Srpanj 21, 2025, 19:10:29 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Zašto služi i kako se koristi zracna pumpa?  (Posjeta: 13280 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline rolandinjo

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Zašto služi i kako se koristi zracna pumpa?
« u: Svibanj 25, 2009, 10:45:44 prijepodne »
Ev neki dan sam našao ovu stvarćicu u podrumu. Na njoj pise da je air pump tj. pumpa za zrak. Zašto može služiti i bili imo kakve koristi za akvarijum? Evo slika
« Zadnja izmjena: Svibanj 25, 2009, 13:16:45 poslijepodne od TiTech »

Offline AkvaristaBiH

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
Odg: Zašto služi i kako se koristi?
« Odgovori #1 u: Svibanj 25, 2009, 11:14:35 prijepodne »
Pa air pump - zracna pumpa  :) .Imam istu takvu. To ti je pumpa sa dva izlaza za dovod zraka u akvarij . To je poznatije jos kao rasprsivac. Trebas imati dva tanka crijeva , odnosno crijeva koja odgovaraju otvorima pumpe , takodje moras jos imati i dva rasprsivaca zraka koja ti nisu nesto skupa. Jos trebas imati ona dva cepa da ih fiksiras za akvarij kako bi lakse mogao voditi crijevo na zeljeno mjesto u akvariju. Jedno crijevo u jedan , drugi u drugi otvor pumpe . Provedes crijevo do akvaca kroz one fiksatore i stavis rasprsivac na dva (Kod mene je na jedom veci na jednom kraju crijeva manji rasprsivac ). Znaci na drugi kraj stavis rasprsivac i ubacis u akvarijum gdje zelis . Ukljucis u struju i onda ti ide dotok zraka u akvariju i izlaze ti oni lijepi mjehurici iz rasprsivaca (lijepo ti je ono vizuelno sto se kaze ,a i bolje za ribe - dotok kisika ). Tako je to kod mene... Pumpa ne ide u vodu ni slucajno  ;) . Ja ne rekoh ti gore ti je regulator imas Low slabo a tamo je suprotno jako koliko hoces dotoka ti regulises . Nemoj nikad ici na skroz jako jer crkne to su one ako se ne varam kineske zracne pumpe . Ali eto nemam je nest dugo pa ne mogu reci kakva je ... Cuo sam da pravo dobro sluzi od ostalih akvarista a i tiha je pravo. Pozz
« Zadnja izmjena: Svibanj 25, 2009, 11:23:05 prijepodne od AkvaristaBiH »
Čovječe, ne ponosi se svojom "superiornošću" nad životinjama, jer one su bez grijeha, dok ti svojom veličinom oskrvnjuješ zemlju.

Offline acies

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: zg
  • zagreb
« Odgovori #2 u: Svibanj 25, 2009, 11:24:17 prijepodne »
zračna pumpa služi za dovod kisika u aq, no ako imaš biljni, nije potrebna... potrebna ti je i kod bolesti kad treba pojačati aeraciju..
u svakom slučaju dobro ju je imati u rezervi :up:

Offline tomo147

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • haj
« Odgovori #3 u: Svibanj 25, 2009, 11:40:27 prijepodne »
 pozzzz......
 eto ekipa ti je sve ljepo opisala a ja jos nadodajem da nikako al nikako ju nemeci ispod akvaca jel oce u slucaju nestanka struje tj prestanka rada povuc vodu i onda imas ribe na suhom a stan ti postane bazen  :D :D :D :D

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #4 u: Svibanj 25, 2009, 11:47:20 prijepodne »
možeš je staviti ispod nivoa vode u akvariju, ali svakako mora imati na cjevčici nepovratni ventil!

Offline acies

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: zg
  • zagreb
« Odgovori #5 u: Svibanj 25, 2009, 12:03:17 poslijepodne »
a nepovratni ventil  košta par kuna  :D

Offline rolandinjo

• Novi član
  • *
« Odgovori #6 u: Svibanj 25, 2009, 12:35:23 poslijepodne »
hvala na detaljnom opisu, ali mislim da mi nece biti potrebna jer mi filter u akvariju ima dovod za zrak i daje mjehuriće. 

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #7 u: Svibanj 25, 2009, 12:53:45 poslijepodne »
samo ti nju čuvaj!
može ti (zlu ne trebalo) zatrebati za karantenu - kod većine liječenja je potrebno staviti pumpicu za zrak radi što jače aeracije vode!

Offline rolandinjo

• Novi član
  • *
« Odgovori #8 u: Svibanj 25, 2009, 13:06:02 poslijepodne »
Čuvaću je neboj se. Hvala

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
Odg: Zašto služi i kako se koristi zracna pumpa?
« Odgovori #9 u: Svibanj 25, 2009, 14:29:18 poslijepodne »
aj da napišem još jednu svrhu zračne pumpe i to u morskoj akvaristici. :D Koristi se za skimmere koji rade sa drvenim raspršivaćem. Obično su to jednostavniji skimmeri za nano akvarije. Svejedno takav skimmer na zračnu pumpu može biti poprilično efikasan. ;)