Indigo, svaka tebi čast na strpljenju, nije ti lako!
Čini se da je ipak u pitanju hrana ili strvina koju su ribe jele, kao što je pretpostavljeno. Tak da taj lijek što ga stvaljas stvarno ima učinka. Ona teorija sa hranom i povrćem sa pesticidima koji su otrovali ribe isto može biti moguća u ovom raspletu situacije!
Ova izmjena vode će korisitit, jedino se bojim da filter ne odumre zbog tolikih izmjena vode, jer slabo hraniš ribe, a vodu svakodnevno mijenjaš. Bakterije tj. kapacitet biološkog filtera ti se smanjuje, jer su bakterije gladne!
Kod ponovnog uspostavljanja normalnog načina hranjenja, laganije sa hranom, da ti se filter postepeno uspješno obnovi, da ti ribe ne stradaju zbog lošeg stanja vode. I ja bih mjerio nitrite svaki 2 dan, za svaki slučaj, čak i amonijak, ja ti imam testere ak nemaš.
Spomenu si fosfate, uz tolike izmjene vode, ako ih je i bilo više ih nema. Oni mogu nestati jedino od crkotine. Jesi li pregledao sve rupe u kamenju, opet ja lupam, ali eto.
Svi mi u stvari nešto pretpostavljamo, a sve u dobroj namjeri, tak da je normalno da netko nešto i kaže što nije možda sasvim točno. Recimo ono sa svjetlom mi se čini da i nije neka bitna stavka s obzirom da su ribe hranjene hranom natopljenom u lijeku tak da, ako je slučajno lijek fotolabilan ili kaj već, ovdje to nije presudno jer su ga ribe unosile u organizam sa hranom, a ne samo iz vode.
Bitno je da se sve to malo smirilo, meni je bilo već zlo kad bih vidjeo post "I dalje mi umiru ribe" stalno obnovljen, čeka da se otvori, a u nutra uvijek loše vijesti.
Nadam se da ćeš uskoro otvoriti neki novi, recimo Oporavak riba, što i kako nakon teške bolesti!
Pozz!