pozdrav, evo da prvo odgovorim autorici teme, da imam bas takvog. samo je zenkica pa je mala, evo bas smo joj napravili kasicu i za tu kasicu ubija, ono probaj joj to uzeti, odmah puse , obozav tu kasicu. vidi za terarij ti nije tolko problem, ja kada mi ju je ovaj "kreten" donio, bila je u terariju, ali u njemu nista nije bilo unutra, sve zamazano, nije imala lampu, i reko mi je nahrani ju sto prije jer ja ju 3 tj nisam hranio, meni se mozek okrenuo, prvih jedno 5 dana je samo stajala u kutu, onako potamnila je, e onda se vec lagano oslobodila. uglavnom da ne duljim, ja sam nasla ljude jednu curu i decka, koji se bave tim gusterima, i oni su mi nbapravili terarij, odlican, bas kako njoj treba, i mogu ti reci da sam ga platila manje nego samo staklo u pet shopu, a oni su mi za tu cijenu napravili sve i uredenje i lampe ma sve. tak da sada joj je predivno u njenoj kucici. a sto se tice kako ce ona sa bolesnom zivotinjom, pa nisam mislila da ju ona ljeci, postoje i za to ljudi, meni su ti od kojih sam terarij uzela spasili gustrea, i do neba sam im zahvalna. ali po meni je ipak ljepse udomiti gustera, spasiti neku zivotinju, nego ju kupiti, kao zdravu. ja sam do sada imala iguanu, lepoarda, kameleona i zmiju pustinjsku kraljevsku, i evo sada kada je ova izbacila jaja, a nije sve do kraja izbacila, bila je totalna frka, ja isto nisam znala kaj cu, a eto nisam pocetnik u tome. tako da nije to problem , samo treba naci ljude koji stvarno znaju, jer evo meni je jedna samoprozvana veterinarka skoro ubila gustera, jer mu je dala bezveze kalcij, i kozu mu izgrebala dok ga je upiknula. ali evo sve se dobro zavrsilo, ne zahvaljujuci meni, jer ja stvarno nemam poima o ljecenju gustera, nego toj curi i decku.
a za ovo da su na forumu zdravi gusteri, nemojte mi zamijeriti, sto ovo kazem, ali ja sam cula drugacije, uosalom, svi preprodovaci, neznam dali su tu na forumu bas oni pravi preprodovaci, cula sam i vidjela par slucajeva, kako oni drze zivotinje, to je strasno, od toga bi se tek uznemirili. ali eto tko sam ja da sudim, kada bolje razmislim neznam di je bolje kupiti zivotinju, u pet shopu, tam su isto u losim uvijetima, bolesne, spaljene, ma uzas, ili od preprodovaca, koji drzi 10 gustra u kutiji samo da ustedi na mijestu, i opremi, uzasno je to postalo kod nas tu, a ja sam inace alergicna na zostavljanje zivotina, ali to je neka druga prica.
uglavnom, ja bi ti ovog gustera definitivno preporucila, ima predivan karakter, ova moja se jos neda dirati, jer ju ovaj nije uopce ucio na ruku, pa se prepadne i kada cistim terarij, ali ima tako pametne okice, i prelepa je. moja mala bebica
budem kada uspije stavila sliku