kolko bi puta riba trebala u "karantenu"? lol
-...riba uvezena "zdrava", prošla "karantenu" neke trgovine, provela 10ak dana u akvarijima iste trgovine i na kraju završila kod krajnjeg kupca... da ne spominjem mogućnost da je riba od vp trgovca otišla malo do mp trgovca, pa još tako nekoliko puta...

i na kraju kod svih tih seljakanja završi kod nekog doma.... pa valjda netko ima ili bi trebao imati odgovornosti za prodavanje zdrave ribe. tko je taj? u kolko je "karantena" riba bila prije nego je došla do mene kao krajnjeg kupca? jel u stvari ta riba zdrava , ili nije?
- sve se to čini kao nekakva mutna i pomalo smrdljiva igrica teorijama raznih trgovačkih interesa...
btw, nedavno sam , na svoj jedan upit tu dobio vrlo čudan i pomalo kvaran odgovor u vezi kupoprodaje živog organizma za akvarij, pa sam se istom zapitao,, s kim mi u stvari imamo posla? s profesionalcima, prekupcima sklonim prevarama ili uvaljivačima niskih pobuda.. jel sam podatak "živa riba u dućanu", znak da je zdrava ili kaj??

mislim, kad kupiš psa ili mačku ili ... , dobiješ nekakvu zdravstvenu potvrdu kojom prodavatelj na neki način dokazuje ispravnost "robe", a ovdje vidim primjere riba koje u novcu koštaju više od mačaka, pa i nekih pasa, a na kraju tu i od nekog, čuješ da "su ti loši uvjeti ili si sam kriv..." za nekaj, a kaj, nitko nije siguran...

znao sam po 200riba dovozit iz vogela, u gepeku, usred zime ,, i nikad nijedna nije riknula, niti provela minute u nekakvoj karanteni...uglavnom su to bili axelrodi, diskusi, isl. znači "osjetljive ribe", pa fakat nisam ziher o čemu se tu u stvari govori? kak može u dućan i u prodaju doći riba koja nije karantenu "prošla kako treba"???
- ot: slobodan sam primjetiti da ljudi "dobiju" mobitel za "1 kunu", pa se i nakon godine dana radi nekeog sitnog kvara po servisima žale i pozivaju na
garanciju??? LoL