Srpanj 19, 2025, 19:04:46 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Prvi mrijest beta??!!??  (Posjeta: 5350 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline bubica78

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 47
Prvi mrijest beta??!!??
« Odgovori #25 u: Siječanj 17, 2005, 21:05:00 poslijepodne »

oko 30 dana od izvaljivanja treba nivo vode sniziti za 10-15 cm vode!, ribice poeinju disati na labirint( kisik iz zraka), a spustanjem nivoa vode smanjuje se površinska napetost vode i omoguauje disanje na labirint.Prvo se hrane infuzorijama, pa zatim artemijom, ili žumancetom.Sitno dispargirano žumance se može koristiti( u jednoj knjizi piše razmuaeno žumace kuhanog jajeta) i prvih dana, ali je loše sto puno prlja vodu.Nakon dvije nedjelje , treba sniziti nivo vode( oko ove inf. se nalaze razlieiti odgovori, od cca nakon 2tje pa do 4 tj)
Paramecijum(infuzorija)-Potrebna je tegla od 1L, 2L,3L(recimo ona veaa tegla od krastavaca).U tu zapreminu 4/5 se ispuni sa vodom, temp mora biti 24,26 st.Na jednu litru se stavi 10g isušene kelerabe( ne znam kako prevest na hrv, srpska je knjiga), ili 20g sušenog livadskog sjena, ili sijena djetaeline,ili prosušeno lišae zelene salate.Gumicom se prievršauje uz komadia kamena kako ne bi isplivali na površini.Poslije potapljanja se stavi na teglu staklo.Kroz 2-3 dana pojaviae se masovno infuzorije .Voda se kroz 3-4 dana zamuti i poeinje smrditi.Treba zatim procijeniti kroz mlinsku svilu, tako da infuzorije probu kroz svilu u eistu teglu.Uglavnom ja sam kad se to zamuti izvadila tu slamu, i to zamuaeno dajem ribicama.
Začin  mora teći.

Rijeka/Kozala

Offline Xena

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 49
  • Ciklidić
Prvi mrijest beta??!!??
« Odgovori #26 u: Siječanj 17, 2005, 23:05:00 poslijepodne »

Stavila sam im par puta micron ali ne mogu skužit da li one uopae jedu,jer je sve to tako sitno.Veainu vremena provode na dnu akvarija (nepomieno leže) što mi je stvarno eudno i najednom zaplivaju prema površini kad vea mislim da su .Stvarno neobieno.Ne znam da li je to njihovo normalno ponašanje ili nešto ne valja.Možda je visina vode prevelika (16 cm) pa se moraju mueiti da do?u gore i to ih iscrpi.Kada uopae one poenu normalno plivati?

Offline banfa

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Velika Gorica
    • http://www.euroart-band.com
Prvi mrijest beta??!!??
« Odgovori #27 u: Siječanj 17, 2005, 23:10:00 poslijepodne »

Prouèi ovu stranicu tu imaš sve vezano uz Bette http://www.bettatalk.com/breeding_bettas.htm

http://www.bettatalk.com/rearing_the_fry.htm, toenije za podizanje mla?i.Edited by: banfa
Velika Gorica / Hrvatska Udruga Ciklidofila

Offline bubica78

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 47
Prvi mrijest beta??!!??
« Odgovori #28 u: Siječanj 17, 2005, 23:10:00 poslijepodne »
meni nikad nisu plivale na dnu, uvijek su bile ispod same površine,
Začin  mora teći.

Rijeka/Kozala

Offline Xena

• Punopravni član
  • Ciklidić
Prvi mrijest beta??!!??
« Odgovori #29 u: Siječanj 18, 2005, 10:48:00 prijepodne »

ona stranica o betama je stvarno ok.Trebam malo više vremena da je proueim pošto je na engleskom i vrlo je opširno opisano.

A zaštosu na dnu nije ni meni jasno, a ne vjerujem da au nešto o tome naai na ovoj stranici. Možda.

Offline NIX-akvariboy

• Punopravni član
Prvi mrijest beta??!!??
« Odgovori #30 u: Siječanj 19, 2005, 00:08:00 prijepodne »
meni se uopae ne izlegu. imam ih od nove godine sve 4 ribe- 2 muška i 2ženske (u2ak.) i prvo mužijaci naprave gnijezda, pa pustim ženke iz mrežica pa poemu mrijestiti plešu on pokupi jaja stave ih na mjehuriae pa preko tih jaja još mjehuriaa. a nakon toga ništa se više ne doga?a!! u eem je problem??
i can see, what you can see not..

Offline NIX-akvariboy

• Punopravni član
Prvi mrijest beta??!!??
« Odgovori #31 u: Siječanj 19, 2005, 00:09:00 prijepodne »
kod oba para je isto!! po drugi put

Offline Xena

• Punopravni član
  • Ciklidić
Prvi mrijest beta??!!??
« Odgovori #32 u: Siječanj 19, 2005, 00:52:00 prijepodne »

kod mene je prvi put gnijezdo propalo kad su bili u zajedniekom akvariju.Najvjerojatnije su ih pojele druge ribe.Ako imaš s njimajoš nekeribe onda je to vjerojatno slueaj i kod tebe, a ako su sami onda stvarno ne znam razlog.Možda su ikru oni sami pojeli ,jer sam eula da se i to dešava.Naroeito ženke.Ja sam je maknula odmah kad je završio mrijest, jer ju je mužjak poeeo ganjati i nije joj dao da se približi gnijezdu.Možda stvarno iz tog razloga, ne znam.

Offline NIX-akvariboy

• Punopravni član
Prvi mrijest beta??!!??
« Odgovori #33 u: Siječanj 19, 2005, 23:54:00 poslijepodne »
ne. oba para su sama u ak. i mknio sam ženke nakon merijesta i svejedno je propalo- mužijak i dalje nastavi praviti balonaiae i paziti na gnijezdo ali se ništa ne doga?a

Offline Robert

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Aquarium maniac since 1986
Prvi mrijest beta??!!??
« Odgovori #34 u: Veljača 20, 2005, 22:23:00 poslijepodne »

Ima kakvih novosi s bebama

Robert

Offline Jasmina

• Punopravni član
Prvi mrijest beta??!!??
« Odgovori #35 u: Veljača 23, 2005, 22:37:00 poslijepodne »

Malo kasnim s odgovorom, NIX, ali ako nisi našao odgovor, evo ti ga. Ponekad (i ne baš rijetko) tata pojede ili ikru ili malce s repiaima... Ako cca 3x za redom jedan tatek ne izdrži iskušenje mirisne ikre/mla?i, nemoj ga više pokušavati pariti. Jednostavno je takav.

Dakle, neki put jedu ikru u parenju, neki put kada ona pada j ne vraaaju u gnijezdo vea jedu, neki put ih potamani onako nemoane dok nekontrolirano plivaju prema površini... Tako ti je to.
Okomito plivanje je pola puta do plivanja naopako
Moto

Offline Jasmina

• Punopravni član
Prvi mrijest beta??!!??
« Odgovori #36 u: Veljača 23, 2005, 22:42:00 poslijepodne »
I da, nemoj hraniti tatu. Tu se mnogi uzgajivaei kose u mišljenjima, neki vele da ih glad ponuka na kanibalizam, neki vele da ih hrana upravo podsjeti na glad pa ih pak to ponuka na isto, a neki pak (što i ja mislim) misle da ae ih potencijalni žderonja posjeti bez obzira bio on hranjen ili ne. Zato ih ja ne hranim za vrijeme trodnevne skrbi, priklonila sam se ne-hrani-politici jer tako ujedno spreeavam zaga?enje vode.
Okomito plivanje je pola puta do plivanja naopako
Moto

Offline Xena

• Punopravni član
  • Ciklidić
Prvi mrijest beta??!!??
« Odgovori #37 u: Veljača 24, 2005, 20:27:00 poslijepodne »

Da, od mojih beta ništa.Jednostavno svaki dan ih je bilo sve manje živih,ali interesantno je to što nije bilo ni ostalih koje su .Ne znam da li ih je možda mužjak pojeo dok su bile žive ili? Nemam pojma.Inaee mi je izgledao kao brižan roditelj.

Ali od samog poeetka su mi bile eudne što su samo na dnui ne plivaju ispod površine.

Ovo za hranjenje mužjaka nisam znala.Ja sam mu davala hranu pa je možda i to bilokrivo.