offline kjunno

• Punopravni član
« Odgovori #21 u: Lipanj 07, 2009, 23:01:08 poslijepodne »
ja ih ne bi stavljao,jer otpuštaju solčal i nakon prokuhavanja -?

Offline indigo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #22 u: Lipanj 07, 2009, 23:16:30 poslijepodne »
Također ako ti je kamenje vapnenačkog sastava bude ti radilo tvrdu vodu a to ti isto nije dobro....

Offline viky_16

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 31
« Odgovori #23 u: Lipanj 07, 2009, 23:25:29 poslijepodne »
Nemoj nikako morsko,kupi panj i kamenje u pet shopu nije skupo, a možeš vecinu toga kupit os forumaša duplo jeftinije. ;)
Od riba za početak su dobre: guppy,švert,platy,molly,zebrica,tetre,corydorasi,ancitrus, guramije,neonke... :).
Ako planiraš stavljat biljke neophodna ti je hranjiva podloga(zemlja za cviječe ili kupovni gotovi substrat)
Neke od nezahtjevnih bilja: svakako anubias,rogolist,kuga,cabomba,valisineria,crypta...
Ti prouči i vidi sta ti se sviđa pa ce ti forunaši pomč oko sastavljanja točnog popisa...
 :up: :)
Ako morate birati između dva zla, odaberite ono koje još niste probali....

Offline zhobo

• Novi član
  • *
« Odgovori #24 u: Lipanj 07, 2009, 23:28:52 poslijepodne »
Puno hvala svima  :up: :up: