i ja sam poprilicno "zelen" u ovome...prvi put mi je da mrijestim ikrasice...

nije bilo nikakvih posebnih priprema...izdvojio sam 2 zenke u mrijesni aq i smjestio ih u mrijestilicu od mreze...tu su bile same 1 dan...da se smire i onda sam ubacio ostale...ispod mrijestilice sam stavio jednu plasticnu podlogu,da bih mogao uociti ikru(sto ce me kasnije skupo kostati

)
jutros kada sam ustao u skolu,spremajuci se primjetio sam da se 3 zebre poprilicno "ludo" ponasaju...to je bila brzina da ne mogu opisati...jednostavno nisam mogao raspoznati ko koga ganja

uocio sam ikru...prikopcao sam pumpicu za zrak te slucajno pomjerio kamen sto mi je cuvao podlogu na kojoj je lezala ikra :/
kada sam se vratio iz skole docekalo me pravo "iznenadjenje"...posto je podloga teza od vode,a ja sam pomjerio kamen koji ju je cuvao na dnu,podigla se te je sva ikra spala na kamenje...te sada uopste ne mogu pratiti daljni razvoj

cak sta vise bojim se za ikru da ne propadne ili da malci(ukoliko ih bude) ne budu u stanju da isplivaju iz ikre zbog kamenja

molim vas pomozite mi i odgovorite mi na pitanje...da li je bezbjedno pustiti ikru da padne na kamenje,da li to moze onesposobiti dalji razvoj :/
znam da zvucim glupo...ali prvi put mi je,te ne zelim da propadnu jaja ...