Lipanj 09, 2025, 20:13:07 poslijepodneNajnoviji Član: mikxon

Autor Tema: puko akvarij 240l  (Posjeta: 12084 vremena)

0 Članova i 7 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline ana1

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
puko akvarij 240l
« u: Siječanj 09, 2005, 18:03:00 poslijepodne »

nakon dan i pol,netom posa?en i ure?en, prije testiran punjenjem pa ispražnjen,

odjednom krcccccci rasipao se po cijeloj sobi, užas

no pokupili smo 20l vode, ostalo se valjda upilo i otišlo u zidove nešto i kroz brodski pod koji je ispod laminata u zemlju, malo su se napuhali zasad

akvarij je bio na evrstom ravnom postolju na stiroporu, i postolju nije ništa bilo

sam akvarij je 120*40*50 , 10mm staklo float

ljepljen je uv- zrakama, i tu je problem jer mislim da nije dobro sljepljen iako staklar tvrdi da je i kaže da je on najbolji vodeai staklar i ne može pogriješiti

nakon sakupljenih krhotina i komada na nekim spojevima oko dna vidi se tanka folija koja je vjerojatno ljepilo, ali su stranice izme?u kojih je bilo to ljepilo potpuno glatke znaei kao da se nije primilo, naime taj kljueni dio spoja dna i stranice velik je oko 60cm, a veaina spojevaje ostala evrsto sljepljena i staklo je svugdje drugdje pucalo

mene zanima dali su svi spojevi trebali biti tako evrsti nakon tog uv ljepljenja, ili što bi drugo mogao biti uzrok pucanja akvarija, oni koji nešto znaju o tom molim da mi jave jer staklar nam ne želi vratiti novce za staklo, a štetu nisam ni spominjala a gdje je trud i svo razoearanje, uništena oprema, dva dana saniranja štete, a i u trenutku pucanja je moglo biti ozbiljnih ozljeda no sreaom svi su živi i zdravi

please help

Offline moto

• Punopravni član
puko akvarij 240l
« Odgovori #1 u: Siječanj 09, 2005, 18:09:00 poslijepodne »

ovo je stvarno grozno..... nadam se da šteta nije "pre"velika...............

sad treba ustanoviti krivca i udri po njemu........... bez milosti......
Vraćam se odmah - Godot

Offline piastrella

• Punopravni član
puko akvarij 240l
« Odgovori #2 u: Siječanj 09, 2005, 18:25:00 poslijepodne »

kao prvo trebala si pustiti vodu u akvariju duže vrijeme (testiranje) bar 6-7 dana.Ovaj dio nisam najbolje shvatio da li se cijeli akvarij raspao(da niti jedna stranica nije ostala sljepljena),to bi trebalo biti malo vjerovatno.Uglavnom u veaini slueaja procuri tu i tamo,jako rijetko se raspada.Možda je staklo bilo podložno vremenskim uvjetima (dugo vani pa zima, ljeto i ostalo je moglo djelovati na njega)
Rovinj

Offline Jednooki

• Punopravni član
puko akvarij 240l
« Odgovori #3 u: Siječanj 09, 2005, 18:30:00 poslijepodne »
Kako je ljepljeno staklo dali na dno akvarija ili sa strane dna akvarija.Nama je jedan profi -akvarista savjetovao da stakla ljepimo sa strane dna akvarija jer tako silikon ima daleko veau snagu.On ih ima oko 50-ak i svi su tako ljepljeni pa sam i sam tako ljepio i nemam problema (130 lit).Float staklo je istih karakteristika na evrstoau kao i obieno razlika je u tome što se iz pijeska za njega izvlaee metali da bi se dobila bolja bistrina kod stakla.
Lipik  Croatia

Offline ana1

• Novi član
  • *
puko akvarij 240l
« Odgovori #4 u: Siječanj 09, 2005, 18:40:00 poslijepodne »

ljepljene su stranice okolo dna i UV je ljepljen dakle ne drži ga silikon vea ljepilo

akvarij je nov,UV ljepljen, jedan dio oko 60cm gdje se spaja dno i boena stranica mi je jako sporan, imam još par dijelova manjih gdje pretpostavljam da je loše sljepljeno al mislim da nisu bitni

tamo gdje je po mom mišljnju dobro sljepljeno staklo se eupalo i lomilo al spoj je uvijek cijeli

akvarij je prvo zaplesao kad se eulo krccc i dok se sklizao s police(okosekundu)i razletio se po sobi jer se najvjerojatnije prelomio na rubovima police dok je klizio, bio je to šok i bježanje pa ne mogu toeno opisati samo približno

važno mi je da ak neko zna jel se može uv ljepljenjem krivo sljepiti jer staklatr ne želi ni prieati da je moguae krivo napravljeno

Offline Stina

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: zg
    • ZGreef
puko akvarij 240l
« Odgovori #5 u: Siječanj 09, 2005, 18:48:00 poslijepodne »
KAO PRVO NISI TI KRIVA!

Kao drugo, ja imam 7 akvarija i NITI JEDAN nije 7 dana stojao vani na
testiranju... pa tak je hladno da bi se voda smrzla i ode akvarij.

KRIV je staklar i nema ko DRUGI, a jedino gdje si ti pogriješila je u razgovoru sa staklarom kad si mu dopustila da se brani...

Obavezno odi do njega, opsuj mu sve po spisku i reci da eeš bit toliko
pristojna da mu neeeš poslat raeun štete koja je nastala zbog
NJEGOVIH RUKU DJELA, te da ZAHTJEVAŠ novi akvarij koji si platila.

Eto, toliko od mene, vrlo mi je žao što ti se to desilo...

pozdraf

Offline Max....sz

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
  • Ex. Roštiljator
    • Max Juhasz - Photography
puko akvarij 240l
« Odgovori #6 u: Siječanj 09, 2005, 18:49:00 poslijepodne »
Neznam koliko bih se ufao lijepiti UV-om, s obzirom da je silikon kao materijal za ljepljenje vea provjeren, no svakako bih nastojao naplatiti štetu kod "majstora" staklara ... ili u slueaju da se pravi blesav ...
Ženski pokret je prava stvar, naročito ako je ritmičan.

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
  • Kum
puko akvarij 240l
« Odgovori #7 u: Siječanj 09, 2005, 18:58:00 poslijepodne »
OKO ZA OKO! Pa tko je kriv nego on? Jesi li ti mozda zato sto si u akvarij stavila vodu? Ako se mene pita, on je trebao testirati akvarij, a ne ti! Ma zapali mu radnju ako ti ne plati akvarij i stetu ucinjenu pucanjem istog!
Kvatric tj. kilometar sjevernije / Zagreb
All the Dude ever wanted was his rug back... it really tied the room together...

Offline Jednooki

• Punopravni član
puko akvarij 240l
« Odgovori #8 u: Siječanj 09, 2005, 19:23:00 poslijepodne »
Slažem se da je staklar kriv jer on mora i garantirati za svoj posao. Radio sam u staklani u Lipiku i uvijek se garantiralo za posao koji smo obavili.
Lipik  Croatia

Offline Stina

• Punopravni član
    • ZGreef
puko akvarij 240l
« Odgovori #9 u: Siječanj 09, 2005, 19:45:00 poslijepodne »
Evo za primjer ja imam par akvarija od jednog deeka što se tim bavi, i
on je sam testirao akvarij prije nego mi ga je dao... pa neee eovjek
dat svoj proizvod bez da ga testira...

Mislim da bi nam trebala ree ko je taj eovjek koji se tako loše ponio, neg ga svi sa foruma znaju i nek ga izbjegavaju.

Offline bubica78

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 47
puko akvarij 240l
« Odgovori #10 u: Siječanj 09, 2005, 20:07:00 poslijepodne »

ajajjajajaa , moje saueešae.

Stvarno ne znam sta da kažem, grozno, noana mora svakog akvarista.Definitivno je kriv taj kretan, daj reci barem tko je i gdje je, da netko od nas ne ode kod njega.Mi smo na Radio Rijeci imali tužibabu(ne znam dal toga još ima), pa bi se ljudi javno žalili...
Začin  mora teći.

Rijeka/Kozala

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
puko akvarij 240l
« Odgovori #11 u: Siječanj 09, 2005, 20:29:00 poslijepodne »
gle, meni logika govori sljedeae, ako su spojevi cijeli, a akvarij je
pukao , a ne se razlijepio , onda je problem u staklu... koja je to
toeno metoda sa uv lijepljenjem i sa float staklom , ne bih znao, ali
Dubravko je dosta toga staklenog proueavao pa se valjda bude i ovdje
oglasio...

u svakom slueaju- sreaa da nikom nije ništa bilo....

Offline riza

• Punopravni član
puko akvarij 240l
« Odgovori #12 u: Siječanj 09, 2005, 22:19:00 poslijepodne »

Pretpostavljam da je krivo to UV ljepljenje, jer silikon sam po sebi je elastican i amortizira naprezanja, a i stakla nemaju izravan dodir nego je izme?u njih silikon. Ljepilo je pretpostavljam u puno tanjem sloju i kruce pa nedozvoljava staklu da radi pod naprezanjem.

Znaci upri staklo u staklo i dobijes krc, krc

Slicne se stvari desavaju kad ljudi rade akvarije u metalnim okvirima
Lokve, Gorski Kotar Hrvatska

Offline ana1

• Novi član
  • *
puko akvarij 240l
« Odgovori #13 u: Siječanj 10, 2005, 00:10:00 prijepodne »
ovo je dno, i vidi se pod 3. trakica koja je najvjerojatnije, zapravo sigurno ljepilo koje vidi na slici odvojilo od stakla i znaei ne drži uopae, a pod 4 se vidi ostatak dobro sljepljenog dijela stranice koji se odlomio jer kad je sljepljeno kak treba na spoju ne smije pucati

tu se vidina komadiau, 1.ljepilokoje se oeito odljepilo od stakla i ostala je glatka pobrušena površina pod 2, a i stranica koja je na to bila priljepljena nema ljepila što znaei da je to zapravo ostalo nepovezano

evo cijelog dna, dužina x je skroz glatka kao i naliježuaa stranica, i tu je moja pretpostavka gdje je popustilo, a dužina y je cijela dužina akvarija 120cm

i još jedan primjer gdje je okomita stranica bila dobro sljepljena, dakle na spoju nesmije pucati

dakle nakon svega mislim dase jednostavno previše dijelova loše uhvatilo, zapravo uopae nije, i tu mislim da je razlog popuštanja i pucanja

još jednom molim ako netko zna jel to razlog pošto staklar ne želi ni raspravljati da je moguae nešto krivo sljepio, a fino je garantirao za štetu prije nego što nam je pukao, a sad ne znam ni kako da sežalim, valjda au nekog naa da mu kaže kako je u krivu

kad vidim kako se razvija situacija obavijestit au vas o svem jer tako biti dvoliean i bezobrazani kršiti obeaanja zaslužuje svaku osudu, a ja bih i da se kazni za neodgovornost, svakako au objaviti ime jer ne zaslužuje da napravi ni jedan akvarij do kraja života, pozdrav i hvala svima

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • The Deda
puko akvarij 240l
« Odgovori #14 u: Siječanj 10, 2005, 08:25:00 prijepodne »
Vidiš tu ti je mali problem..teško da ae priznati grešku jer bi ga to dosta koštalo ( i love i ugleda) i može se u biti vadit na to da ste vi akvarij negdje lupili pa je prasnuo..ajd ti dokaži da niste...tako?er mislim da ima nešto u rizinom postu...

Offline cosmo

• Punopravni član
puko akvarij 240l
« Odgovori #15 u: Siječanj 10, 2005, 08:58:00 prijepodne »
koji bed,covjece sav sam se najezio kad sam procitao,brrrr.
Zagreb/Hrvatska

Offline ZEC

• Punopravni član
    • http://htnet.hr
puko akvarij 240l
« Odgovori #16 u: Siječanj 10, 2005, 19:18:00 poslijepodne »
Odi kod njega i reci da ga buš tuzil pa mozda popusti
Lipik - Pakrac / Hrvatska
Covjek uci dok je ziv i opet umre glup

Offline Dubravko

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
puko akvarij 240l
« Odgovori #17 u: Siječanj 10, 2005, 20:19:00 poslijepodne »
ana1, bok!
Bilo bi dobro da si odmah imenovala tog BISERA no dobro.. (može i na PM.)
Odmah au ti reai tko je kriv!!!
Pošalji svojeg vrhunskog staklara najbnoljeg na svijetu u sto khm.......... !
UV ljepilo se koristi u staklarskoj "industriji" iskljueivo u svrhe ljepljenja staklenih ormara,kutija koje iskljueivo služe za izložbene primjerke do kojih se može samo sa jedne strane radi nedostupnosti ili im se još dodatno tim istim UV ljepilom ljepe panti na koje se postave staklena vratašca (obrati pozornost na umanjenicu- VRATAŠCA) ili se buši rupa na jednu od stranica i onda se postave panti sa vratima!!!
Podloga mora biti idealno ravna koliko je god moguae!!!
Može se to isto UV ljepilo koristiti u raznorazne svrhe kao što je ljepljenje staklene površine na idealno ravni metal i na taj naein možemo dobiti prekrasne stolove za dnevne boravke ili kuhinje ALI NIKAKO NE ZA LJEPLJENJE AKVARIJA!!!!!!!!!!!!!!!!
ZAŠTO !!!!
ZATO ŠTO JE TO IZUZETNO KRUTI SPOJ I KADA DO?E DO BILO KAKVOG POMICANJA KOJE UZROKUJE SILU KOJA DJELUJE NA NEKO ISKRIVLJENJE PREDMETA DOLAZI DO PUCANJA STAKLA JER JE SPOJ UV-ljepila JAEE OD SILE STAKLA (99% puta puca staklo, a 1% otpada na odvajanje po površini ljepljenja što ti dokazuje da u tom slueaju i samo ljepljenje nije obavljeno kako treba!!!)
Stoga!!!! Staklara prije svega na obrtnieki sud ukoliko  nastavi pametovati jer NIJE UPRAVU I AKO NEZNA NEKA SE NE PRESERAVA, a zatim na galge!!!
Ako nisi znala po novom zakonu ukoliko nisi zadovoljna izvo?enjem radova obrtnika ili bilo koje druge usluge koju si platila imaš pravo na arbitražu Obrtnieke komore koja je nadležna za takve ispade pojedinaca  i komora donosi odluku i ovisno o njihovom sudu mogu i prisilno naplatiti štetu od izvo?aea radova (malo se još bolje raspitaj koji su putevi do toga ali 100% se može i na taj naein istjerati pravda!
Ovo što sam ti napisao uvezi UV-ljepila je 1 000 000% toeno i zgazi tog seronju!!!
Bilo bi dobro da napišeš bar na PM. tko je taj jadnik možda ga i znam jer njihov svijet staklara je mali i svako svakog zna, a vjeruj mi ja znam u Zagrebu zaista trojicu najjaeih staklara!!!
Žao mi je što si naišla na takvog flajpana i nadam se da ideš na drugi akvarij!!!
Btw.
nigdje ne stoji da ae ti i najbolji staklar bolje zaljepiti akvarij od eovjeka koji to radi godinama kao hobist,a staklo nabavlja od Ive Iviaa!!!Edited by: DUBRAVKO

Offline Fauna

• Punopravni član
    • http://www.beke.co.nz/index.php
puko akvarij 240l
« Odgovori #18 u: Siječanj 10, 2005, 21:13:00 poslijepodne »

U poceku nisam hteo da se mesam u diskusiju jer vecito prvi potezem sa konkretnim odgovorima pa malo deluje napadno za ljude koji to prate. Ali posto se bavim ovim poslom i veoma ga dobro poznajem, hocu da podrzim coveka koji je dao najispravniji odgovor i savet, a to je Dubravko. Sve sto je rekao, doslovce se slazem sa njim.

Eto toliko od mene, mislim da je dosta

Offline lula

• Punopravni član
puko akvarij 240l
« Odgovori #19 u: Siječanj 10, 2005, 21:24:00 poslijepodne »

Slažem se da je staklar kriv jer on mora i garantirati za svoj posao.

I ja sam baš danas dao da mi sljepi 225 litara akvarij. Nadam se da
neeu doživjeti to što si ti. Držim fige da riješiš slueaj eim prije i
stvarno žalim to što ti se dogodili

Varaždin / Hrvatska

Offline ana1

• Novi član
  • *
puko akvarij 240l
« Odgovori #20 u: Siječanj 10, 2005, 22:27:00 poslijepodne »
svi aete saznati konaenu cijelu bez cenzure prieu kad se obraeunamo konaeno, i onda se možete pitati kakvi to ljudi sebe nazivaju, a i drugi ih drže, profesionalcima,

i pazit aete do kraja života i nikom ne vjerovati

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • The Deda
puko akvarij 240l
« Odgovori #21 u: Siječanj 10, 2005, 22:33:00 poslijepodne »
drž se ana! fight for your right!

Offline Dubravko

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
puko akvarij 240l
« Odgovori #22 u: Siječanj 11, 2005, 00:15:00 prijepodne »
Ana,napisao sm ti PM prije nego što sam još proeitao komentare poslije mojeg odgovora i jedino ti još mogu jednom porueiti da napraviš što sam ti napisao jer tip NIJE NORMALAN.
Vjeruj mi imam veliko iskustvo sa tom tehnologijom i vjerujem da sam ja držao to ljepilo u rukama dok se je on još igrao u pjesku!!!
Pozdrav Fauni i volio bi da me napadne sa jednim 500 litrašem!!! Može ha      

Offline Fauna

• Punopravni član
    • http://www.beke.co.nz/index.php
puko akvarij 240l
« Odgovori #23 u: Siječanj 11, 2005, 01:06:00 prijepodne »
 Je li to neko se pojacava sa pestolitrasem? hehe..pola tone ...to je vec za respekt

Offline Stina

• Punopravni član
    • ZGreef
puko akvarij 240l
« Odgovori #24 u: Siječanj 11, 2005, 01:12:00 prijepodne »
E a ko je taj Ivo Ivia i jel i meni može malo satakla isfurat!?!?!?!

(da malo unesemo humora u ovu tužnu prieu)