Da vam svima malo pojasnim. Ja i Vuksa smo članovi
Feniksa - udruge uzgajivača ukrasnih životinja. Registrirana smo udruga,imamo oko 20 članova iz Borova i okolnih mjesta. Već smo organizirali dvije samostalne izložbe ukrasnih životinja. Obećavam slike sa izložbi do kraja tjedna. Dečki ponajviše uzgajaju razne vrste peradi (sve moguće vrste),papagaje,golubove... Ja sam im se pridružio da pomognem razvoju akvaristike jer se njom već bavim oko 3 godine. U društvu već imamo 4 akvarista. Uz akvaristiku,trudimo se razviti i teraristiku u našem kraju.
Na izložbi u 10.mjesecu,koja će se održati u dvorani OŠ Borovo predstavićemo sve naše životinje iz svih polja (egzote,peradarstvo,akvaristika,teraristika). Također,svoje životinje mogu izlagati i naši gosti.
Akvaristika i teraristika će dobiti posebnu prostoriju (jednu od učionica) gdje ćemo izložiti životinje.
Što se tiče akvaristike,tu smo poprilično jaki, imamo preko 20 vrsta tropskih riba (diskusi,borci,tetre,živorotke...) i 30ak vrsta tropskih biljaka.
Međutim,teraristika nam je slaba

ali se trudimo promjeniti to

Kao što rekoh u prethodnom postu, članovi društva imaju 2 tarantule (biće i njihovih slika), bradatu agamu, paličnjake, i 4-5 vrsta kukaca koje su hrana paucima i gušteru. Ja čekam da se izleže moj kameleon i dnevni gekon. Krajem mjeseca idemo u posjet jednom Zoo vrtu od kojeg dobijamo paukove (od tamo su i ona dva) pa ćemo još nešto probati nabaviti. Jedan paukić je obećan IggyOS-u. U planu je da naši članovi nabave do 10.mjeseca (uz ona dva moja guštera) zmiju,2-3 vrste paukova i još koju vrstu guštera. Ako bi nam se u izložbi pridružio još koji izlagač iz naše okolice (Vukovar,Vinkovci,Osijek...) bilo bi nam jako drago.