Srpanj 18, 2025, 18:49:12 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Diskusi  (Posjeta: 1683 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline DeWiaN

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
  • Moji kraljevi
Diskusi
« u: Lipanj 04, 2009, 09:54:06 prijepodne »
Koja je najbolja podloga za diskuse?Hvala!
Život je kocka koja se ne baca,a ako ti ispadne moli se da padne na pravu stranu!

Offline 985plavi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
    • Facebook profil
Odg: Diskusi
« Odgovori #1 u: Lipanj 04, 2009, 10:16:47 prijepodne »
Najčešće se koristi sitnije granulirani šljunak (ne presitno jer diskusi uzimaju hranu i sa dna).

Offline 985plavi

• Punopravni član
    • Facebook profil
« Odgovori #2 u: Lipanj 04, 2009, 10:26:02 prijepodne »
Evo ti par fotki kako to funkcionira kod mene, poz.

Offline DeWiaN

• Punopravni član
  • Moji kraljevi
« Odgovori #3 u: Lipanj 04, 2009, 11:03:47 prijepodne »
ja mislim da je ovo sto trenutno imam najbolje rijesenje samo sam jos posadio puno crpte u zadnji plan akvarija tako da je sad puno zelenije

https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=31390.0
Život je kocka koja se ne baca,a ako ti ispadne moli se da padne na pravu stranu!

Offline 985plavi

• Punopravni član
    • Facebook profil
« Odgovori #4 u: Lipanj 04, 2009, 11:15:08 prijepodne »
ja mislim da je ovo sto trenutno imam najbolje rijesenje samo sam jos posadio puno crpte u zadnji plan akvarija tako da je sad puno zelenije

https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=31390.0

Tako diskuse drže uzgajivači diskusa a to su njihovi ogledni akvariji koji su i napravljeni tako da ljepota riba dolazi u prvi plan za onoga koji gleda ali mi akvaristi moramo misliti i o tome da se i riba lijepo osjeća u akvariju i po mogućnosti napraviti biotip što sličniji onome koji je za tu vrstu riba u njezinom prirodnom staništu. Ako napraviš takve uvjete riba će biti manje u stresu, bit će rjeđe bolesne, bit će manje nitrata i nitrita i ostalih štetnih tvari u vodi a koje inače iskorištavaju bakterije i biljke...

Zamisli da tebe zatvore u jednu veliku sobu i u njoj su samo stolovi i stolice... osjećao bi se  :dead:
a kada ti u sobu stave lijep šaren tepih, fotelju, televizor, puno cvijeća... osjećao bi se puno bolje i bilo bi ti zabavnije  :p013: a onda još ubace par mladih zgodnih...:g030: :th_birthday: :buw:, i odmah se život promijeni iz korjena...

Offline DeWiaN

• Punopravni član
  • Moji kraljevi
« Odgovori #5 u: Lipanj 04, 2009, 11:54:54 prijepodne »
ali ovako je lakse odrzavati higijenu pogotovo kad se hrani sa purecim srcem,ovako se ostaci vide i mogu se odmah usisati ,a kad je sljunak zavuce se i tek onda shranje sto se tice truljenja nitrata i nitrita ,neznam mozda da ostavim ovako ,zazelenilo se i ovako kad sam dodao criptu samo moram poslikat ponovno pa staviti slike pa cete vidjeti

Offline 985plavi

• Punopravni član
    • Facebook profil
« Odgovori #6 u: Lipanj 04, 2009, 12:07:03 poslijepodne »
ali ovako je lakse odrzavati higijenu pogotovo kad se hrani sa purecim srcem,ovako se ostaci vide i mogu se odmah usisati ,a kad je sljunak zavuce se i tek onda shranje sto se tice truljenja nitrata i nitrita ,neznam mozda da ostavim ovako ,zazelenilo se i ovako kad sam dodao criptu samo moram poslikat ponovno pa staviti slike pa cete vidjeti

Prvo pravilo akvaristike je: ribe hraniti samo onoliko koliko pojedu u par minuta i to jednom do dva puta na dan za odrasle ribe.

Druga stvar moraš imati ribe dna koje će pojesti svu hranu koju nisu pojeli diskusi i druge ribe i tada nema problema sa truljenjem hrane i održavanjem higijene.

Misli na to da ribama napraviš uvjete što sličnijim kao u prirodi a to znači da osim biotipa, moraš imati ribe-čistače dna, žderače algi-algojede i bilje, adekvatnu filtraciju i rasvjetu... Ribe su tada sretne (onoliko koliko mogu biti u zatočeništvu) i zdrave.

Offline DeWiaN

• Punopravni član
  • Moji kraljevi
« Odgovori #7 u: Lipanj 04, 2009, 12:54:20 poslijepodne »
odo sad kupit sljunak pa kad sredim poslikat cu ponovno