mama i tata su pojeli jaja 100% jer sam ih prebacio same u drugi akvarij skupa s kamenom. To sam napravio iz razloga što u akvariju imam razno razne ribe pa se malci sigurno nebi lijepo proveli. dakle, vidio sam kako je jabučar dopuzao do legla i krenuo na klopu a kribići ga nisu dirali jer nije riba pa valjda nije ni prijetnja, a na gozbu bi došli i ancistrusi i botie, a vjerovatno i skalari i švertovi pa sad ti to obrani...
ali nebitno je to sad ko ih je pojeo... bio sam pametniji pa pola gnijezda odmah stavio sa strane i ostalo je još tridesetak malaca koji se migolje na dnu male posudice (3 puta dnevno mijenjam vodu) i za sada su svi ok, i danas nije bilo niti jednog nesretnog. za sad ide, samo me brine oce li htjeti jesti hranu koju im ja dam kad im nestane žumanjak...
vec im se vide oći i oblik glavice... baš su super malci, a svi se vrte u krug jer ih trbuh vuce za dno, tu i tamo znaju i zaplivati ali samo ako ih struja vode malo podigne od poda, tada su jako brzi...
Ja sam npr ostao bez cijelog legla, ne vidim više niti jednog malca i pitam se tko li ih je mogao pojesti - razbore, neonke, kuliji, ancistrus, mala ženka apisotgramme cacatuoides? Bilo je jedno 30ak malaca sigurno i sad ne vidim niti jednog. Pri drugom mrijestu ću dio izlegnutih prebaciti u drugi akvarij pa da vidim da li će tako ići...
e upravo sam to i ja napravio da bar ostane pola legla ako se nekaj desi...
a sve malce prvo stavljam u malu posudicu (od ferero rochea) koja pliva na površini ko čamčić da malci lakše mogu do hrane, a i svi su mi na broju i nemogu mi pobjeći. u 10 litara bi se pogubili tako mali i lakše bi uginuli...
recimo švertove držim samo prvih par dana u toj maloj posudici tek toliko da pocnu jesti, endlere sam drzao i 2 tjedna u njoj prije nego sam ih stavio u 10 litara...