Sjecam se jedne male plave knjige o akvaristici koju sam citao pred par godina i u njoj je bas bila tablica, ja mislim da je po njoj bilo da na 60 cm vode svjetlost nema vise nikakvog znacaja za bilje odnosno iznosi 0% e sad stvar je u tome da neznam na koje se osvjetljenje odnosilo.
Planiram sam slozit jedan cca 100x50x50 pa pokusavam skupit sto vise informacija da napravim cim vise idealne mjere.

Inace akvaristikom sam se bavio jedno 5 godina, sad sam vec jedno 3g bez akvarija. Imo sam jedan 75x40x35 dok se nje poceo raspadat, a i nisam bas bio odusevljen dimenzijama i poklopac mu je bio lose kucne izrade. Unutra sam imo neonke, balerinke, crne molije, 2 coridorasa, jednog sijamskog borca...
Sta se tice poklopca isto sam otvoren za ideje i savjete, sheme i nacrti dobrodosli. Vidio sam jednu zgodnu domacu izradu od aluminijskih profila, nesto kao sistem prozora (u okviru je staklo iznad lampe i sve se zajedno otvara a kad je zatvoreno sve ljepo dihta i nema isparavanja)
Racunam da bi izgradnju zapoceo negdje u 5. mjesecu ako budu financije dozvoljavale a do onda skupljam informacije, pa su svi savjeti dobrodosli
Hvala