Čuj, to gadjanje šljunkom jednom moram vidjeti!
No, kad smo kod šljunka, u slučaju nabavljanja većeg akvarija, trebat cu i više šljunka. Sjećam se da ste svi spominjali izvjesni šljunak u Bauhausu,Baumaxu . Koji je to šljunak i da li možda znaš da li se kupuje na vreće ili mogu doći sa svojom kanticom (slobodno se otkoturaj od smijeha, ako je ovo smijesna ideja ) i kupiti malo. Koliko treba kila za akvarij od 50 lit (54, koja li je to vec mjera?)
Kod babyboom se svašta dešava

volila bi i ja vidit taj fajt ribički...

ma šalim se

,ipak ne bi volila vidit tko je jači da ne bi bilo odgriženih repova , ali malo gađanja -može
moje još uvijek ne šljive jedna drugu,svaka je o svom poslu...a meni tako fali da Rei trči za curama a on je zaokupiran prebacivanjem šljunka okolo biljaka odnosno radi puteljak....
a možda on želi da one dvije malo preuzmu inicijativu
Ja svoj šljunak nisam kupila u Bauhausu,nego u pet shopu kad sam kupovala akvarij.Prodavačica mi je rekla da uzmem (i uzela sam )dvije vreče riječnog šljunka granulacije 3-5 mm (ne znam koliko je u svakoj vreći )
Dovoljno sam imala za svoj 54 lit akv. i to sam nasula sigurno 5 cm šljunka a babyboom kaže minimalno 3 cm ali kako sam ispod stavila supstrat za biljke(sloj od par cm), šljunka sam stavila malo više da bi ove moje zujalice teže došle do biljke (babyboom-nemoj se smijat,znam da će svejedno one iskopati...

)
ali eto tješim se da su još male
I u stari akv sam imala isti šljunak ali puno,puno manji sloj i mislim da vreća ne košta više od 20 kn
U bau centrima ti se sigurno prodaje isto na vreće,ali će ti o svemu tome bolje reči naš magistar babyboom
Evo vidite koji je sat a ove moje zujalice ne miruju,stalno mi se glava okreće prema njima jer ih čujem kako kljuckaju i pljuckaju.Nešto su mi se uzvrtili oko biljčica i ne bi se čudila da jedno jutro nađem sve prevrnuto i iskopano
ma vidi ti njih šta su mi se uhvatile biljaka i to neće male biljke koje su mi na desnoj strani nego ove velike koje su na lijevoj strani akv.
sad sam im malo napravila pomutnju,otvorila sam mali poklopčić kuda im dajem hranu i stavila prst
sve tri su dolepršale(doplivale) i kad su krenuli cmokići ...vaauuuu
cmokići pljušte na sve strane

onda su pomalo počele odlazit ali ne,opet se vrate provjerit....možda bude nešto za jesti.... i tako sam dobila puno,puno cmok,cmok.cmokića

Ajme,kasna je ura a ja pričam sama sa sobom i sa ribicama