0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
možda previše hraniš, pa se tu stvorila gnojščina? kak je na drugim mjestima u akvariju?reko bi da je cijano , al mi je mutno...
sluz defiinitivno nije jer se sluz skuplja na panju a pored komunalaca nebi je više nisi smilo biti.također ne može biti niti od hrane jer od hrane se stvaraju nakupine otpada a ne paučina.meni miriše na cijano.probaj za početak sam maknuti rukom ili spužvicom (naravno čistom a ne iz sudopera) što više možeš te sluzi,filter također operi u akv vodi naravno i probaj na tri dana zamračiti akvarij.neće se nikome ništa dogoditi.ako se ne povuče morat ćeš ubaciti liječenje ciano bakterije koje je bezbolno i u biti brzo..možda je nekakva bakterija iz filtera ako ga nisi održavao..probaj ovako..baš me zanima šta će i drugi reći..ja bi napravila ovako kako sam napisala..
mislim da nije baš isto koji antibiotik se koristi radi bakterija u filteru. Zato preporučam eritromicin, jer za klavocin nisam ziher kak djeluje na gram pozitivne i gram negativne bakterije. Ak netko ko se kuži u farmaciju može dat kakav konstruktivniji prijedlog, nek neš napiše.
ja bi prvo probala zamračivanjem.može pomoći a ako ne tek onda kemijanje u akvariju sa antibiotikom.eritromicinom se liječi par dana.prvi dan doza eritromicina,sutra promjena vode pa treći i peti dan eritromicin sa promjenama vode drugi,četvrti i šesti dan.
Citat: Cigo - Travanj 09, 2009, 01:53:30 prijepodnemislim da nije baš isto koji antibiotik se koristi radi bakterija u filteru. Zato preporučam eritromicin, jer za klavocin nisam ziher kak djeluje na gram pozitivne i gram negativne bakterije. Ak netko ko se kuži u farmaciju može dat kakav konstruktivniji prijedlog, nek neš napiše. eritromicin je antibiotik na bazi streptomicina cilja gram poz i gram negativner al ne u toliko širokom spektru dok je klavocin čisti penicilin, a znamo kaj je penicilin i da ima širok spektar djelovanja
Citat: cannibal - Travanj 09, 2009, 15:46:02 poslijepodneCitat: Cigo - Travanj 09, 2009, 01:53:30 prijepodnemislim da nije baš isto koji antibiotik se koristi radi bakterija u filteru. Zato preporučam eritromicin, jer za klavocin nisam ziher kak djeluje na gram pozitivne i gram negativne bakterije. Ak netko ko se kuži u farmaciju može dat kakav konstruktivniji prijedlog, nek neš napiše. eritromicin je antibiotik na bazi streptomicina cilja gram poz i gram negativner al ne u toliko širokom spektru dok je klavocin čisti penicilin, a znamo kaj je penicilin i da ima širok spektar djelovanja ha, znači, ja sam i ribe odma cijepio klavocinom,, ili je možda bio amoxil.. sad sam se smoto...lol.
Citat: cannibal - Travanj 09, 2009, 15:46:02 poslijepodneCitat: Cigo - Travanj 09, 2009, 01:53:30 prijepodnemislim da nije baš isto koji antibiotik se koristi radi bakterija u filteru. Zato preporučam eritromicin, jer za klavocin nisam ziher kak djeluje na gram pozitivne i gram negativne bakterije. Ak netko ko se kuži u farmaciju može dat kakav konstruktivniji prijedlog, nek neš napiše. eritromicin je antibiotik na bazi streptomicina cilja gram poz i gram negativner al ne u toliko širokom spektru dok je klavocin čisti penicilin, a znamo kaj je penicilin i da ima širok spektar djelovanja Eto da sam znao, odmah bi tebe pitao i riješena stvar. U svakom slučaju i ja mislim da zamračivanje neće uopće pomoć. Jedino kaj nisam baš ziher dal je to CB jer nema onu zeleno-tirkiznu boju, al opet nikad je (hvala bogu) nisam niti imao tak da nemrem sa sigurnošć reć.