Srpanj 25, 2025, 12:23:43 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: objasnjenje  (Posjeta: 2008 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline tomo147

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • haj
objasnjenje
« u: Travanj 18, 2009, 12:55:01 poslijepodne »
 ovako .... prvo da vas pozdravim sve a sada da upitam jedno ....
 imam zlatne ribice i stvarno su ljek za dusu i psihu  i otkada ih imam kao da se ljecim od kokjekakvih stresova  ( poso , besparica , stanarina itd da nenabrajam .......)
 nego zasto puno ljudi preporucuju ciklide te ovakve te onakve a dosta su ( da nekazem protivnici zlatnih ) ??????????
 dali je netko imao zlatne pa poslje ciklide ili obrnuto i koja ke razlika u njima sto se tice usporedbe .....
 ja sam doso vec par puta u napast podjelit zlatne i uzet ciklide ali kad ih pogledam onako vesele te zivahne kako jure po akva... , nemam srca jel su mi prevec drage .....
 znaci pitanje je zbog cega su ciklidi popularniji i uvjek na prvom mjestu  ???????????

Offline M23_Vu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
  • AqVu
Odg: objasnjenje
« Odgovori #1 u: Travanj 18, 2009, 13:02:01 poslijepodne »
To ti je sve stvar ukusa...Netko voli ciklide zbog njihovih boja,ponašanja,dinamičnosti,netko voli zlatne,netko tetre,netko živorotke zbog jednostavnog mrijesta....netko je lud za kozicama.... Idealno bi bilo kad bi imali mogućnosti pa imati sve vrste koje nam se sviđaju....
Ja osobno imam živorotke,kozice,ciklide,čak i 3 male zlatne...naravno svi su raspoređeni zasebno u 4 akvarija....
Ljudi se prebacuju na drugu porodicu riba kad se zasite određene...npr.ja duuuuugo držim živorotke i sad ih više neću držati nego prelazim na tetre....

Offline Ninina mama

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 45
    • Moja fotogalerija
« Odgovori #2 u: Travanj 18, 2009, 13:58:37 poslijepodne »
Tomo, hi! Dobro nam dosao! :up:

Pored ovoga sto je kolega rekao, i s cim se u potpunosti slazem dodat cu i ovo:

Na tvoje pitanje imam jednostavan odgovor: nepravda, a ponekad i nepristojnost...
Najcesce ljudi koji su protiv njih, nisu ih nikad drzali... :roll:

Zapravo mislim da oni nisu protiv zlatnih, nego su za ono sto oni drze. Morski navijaju za slanu baru, biljni za zelenje, ciklidasi za ciklide, a hladnovodni (na zalost dosta sramezljivo) za zlatne...

Slazem se s tobom da to ponekad izgleda prilicno agresivno, no kroz vrijeme ces vidjeti da su to sve u stvari ozbiljno-neozbiljne sale... :up:

Preporucam ti da i dalje volis svoje zlatne i nedas ih nikome dokle god te uveseljavaju, a mogu to ciniti jaaaako dugo... :up:
Tuzlanka u Sarajevu

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #3 u: Travanj 18, 2009, 14:02:20 poslijepodne »
potpuno se slažem s M23...
naime, sve je stvar ukusa i afiniteta, iako mislim da su zlatne ribice nepravedno stavljane godinama u zapećak s mišljenjem da se za njih brinuti nije komplicirano, stavljane su u kugle, ugibale za par mjeseci i bivale nadomještane drugima i tak je taj stav omalovažavanja tih prekrasnih stvorenja postao sve jačim...
no, nitko ne smije omalovažavati niti jedan aspekt akvaristike - ciklidima se divim, prekrasni su, možda ću ih jednom nabaviti i osigurati im lijep dom, ali moje zlatice će uvijek biti "ono nešto"...kao što su vjerojatno ciklidi njihovim vlasnicima...

naravno, nastaje problem kad je netko isključiv i smatra "svoje" ljubimce onim pravima i to nameće ostalima omalovažavajući njihove simpatije - to je već stvar opće kulture i nekog životnog stava....naime, po mom mišljenju agresivnost i isključivost nikamo ne vode i sigurno me neće uvjeriti da su, recimo, diskusi važniji (iako ih osobno smatram kraljevima među ribama) od zlatica, ili nekih majušnih neonkica...

dakle, sve ribice koje imamo su zaslužile da ih volimo i da im osiguramo najbolji mogući suživot s nama, pa bile to majušne živorotke od par milimetara, do oskara ili koia koji narastu poput divova... :)

Offline tomo147

• Punopravni član
  • haj
« Odgovori #4 u: Travanj 19, 2009, 11:42:20 prijepodne »
 e hvala vam najljepsa

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #5 u: Travanj 19, 2009, 12:03:13 poslijepodne »
samo još nešto da dodam - odrasla sam uz skalare ... i zapravo su mi zlatne bile slatke i ništa više...
i, onda je došao k nama naš Jozo...postupno ostali...i nikada više nemam namjeru prestati se njima baviti jer su me očarale svojim posebnim šarmom, veseljem, pitomošću, pa čak i osobnostima...dapače, namjera mi je promovirati ih što više i pokušati načiniti napredak u bavljenju njima...

što naravno, ne isključuje plan za jedan veliki toplovodni akvarij!  :D ;)

Offline M23_Vu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
  • AqVu
« Odgovori #6 u: Travanj 20, 2009, 10:05:12 prijepodne »
Babymum i Ninina mama... :respekt-ss: :up:  evo Tomo sve je rečeno.... :D

Offline alleszusammen

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 44
« Odgovori #7 u: Travanj 26, 2009, 22:06:24 poslijepodne »
a i neki ljudi su jednostavno riblji snobovi pa ne fermaju ribice koje su jeftine :roll: :D

ja sam toplovodna ali ginem za zlaticama ;)
zg centar

Offline Faber

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #8 u: Travanj 27, 2009, 10:34:43 prijepodne »
a i neki ljudi su jednostavno riblji snobovi pa ne fermaju ribice koje su jeftine :roll: :D

ja sam toplovodna ali ginem za zlaticama ;)
riblji snobovi o da!  :klap: :up:
N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline moke

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Travanj 29, 2009, 23:37:48 poslijepodne »
Ma sve procitah od do pa ne mogu da nista ne kazem, samo ti pazi svoje ribe svaka zivotinja ima dusu, pa nikad ne znas gdje i kad ces dobit bod, Mislim na glavnog akvaristu on sve vidi i zna :up: ma pusti sta drugi pricaju, ne treba diskutovati o ukusima,a ako imas mogucnosi nabaci si i ciklide, mozda macku, pa i psa, itd....LP :up: :up: i Dobro nam dosao...
spasavaj se ko moze  :aaa: