Srpanj 18, 2025, 23:03:59 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: nove bebice  (Posjeta: 7967 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline babyboom

• Moderator
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Odg: nove bebice
« Odgovori #25 u: Lipanj 02, 2009, 20:29:09 poslijepodne »
Evo, Moby (najveći mali klipan) i Pero (hvala, Tin) kao glavni modeli koji su se koliko-toliko htjeli slikati...
Ostali mališani, pa i njih dvojica, nisu baš neki modeli jer se vrpolje do bola...ovo je bilo lovljenje iz busije  :D

Offline Tonya

• Punopravni član
« Odgovori #26 u: Lipanj 02, 2009, 20:52:57 poslijepodne »
Pa, Moby je već fakat velik :klap:! Čime ga hraniš :D!? Pogotovo ako ga staviš kraj ostatka, stvarno se vidi razlika! Nadam se da će mu ta grbica nestati! A Pero se jedva vidi na fotki :)! Koliko je dugačak?
FBI - Riboobavještajci :ninja:

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #27 u: Lipanj 02, 2009, 20:57:02 poslijepodne »
Čini mi se da Mobyu grbica nestaje - pogledaj drugu sliku, ta je od danas, a ove ostale su od prije 2 tjedna...
A lijepo papa sve što i drugi i vrlo je pristojan - ne krade drugima - tako da mi nikako nije jasno kako je tako veliki - još malo pa će ići mami i tati u tank!  :heart: :heart: :heart:
Pero je maji, maji...cca 1 cm...s velikim crnim okicama... Doduše, sad se počeo formirati u pravu ribicu, dobio je tamni preljev preko leđa, što govori da bi mogao postati i zlatni... ;) :heart:

Offline Tonya

• Punopravni član
« Odgovori #28 u: Lipanj 02, 2009, 21:02:24 poslijepodne »
Perini roditelji su pajčolanke? Ha, kako skoro sve tvoje ribice naginju bijeloj boji, ne bi me čudilo da i on bude lagano bljedolik :D :D :D! No, stvarno je još premali, baš me zanima kako će izgledati za par mjeseci!

A koliko je velik Moby sada? Kad ćeš ga preseliti?

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #29 u: Lipanj 02, 2009, 21:05:57 poslijepodne »
Moby je otprilike velik kao Dolfi kad nam je došao - dakle, cca 2 - 2,5 cm. Neka još malo raste uz brace i seke - do negdje, kraja lipnja, pa onda ide mami i tati...
Nadam se da će do tada i Pero narasti...i da, njegovi mama i tata su isto pajčolanke!

Offline Tonya

• Punopravni član
« Odgovori #30 u: Lipanj 02, 2009, 21:21:30 poslijepodne »
Koliko beba sve skupa imaš, jesi li ih prebrojila?

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #31 u: Lipanj 02, 2009, 21:27:45 poslijepodne »
desetak...nekoliko ih je uginulo kod ove nagle promjene temperature...sad imaju duže lampu...

Offline Beata

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: Zgb
« Odgovori #32 u: Lipanj 02, 2009, 23:11:51 poslijepodne »
Preeeeslatki !  :klap:
Može još koja fotka, kad bude prilike? Priznajem, ja kuzim samo MObya na fotkama.

Offline Beata

• Punopravni član
« Odgovori #33 u: Lipanj 02, 2009, 23:19:25 poslijepodne »
hvala!
o, mi smo ti već "veliki" i papamo već i papicu što papaju mama i tata...i salaticu, i grašak ...da vidiš "rata" oko ovojnice graška ! :clown:
oooo :D :D :D :D to su već mače mrcine. a meni trihići ludi za žumanjkom.  :D za dan dva prelaze na artemiju.
Da li je i zazlatice preporučljiv žumanjak?

Offline murtila

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #34 u: Lipanj 03, 2009, 01:55:39 prijepodne »
Preeeeslatki !  :klap:
Može još koja fotka, kad bude prilike? Priznajem, ja kuzim samo MObya na fotkama.

A Peru? I on je u prvom planu,pravi model  :d032:

@babymum
I ja bi još slikica....iako znam da ti je problem sa slikavanjem ,ali nikad nisam vidila tako malene bebače
Samo im se oči vide,joj....kolicki su.... :) manji od centimetra - ne mogu virovat  :)
A sad su već i narasli ,
lijepo napreduju kad ih ima tko pazit i mazit  :up:

Offline M23_Vu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
  • AqVu
« Odgovori #35 u: Lipanj 03, 2009, 06:59:27 prijepodne »
jooooj baš su slatki.... :heart:  a ovaj moj ludi Pero...još je malecki,čini mi se da mu samo oči rastu i to velike garave....

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #36 u: Lipanj 03, 2009, 07:45:42 prijepodne »
bit će još slikica, kad ih ulovim!
i ovo je bilo najmanje 50 slikica da se dobiju ove, kakve-takve! :)

Moby je debeli veliki pajcek...od prve je bio najveći od ekipe...sad je već i "bezobrazan" - dođe na staklo i kao da se "belji"...preslatki je
a Pero je pravi "šokac" - oči garave, samo njih vidiš...doduše, na žalost, to će se izgubiti što je velika šteta jer je preslatki ovakav... :D
a ima tu još lijepih braca i sekica - sad mi je samo najveća briga da budu dobro i zdravo...

i, da, mogu dobiti žumanjak kad su još skroz malene bebe ... onaj dan kad izgube žumanjčanu vrećicu koju su nosili nakon izlijeganja, taj se dan može dati malo malo kuhanog žumanjka razmućenog u malo vode, pa na kapaljku - kapljicu po kapljicu - da sve popapaju...isto se tako daje i razmućeni grašak...
s vremenom međutim, maleni prelaze na "pravu" papicu jer je žumanjak relativno jak i dobar je za početak života, a kasnije, može se dati, ali vrlo rijetko i u vrlo malenim količinama...

Offline Beata

• Punopravni član
« Odgovori #37 u: Lipanj 03, 2009, 10:55:34 prijepodne »
Onda znači Oskaru njente žumanjak, već je preveliki gospon za dječju hranu.. Ali, osjećam da bi mu se svidjelo, pa bi se žicanje ustostručilo. Eeee, koji je to proždrljivac.

Offline alleszusammen

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 44
« Odgovori #38 u: Lipanj 03, 2009, 16:17:25 poslijepodne »
lijepo ste ih uzgojili :up: :D
zg centar

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #39 u: Lipanj 03, 2009, 21:19:08 poslijepodne »
kod odraslih riba treba paziti da se ne udebljaju, a žumanjak je za to dušu dao...radije neka jede više salate i graška ako već mora puno papati!
naime, udebele se i onda im stradava jetra - postaju podložni infekcijama ili ugibaju od ciroze!

Offline Beata

• Punopravni član
« Odgovori #40 u: Lipanj 04, 2009, 11:52:40 prijepodne »
kod odraslih riba treba paziti da se ne udebljaju, a žumanjak je za to dušu dao...radije neka jede više salate i graška ako već mora puno papati!
naime, udebele se i onda im stradava jetra - postaju podložni infekcijama ili ugibaju od ciroze!
Ma naravno, nema debljanja! Iako, jučer je Oskar vjerojatno mislio da je Božić u ribljem kalendaru, ili barem neki  veći nacionalno-riblji praznik, naime, pobjeglo mi je iz kutijice puno vise hrane nego sam mu namjeravaladati (inače ne sipam hranu i kutijice, ali sam se jako žurila, uf!), onda sam to pokušavala pokupiti, no on je jeo brzinom svjetlosti, onda mi je bilo žao da mu otimam hranicu, pa sam sve pustila. Danas je na dijeti. Malo me bilo trta da li mu se može nesto dogoditi do jutra, ako se tak prejede, ali nije mu nista,veselo pliva u petoj brzini.