Lipanj 29, 2025, 01:12:19 prijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Pomoc s Hognom Radiatom !!  (Posjeta: 1185 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Marino

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Pomoc s Hognom Radiatom !!
« u: Svibanj 29, 2009, 00:15:51 prijepodne »
OK, ljudovi, ovo je moj prvi post, i trebam pomoc iskunijih clanova foruma, jer koliko znam, pauko je dosta rijedak u terarijima.
Zanima me sta bi sve trebao staviti unutra i cime ga mogu hraniti. Terarij je vecih dimenzija (50x30x30cm) tako da mu prostor nije problem.

Zivim na jugu dalmacije, gdje je pauk i uhvacen. Nemam fotic ali je vrsta 100% Hogna Radiata.

Offline S.Q.

• Punopravni član
  • **
Odg: Pomoc s Hognom Radiatom !!
« Odgovori #1 u: Svibanj 29, 2009, 14:01:37 poslijepodne »
Nekako bi po meni bilo najbolje da ti tog pauka pustiš natrg u prirodu gdje će on bit najsretniji. Nije to baš ni pauk za terrarij, a u ostalom ako baš želiš pauka ima puno uzgajivaća u RH koji imaju svoja legla različitih vrsta tarantula i siguran sam da bi bilo bolje da udomiš jednu takvu tarantulicu kojoj je sudbina još neizvjesna i da ovog pustiš tamo gdje si ga i našo!

Offline ZeleniMrav

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
  • You'll Never Walk Alone
« Odgovori #2 u: Svibanj 29, 2009, 14:25:24 poslijepodne »
Mada je to jedan od vecih "wolf spidera" taj terarij koji imas je po meni prevelik!Al ok,nije bed.
U njega mozes stavit zemlju pomjesanu sa pijeskom,posudicu za vodu,malo kamenja,koje drvce,lisce...tako da se ima gdje skrivat po danu.
Pokusaj simulirat okolis u kojem si ga nasao,i klimu!
A hrani ga insektima...skakavci npr.
Ne zive bas dugo tako da to imas na umu.
A ako bas zelis drzat pauka doma,nabavi si radje tarantulu!
« Zadnja izmjena: Svibanj 29, 2009, 14:40:17 poslijepodne od ZeleniMrav »
20l vanila
North: Unfinished business
“Look deep into nature, and then you will understand everything better.” AE

Offline IggyOS

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
« Odgovori #3 u: Svibanj 29, 2009, 21:53:04 poslijepodne »
Nekako bi po meni bilo najbolje da ti tog pauka pustiš natrg u prirodu gdje će on bit najsretniji. Nije to baš ni pauk za terrarij, a u ostalom ako baš želiš pauka ima puno uzgajivaća u RH koji imaju svoja legla različitih vrsta tarantula i siguran sam da bi bilo bolje da udomiš jednu takvu tarantulicu kojoj je sudbina još neizvjesna i da ovog pustiš tamo gdje si ga i našo!

:up:
I Love Animals... They’re Delicious

Offline Marino

• Novi član
  • *
« Odgovori #4 u: Lipanj 14, 2009, 19:57:18 poslijepodne »
Hvala na prijedlozima, pauk je vracen gdje je i nadjen.:)    Rasmislit cu o tarantuli, iako mislim da ce mi ona biti pre zahtjevna za odrzavanje.    -?

Offline puska

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #5 u: Lipanj 14, 2009, 20:22:40 poslijepodne »

Ja se isto slazem vise s ovom varijantom, ima toliko vrsta sigurno ce ti se neka svidit ;)

Offline ivborosa

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
« Odgovori #6 u: Lipanj 14, 2009, 23:50:47 poslijepodne »
Hvala na prijedlozima, pauk je vracen gdje je i nadjen.:)    Rasmislit cu o tarantuli, iako mislim da ce mi ona biti pre zahtjevna za odrzavanje.    -?

Vjeruj mi da nece...tarantule nisu uopce zahtjevne...zivis u dalmaciji vjerojatno grijes i prek zime...tak da uzmes npr grammostolu i osim nje trebas samo terarij...+ ovisi kak jede ali oprilike 10 fobasa godisnje ti je dosta...moja vec godinu i nesto ne jede tak da stvarno nikakve brige...samo joj ztrebas daz vode malo cesce i to da ti malo procuri izvan posudice i to je to uglavnom
Akvaristika u srcu, teraristika u (cenzura) =) =)

Offline puska

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Lipanj 15, 2009, 00:18:47 prijepodne »
Ma stvarno ti nije neki problem lagene su za drzanje doma, ali javi ti se problem nakon nekog vremena jer ih pozelis jos i jos i jos... ;)

Offline Marino

• Novi član
  • *
« Odgovori #8 u: Lipanj 15, 2009, 11:47:34 prijepodne »
A eto, vrjedi pokusat, do sad san drza samo male pauke ( :heart:Steadota Nobilis :heart:), cekat cu kraj ljeta, pa kupit toj tarantuli sve sta triba. Nadam se da nisu pre skupe.   :P

Offline puska

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Lipanj 15, 2009, 16:59:39 poslijepodne »
Ma nisu ti preskupe imas tu na forumu uvijek netko prodaje po nekoj razumnoj cijeni ;)

Offline Marino

• Novi član
  • *
« Odgovori #10 u: Lipanj 15, 2009, 19:58:20 poslijepodne »
Tnx   :)

Offline kikiclown

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Milky Way
« Odgovori #11 u: Lipanj 16, 2009, 18:21:40 poslijepodne »

Ja se isto slazem vise s ovom varijantom, ima toliko vrsta sigurno ce ti se neka svidit ;)

pitaj pusku, on je takvog nekog neke godine dovukao sa mora, pa mu nije pozivio duze od tjedan dana.

Offline Marino

• Novi član
  • *
« Odgovori #12 u: Lipanj 16, 2009, 19:08:37 poslijepodne »
Ma u redu je on, vjerojatno vec negdi na livadi jede skakavce.  :)