Lipanj 27, 2025, 01:00:42 prijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: AUKCIJE za Leonu!  (Posjeta: 21952 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Maxim

• Počasni član
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
AUKCIJE za Leonu!
« u: Lipanj 04, 2009, 09:34:41 prijepodne »

Poštovani članovi AkvarijNET-a!
Ovih ste dana možda primili ovaj mail sa apelom za pomoć maloj Leoni Zajšek, upućen od strane njenih roditelja.

Leona Zajšek ima 2 godine i do nedavno je bila veselo i nasmijano dijete. Leona ima juvenilnu
mijelomonocitnu leukemiju, rijedak oblik dječje leukemije kod kojeg kemoterapija ne djeluje. Klinika za dječju onkologiju u Freiburgu (Njemačka) uspješno rješava takve bolesti i spremni su nas primiti na liječenje 08.06.2009., međutim troškovi liječenja su 200.000 Eur.
Kroz posljednja dva tjedna pokušavali smo kroz medije prikupiti novac, no bezuspješno. Leonino stanje se pogoršava i bojimo se onog najgoreg.....
Molimo sve koji imaju želju i mogućnosti biti dio ove priče i pomoći Leoni da proslavi i treći, četvrti i još puno rođendana, da daju svoj doprinos na žiro-račun
Zagrebačke banke br. 2360000-3114646637 poziv na br. 3114646637.
HZZO nas je službeno odbio, troškove cjelokupnog liječenja moramo snositi sami a to je nemoguće bez Vaše pomoći.
Zahvalni smo na svim donacijama bez obzira koliko Vas se možda činile malima.
Svaka kuna nam je bitna.

Također Vas molimo da proslijedite ovaj mail svojim prijateljima, poznanicima,kolegama, te
posebno firmama koji su u mogućnosti pomoći.

Zahvalni roditelji

Daniela i Damir Zajšek
Listopadska 3
10 000 Zagreb
01/ 3872 437
091 581 4402
091 595 7398
http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/kemoterapija-ne-pomaze-jedina-nada-presadzivanje-kostane-srzi.html
http://www.vecernji.hr/newsroom/news/croatia/3296723/index.do;jsessionid=D39A670AEFDD8DF7067D102F12E02603.1
http://www.24sata.hr/news/clanak/leona-se-hrabro-bori-za-zivot-pomozite-da-pobijedi/117894/
http://www.vecernji.hr/newsroom/news/croatia/3299039/index.do

Mi smo ih danas nazvali i trenutna je situacija da su posudili 150.000 eura (koje moraju vratiti) i to je avans za bolnicu. Moraju uplatiti još 50.000 u nekom roku, što znači da im novci zaista jako trebaju. U ponedjeljak odlaze u Freiburg, nakon čega se otac vraća u Hrvatsku sakupljati novac.

Mislim da ne moramo posebno apelirati na Vas jer ste se već nebrojeno puta dokazali, već ćemo samo otvoriti aukcije s nadom da ćemo barem malo pomoći maloj Leoni i njenim roditeljima!

Sistem klasičan - stavite sliku ili opis opreme u novu temu u ovome podforumu (Aukcije), navedite početnu cijenu, te aukcija kreće... 2 dana od zadnje ponude (48h) aukcija se smatra zatvorenom, zadnji (najviši) ponuđač dobiva predmet aukcije, uplaćuje novac na gornji račun, skenira ili slika uplatnicu i umeće je u temu, nakon čega moderatori zatvaraju temu, a prodavatelj i kupac dogovaraju primopredaju!
"Ne lupaj po staklu... i ne packaj prstima... Ej! ...aj, molim te, odi tamo gledati televiziju"

Offline friski

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Koprivnica
Odg: AUKCIJE za Leonu!
« Odgovori #1 u: Lipanj 04, 2009, 10:11:40 prijepodne »
Baš mi je drago da se forum pridružuje ovoj akciji.  :klap: Ja sam već ranije vidio apel na televiji i direktno uplatio na račun, ovo samo dokazuje kako naša mala zajednica ima dobro srce. Poželimo maloj Leoni brz oporavak i sretan život.

Juwel Rio 180 biljni, 3x30 W Gro-Lux+Aquastar, Nutrafin CO2, Juwel Reflektori
DIY 72l - Multići: http://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=43091.0
Kozinjak 38 l: http://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=50506.0

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
« Odgovori #2 u: Lipanj 04, 2009, 11:01:13 prijepodne »
Ja sam se pokušao uživjeti u situaciju da se to događa mojoj kćerci.. I jeza me je prošla... Prvo, sama činjenica da bi život mog djeteta bio procijenjen na 1,5 miliona kuna... A što je sa Hipokratovom zakletvom ( "U času kada stupam među članove liječničke profesije, svečano obećajem da ću svoj život staviti u službu humanosti. Prema svojim učiteljima sačuvat ću dužnu zahvalnost i poštovanje. Svoje ću zvanje obavljati savjesno i dostojanstveno. Najvažnija će mi briga biti zdravlje mojega pacijenta. Poštovat ću tajne onog tko mi se povjeri. Održavat ću svim svojim silama čast i plemenite tradicije liječničkog zvanja. Moje kolege bit će mi braća. U vršenju dužnosti prema bolesniku neće na mene utjecati nikakvi obziri vjere, nacionalnosti, rase, političke ili klasne pripadnosti. Apsolutno ću poštovati ljudski život od samog začetka. Niti pod prijetnjom neću dopustiti da se iskoriste moja medicinska znanja suprotno zakonima humanosti. Ovo obećajem svečano, slobodno, pozivajući se na svoju čast." ) , pomozi čovjeku u nevolji, ljudski život nema cijene i sličnim uzrečicama? Ok...liječenje kao košta... da me lupaju po glavi, ne vjerujem da košta toliko, bez dobre naknade i liječnicima ( opet se vratimo na gornju zakletvu), ali zar se društvo ne može staviti u poziciju faktora koji uskače u takvim slučajevima?...
i onda sam se zamislio kako dolazim do činovnika u HZZO-u , koji mi ljubazno, bezizražajnog lica saopćava da je život mog djeteta za državu financijski neisplativ ... da sam kruha gladan i vode žedan ne bih mogao raditi taj posao...Zanima me kako se osjećaju ti ljudi kada svakog dana nekome ugase i zadnju nadu za ŽIVOT? Kako se opravdavaju pred svojom savješću - netko mora, pa bolje da ja dobijam plaću za to? Mislim- NE MOŽE biti tako banalno - odbijam povjerovati u to!

Što je sa solidarnošću, čovjekoljubljem, nekim osnovnim ljudskim i moralnim vrijednostima? Kao da su potpuno nestale su valjda u mnoštvu šarenih artikala kojima smo zaslijepljeni u tranzicijskom kaosu prema današnjem grabežljivom i nezasitnom kapitalizmu i lijepljenju bar-kodova na sve, od paketića žvaka, do ljudskog života... Hej ljudi, da li shvaćate da smo i mi u tom procesu postali samo roba sa bar kodom?

..i dođe mi da pljunem na svaki predizborni plakat prodavača magle i mega-lopina koje smo birali prije par dana... na svaki MILIJUN NAŠIH novaca, koje su ONI potrošili DA BI IH MI IZABRALI na pozicije na kojima ponovno mogu 4 godine MIRNO I BEZ IKAKVIH POSLJEDICA namještati jave poslove rodbini i prijateljima, plaćati iste nekoliko puta više od realne cijene, prosipati JAVNE nove šakom i kapom ....Majku im svima, zar im ne bi bolja "predizborna reklama" da su odvojili par miliona za ovaj i slične slučajeve? Evo, čak bi i moj glas dobili....

i nek ide sve u kupus, zabrazdio sam malo i preširoko i previše... kad dođem doma prokopat ću podrum i stavit sve kaj mogu na aukcije...dobro Leoni i njenima, dobro onome tko kupi, dobro meni jer ću počistit i napravit mjesta u podrumu... evo, najbanalniji mogući opis društvene solidarnosti na svačije zadovoljstvo... ono što naši vrli birokrati i političari nemaju, jer teško je vidjeti tratinčice sa terase potkrovlja urbane vile... a trunke savjesti se ionako lako peru vječnim izgovorom- to se mene ne tiče....

Offline friski

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Koprivnica
« Odgovori #3 u: Lipanj 04, 2009, 11:15:58 prijepodne »
Potpisujem, s obzirom da isto imam malu djecu mogu zamisliti agoniju koju prolaze roditelji i mala Leona, stoga sam odmah čim sam vidio vijest odlučio pomoći....

Što se naših "dragih" političara tiče,  ja sam očekivao da će konačno netko na ovim izborima reći, kampanja će nas koštati xxxx kuna, umjesto da je potrošimo na bančevanje po gradovima izgradit ćemo bolnicu, uplatiti za bolesnu, napuštenu i siromašnu djecu, gladne ... Ali ništa, za takvog čovjeka bih uvijek glasao, no čini se da moćnici znaju da postoji puk samo na izborima a poslije toga nestaje svaka briga.  :-X

Da li netko zna da li je otvoren i broj telefona za pomoć Leoni, pa da preko impulsa dajemo donaciju? Do sad sam samo vidio direktnu uplatu na račun.
Juwel Rio 180 biljni, 3x30 W Gro-Lux+Aquastar, Nutrafin CO2, Juwel Reflektori
DIY 72l - Multići: http://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=43091.0
Kozinjak 38 l: http://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=50506.0

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • The Deda
« Odgovori #4 u: Lipanj 04, 2009, 14:02:13 poslijepodne »
U orginalnom mailu se pojavljuje i drugi broj žiro-računa, koji glasi na Leoninu mamu. Iako se može uplaćivati i na njega, njima više odgovara da se uplaćuje direktno na Leonin ( gore navedeni)

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
« Odgovori #5 u: Lipanj 04, 2009, 14:18:59 poslijepodne »
Ja odbijam vjerovati da liječenje košta 200000 Eura. NO WAY..pa da se radi i o privatnoj klinici. To je teška krađa liječnika i farmaceuta na nemoćnim i očajnim ljudima koji će biti spremni milijune isplatiti samo da spase život svoga djeteta. Na to i računaju doktori i farmaceuti! Gamad!

A taj novac je bagatela koliko razna ministarstva i druga državna tijela potroše na prezentacije i kojekakve "potrebne" stvari a zapravo gluposti i rastrošnosti. Usput i na njihove neopravdano previsoke plaće i mirovine!

Ljut sam strašno i razočaran kako funkcionira ovaj svijet ljudi. >:( :dead:

Offline Crazy-a3

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 44
  • Živim da uživam
« Odgovori #6 u: Lipanj 04, 2009, 15:27:09 poslijepodne »
idem prekopat da vidim sta ce se naci za aukciju jer svaka kuna ce dobro doci........... eh da sma barem nekoliko dana kasnije isla cepupat generalku u svom akvariju sad bi bi bilo bilja za aukciju na pretek ali i ovako cemo nesto iskemijat pa da se i nasa obitelj pridruzi akciji :D
Bolje biti sam, nego sa budalama.
Zagreb/Dubrava

Offline Faber

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #7 u: Lipanj 05, 2009, 11:10:41 prijepodne »
Ja odbijam vjerovati da liječenje košta 200000 Eura. NO WAY..pa da se radi i o privatnoj klinici. To je teška krađa liječnika i farmaceuta na nemoćnim i očajnim ljudima koji će biti spremni milijune isplatiti samo da spase život svoga djeteta. Na to i računaju doktori i farmaceuti! Gamad!

A taj novac je bagatela koliko razna ministarstva i druga državna tijela potroše na prezentacije i kojekakve "potrebne" stvari a zapravo gluposti i rastrošnosti. Usput i na njihove neopravdano previsoke plaće i mirovine!

da je sve savršeno živjeli bi u raju
N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
« Odgovori #8 u: Lipanj 05, 2009, 11:29:40 prijepodne »

Kako na nebu tako i na zemlji.

Offline Faber

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #9 u: Lipanj 05, 2009, 11:58:43 prijepodne »

Kako na nebu tako i na zemlji.
rekoše..pa sad Jehovini svjedoci čekaju raj na zemlji

no shvaćam te ja.
N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline acies

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: zg
  • zagreb
« Odgovori #10 u: Lipanj 06, 2009, 16:57:56 poslijepodne »
pitanje...jel moguće spojiti iznose više stvari koje smo kupili na aukciji na jednu uplatnicu? pretpostavljam da nije moguće internetom izvršiti uplate zbog teže provjere?

Offline Suzana

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 51
« Odgovori #11 u: Lipanj 06, 2009, 17:00:29 poslijepodne »
Bez problema možeš uplatiti internetom, kako ne?
Kad platiš, samo si snimiš uplatu (uplatnicu), spremiš i uploadaš ovdje  :up:

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • The Deda
« Odgovori #12 u: Lipanj 08, 2009, 22:48:34 poslijepodne »
Povodom toga 26.06.2009 u Tvornici se organizira dobrotvorni koncert. Neki od bendova koji su potvrdili svoj nastup su:
The Beat Fleet
Connect
Vatra
Ramirez
Kristijan Belohan
Kawasaki 3p

te još čekamo potvrdu od Stillness i drugih.

Koncert će medijski biti popraćen od Nove Tv i mnogih drugih medija i novina.

Prodaja karata:
Eventim - Berislavićeva

Profil Megastore - Bogovićeva

Tvornica kulture - na dan koncerta

Cijena ulaznica 70 kn u pred prodaji i
90 kn na dan koncerta

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • The Deda

Offline Suzana

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 51
« Odgovori #14 u: Lipanj 08, 2009, 23:40:58 poslijepodne »
Ova je država u totalnoj banani  :punch:

Offline Ace

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb Grad
« Odgovori #15 u: Lipanj 09, 2009, 15:41:29 poslijepodne »
Ovdje može ići samo oprema za akvaristiku ili ??

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • The Deda
« Odgovori #16 u: Lipanj 09, 2009, 15:43:48 poslijepodne »
ma stavljaj kaj god.... možda se nađe zainteresirani, zakaj ne... ako se uzme u obzir cilj, nećemo cjepidlačit oko sredstava postizanja  :up:

Offline acies

• Punopravni član
  • zagreb
« Odgovori #17 u: Lipanj 09, 2009, 16:01:34 poslijepodne »
zaista možemo bilo šta staviti na aukciju?

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • The Deda
« Odgovori #18 u: Lipanj 09, 2009, 16:03:50 poslijepodne »
pa zašto ne?

mislim, s jedne strane bi se moglo pretvorit u bovljak, al opet, s druge, ako se skupi koja kuna više, zašto ne ...?

odgovorni? Maxime, Vorka, Jura, Sale?

Offline acies

• Punopravni član
  • zagreb
« Odgovori #19 u: Lipanj 09, 2009, 16:06:15 poslijepodne »
jer to mi onda otvara jedna sasvim druga vrata ormara ;)

Offline Ace

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb Grad
« Odgovori #20 u: Lipanj 09, 2009, 16:06:45 poslijepodne »
Ja sam stavio..pa ćemo vidjeti ako su ljudi zainteresirani za nešto osim akvaristike..svaka kuna je ja mislim dobrodošla obitelji male Leone..

Offline acies

• Punopravni član
  • zagreb
« Odgovori #21 u: Lipanj 10, 2009, 10:28:02 prijepodne »
molim odgovorne da se izjasne oko aukcioniranja i nevezanih predmeta ili bića našem forumu :up:

Offline Maxim

• Počasni član
  • Punopravni član
« Odgovori #22 u: Lipanj 10, 2009, 10:29:53 prijepodne »
 :D samo sipaj! :up:
"Ne lupaj po staklu... i ne packaj prstima... Ej! ...aj, molim te, odi tamo gledati televiziju"

Offline Damber

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
  • Katkada je bolje ne činiti ništa.
« Odgovori #23 u: Lipanj 11, 2009, 20:59:33 poslijepodne »

Da li netko zna da li je otvoren i broj telefona za pomoć Leoni, pa da preko impulsa dajemo donaciju? Do sad sam samo vidio direktnu uplatu na račun.

Telefon 060/888-300 ZA LEONU cijena poziva iz fiksne mreže 3,66 kn(PDV uključen), iz mobilne mreže 4,93 kn(PDV uključen).

Preuzeto sa:

http://www.index.hr/vijesti/clanak/hrabra-leona-zajsek-u-njemackoj-nastavlja-borbu-za-zivot/437182.aspx

*Zagreb - Trešnjevka*
RIO 180
Nano 20

Offline acies

• Punopravni član
  • zagreb
« Odgovori #24 u: Lipanj 11, 2009, 21:20:21 poslijepodne »
opa, nisam vidjela maximov odgovor...sutra otvaram ormar :D