Srpanj 21, 2025, 19:10:54 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Perlica toplovodna???  (Posjeta: 2417 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline RedCold

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Perlica toplovodna???
« u: Svibanj 14, 2009, 11:51:07 prijepodne »
Imam akvarij tri godine. Akvarij ima 40L i u njemu je na kraju ostao jedan karas. U želji da mu pribavim društvo kupila sam mu perlicu. Znala sam (pretpostavljala :nerd: ) da je ona hladnovodna riba ali za svaki slučaj pitala prodavača idu li njih dvoje (karas i perlica) skupa i on kaže da naravno i ja odnijela ribu stavila ju u akvarij i sve pet ;) . Iz pet shopa sam uz ribicu donijela i neki kratki vodič za hladnovodni akvarij u kojem sam preočitala da je ryukin (a znam da je on jako sličan perlici) toplovodna riba :o tj da preferira veće temperature. I sad sam zbunjena jer u mom akvariju naravno nema grijača već samo filter a moj stari karas naviko na hladnu vodu(oko 20stupanjeva) i nemam pojma šta da radim :( . Sumljiv mi je uopće podatak da je ryukin(ili perlica) toplovodna pokušala sam provjerit na netu ali nisam uspjela pa evo posežem za vašom pomoći... Ako netko zna odgovor ili barem pretpostavlja molim ga da mi barem kaže kak se njemu to čini...

Offline AkvaristaBiH

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
Odg: Perlica toplovodna???
« Odgovori #1 u: Svibanj 14, 2009, 12:00:44 poslijepodne »
Koliko se ne varam ryukin spada u zlatne ribe . Hladnovodna ribica moze od 10 - 22 stepena . Nisam neki expert za zlatne ribice ali evo nadam se da je pomoglo ...
Čovječe, ne ponosi se svojom "superiornošću" nad životinjama, jer one su bez grijeha, dok ti svojom veličinom oskrvnjuješ zemlju.

Offline RedCold

• Novi član
  • *
« Odgovori #2 u: Svibanj 14, 2009, 12:15:17 poslijepodne »
AkvaristaBIH thanks puno sad sam još više uvjerena da sam u pravu. ;)
Tam u tom "priručniku" je opisano nekoliko vrsta zlatnih ribica i o svakoj piše ponešto, koliko mogu narasti kakve sve boje postoje i na kraju zadnja ryukin i piše citiram: "Ryukin ne bi trebao boraviti sa ostalim uzgojnim vrstama. Živahni Ryukin obožava veće temperature vode". Koliko istine leži u tome..? -?

Offline AkvaristaBiH

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
« Odgovori #3 u: Svibanj 14, 2009, 12:32:59 poslijepodne »
Hmm hmm  -? . Ovdje na stranici ima odlican opis zlatnih ribica (Carassius auratus) . Kaze da je najbolje od 10 pa do 22 stepena . Moze ona da ide i do 26 stepeni ali tada im je ubrzan metabolizam i brze ugine nego u hladnijim vodama  :nerd:
Čovječe, ne ponosi se svojom "superiornošću" nad životinjama, jer one su bez grijeha, dok ti svojom veličinom oskrvnjuješ zemlju.

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #4 u: Svibanj 14, 2009, 12:51:28 poslijepodne »
sve zlatne ribice, pa i perlica su hladnovodne ribice!
razlika zlatnih ribica "klasičnog" oblika i "loptica" je da loptice vole malkice topliju vodu, ali nisu sretne dulje vrijeme na višim temperaturama od 23-24, i nikako ne trpe oscilacije temperatura, dok su tu klasične nešto manje zahtjevne, dakle do 22 stupnja

Offline RedCold

• Novi član
  • *
« Odgovori #5 u: Svibanj 14, 2009, 13:44:03 poslijepodne »
Hvala najlijepša :up: