Srpanj 27, 2025, 18:04:50 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Alge?  (Posjeta: 5827 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline jorky

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Alge?
« u: Travanj 07, 2009, 21:13:47 poslijepodne »
U privitku fotke nečeg što u zadnjih par dana nalazim po staklu.
Zanima me vaše mišljenje o čemu se radi.

Offline njezni

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 62
  • Zagreb, Dubrava
Odg: Alge?
« Odgovori #1 u: Travanj 07, 2009, 22:23:04 poslijepodne »
Jel ti to novi akvarij? Moraš malo nešto napisati o njemu. Koliko je star, ima li ribica unutra?  -?
I love ribeki

Offline bura2

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • 092 10000 36
« Odgovori #2 u: Travanj 07, 2009, 23:52:47 poslijepodne »
meni to izgleda kao sluz os panja,jel imaš kakav panj u akvariju?

Offline jorky

• Novi član
  • *
« Odgovori #3 u: Travanj 07, 2009, 23:58:26 poslijepodne »
veličina je 60 litara Capri 60. star je 45 dana. unutra  imam veliki mangrov panj. 5 otonciclusa, 3 corydoras pande, 7 pristila, 7 rhodostomusica, 9 neonki i 20tak kozica. 

Offline aquabot

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 39
  • codename franjo
« Odgovori #4 u: Travanj 08, 2009, 00:02:37 prijepodne »
možda previše hraniš, pa se tu stvorila gnojščina?  :D kak je na drugim mjestima u akvariju?

reko bi da je cijano , al mi je mutno...

Offline ChichazZ

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
  • Long Live Rock n Roll
« Odgovori #5 u: Travanj 08, 2009, 00:28:21 prijepodne »
Opisi malo kako si ubacio panj, biljke i ostalo odnosno jesi li dovoljno kuhao...mislim da ti je prerano za alge meni su se pojavile tek posle 3 mjeseca ali to ne mora da bude neki znak...ali mi ovo ne lici na alge???
Svakim danom što više upoznajem ljude to svakim danom sve više volim svoje akvarijume...

Offline jorky

• Novi član
  • *
« Odgovori #6 u: Travanj 08, 2009, 07:51:08 prijepodne »
možda previše hraniš, pa se tu stvorila gnojščina?  :D kak je na drugim mjestima u akvariju?

reko bi da je cijano , al mi je mutno...

Moguce da je previse hrane. Samo da nije cijano.
Ovo što sam slikao nalazi se ispod filtere, a obe vjele mrlje na staklu oko filtere i na samom filteru na nekoliko mjesta.

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 50
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #7 u: Travanj 08, 2009, 13:25:59 poslijepodne »
sluz defiinitivno nije jer se sluz skuplja na panju a pored komunalaca nebi je više nisi smilo biti.također ne može biti niti od hrane jer od hrane se stvaraju nakupine otpada a ne paučina.meni miriše na cijano.probaj za početak sam maknuti rukom ili spužvicom (naravno čistom a ne iz sudopera) što više možeš te sluzi,filter također operi u akv vodi naravno i probaj na tri dana zamračiti akvarij.neće se nikome ništa dogoditi.ako se ne povuče morat ćeš ubaciti liječenje ciano bakterije koje je bezbolno i u biti brzo..možda je nekakva bakterija iz filtera ako ga nisi održavao..probaj ovako..baš me zanima šta će i drugi reći..ja bi napravila ovako kako sam napisala..

Offline jorky

• Novi član
  • *
« Odgovori #8 u: Travanj 08, 2009, 13:53:29 poslijepodne »
očistio jučer, oprao filter, usisao dno. sad ću vidjeti.
Kako zamračiti? dovoljno ne paliti svjetlo?

Offline g.mizerak

• Trade Count: (+8)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
  • ko pod drugim jamu kopa-najmni je radnik!
« Odgovori #9 u: Travanj 08, 2009, 18:40:39 poslijepodne »
sluz defiinitivno nije jer se sluz skuplja na panju a pored komunalaca nebi je više nisi smilo biti.također ne može biti niti od hrane jer od hrane se stvaraju nakupine otpada a ne paučina.meni miriše na cijano.probaj za početak sam maknuti rukom ili spužvicom (naravno čistom a ne iz sudopera) što više možeš te sluzi,filter također operi u akv vodi naravno i probaj na tri dana zamračiti akvarij.neće se nikome ništa dogoditi.ako se ne povuče morat ćeš ubaciti liječenje ciano bakterije koje je bezbolno i u biti brzo..možda je nekakva bakterija iz filtera ako ga nisi održavao..probaj ovako..baš me zanima šta će i drugi reći..ja bi napravila ovako kako sam napisala..
To je to,ciano :up:
život nije što zamišljaš,već momentalna nepobitna činjenica

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #10 u: Travanj 08, 2009, 20:05:11 poslijepodne »
da,ne pali svjetlo u akvariju ili još bolje prebaci nekakvu deku,ručnik,nešto da akvarij drži u mraku.ako ti to ne upali morat ćeš liječiti akvarij eritromicinom.potraži tu na forumu kako ti se dozira i liječi akvarij sa eritromicinom.

Offline cann

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #11 u: Travanj 08, 2009, 20:55:59 poslijepodne »
cijano definitivno, šikni eritromicin i kvit posla, pogle kak se dozira, mi se čini jedna tabletica, nakon toga profiltriraj kroz aktivni ugljen i zamjeni 40% vode.
ja bi tak,a ne zamračival :down:, jer nisam čul da su bakterije "slabe" na mrak, jedino antibiotik :up:

Offline jorky

• Novi član
  • *
« Odgovori #12 u: Travanj 08, 2009, 21:53:48 poslijepodne »
Po eritromicin u apoteku?

Offline aquabot

• Punopravni član
  • codename franjo
« Odgovori #13 u: Travanj 08, 2009, 22:21:21 poslijepodne »
ja sam riješio cijano sa klavocinom.  ;) antibiotik ko antibiotik.  ;)

Offline cigo

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
« Odgovori #14 u: Travanj 09, 2009, 01:53:30 prijepodne »
mislim da nije baš isto koji antibiotik se koristi radi bakterija u filteru. Zato preporučam eritromicin, jer za klavocin nisam ziher kak djeluje na gram pozitivne i gram negativne bakterije. Ak netko ko se kuži u farmaciju može dat kakav konstruktivniji prijedlog, nek neš napiše.

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #15 u: Travanj 09, 2009, 10:09:59 prijepodne »
ja bi prvo probala zamračivanjem.može pomoći a ako ne tek onda kemijanje u akvariju sa antibiotikom.eritromicinom se liječi par dana.prvi dan doza eritromicina,sutra promjena vode pa treći i peti dan eritromicin sa promjenama vode drugi,četvrti i šesti dan.

Offline cann

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #16 u: Travanj 09, 2009, 15:46:02 poslijepodne »
mislim da nije baš isto koji antibiotik se koristi radi bakterija u filteru. Zato preporučam eritromicin, jer za klavocin nisam ziher kak djeluje na gram pozitivne i gram negativne bakterije. Ak netko ko se kuži u farmaciju može dat kakav konstruktivniji prijedlog, nek neš napiše.

eritromicin je antibiotik na bazi streptomicina cilja gram poz i gram negativner al ne u toliko širokom spektru dok je klavocin čisti penicilin, a znamo kaj je penicilin i da ima širok spektar djelovanja :up:

Offline cann

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #17 u: Travanj 09, 2009, 15:47:59 poslijepodne »
ja bi prvo probala zamračivanjem.može pomoći a ako ne tek onda kemijanje u akvariju sa antibiotikom.eritromicinom se liječi par dana.prvi dan doza eritromicina,sutra promjena vode pa treći i peti dan eritromicin sa promjenama vode drugi,četvrti i šesti dan.

nikka da ne bi ispalo nismo znali il da provociram, al cijanobakterija se ne može izlječiti s zamračivanjem jer nije u pitanju alga već bakterija pa zamračivanje ne bi imalo po mojem nikakvog smisla, možda čak i kontraefekt

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #18 u: Travanj 09, 2009, 16:26:11 poslijepodne »
ok sorry..znam da se masu puta takav način spominjao na forumu a i sama sam prije dvije godine prvo zamračila akvarij kad sam sumnjala na ciano.dva dana sam ga zamračila a treći dan ubacila eritromicin i to samo jednu dozu i nakon toga je sve bilo ok.

Offline aquabot

• Punopravni član
  • codename franjo
« Odgovori #19 u: Travanj 09, 2009, 16:46:10 poslijepodne »

eritromicin je antibiotik na bazi streptomicina cilja gram poz i gram negativner al ne u toliko širokom spektru dok je klavocin čisti penicilin, a znamo kaj je penicilin i da ima širok spektar djelovanja :up:
ha, znači, ja sam i ribe odma cijepio klavocinom,, ili je možda bio amoxil.. sad sam se smoto...lol.

Offline cann

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #20 u: Travanj 09, 2009, 18:30:38 poslijepodne »

ha, znači, ja sam i ribe odma cijepio klavocinom,, ili je možda bio amoxil.. sad sam se smoto...lol.

kak misliš cjepio, sa klavocinom?, ne kužim.

amoxil nešto slično ko klavocin, i ne znam dal ga ima smisla davati u akvaristici -?

Offline cigo

• Punopravni član
« Odgovori #21 u: Travanj 09, 2009, 18:47:59 poslijepodne »

Eto da sam znao, odmah bi tebe pitao i riješena stvar. U svakom slučaju i ja mislim da zamračivanje neće uopće pomoć. Jedino kaj nisam baš ziher dal je to CB jer nema onu zeleno-tirkiznu boju, al opet nikad je (hvala bogu) nisam niti imao tak da nemrem sa sigurnošć reć.

Offline cann

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #22 u: Travanj 09, 2009, 18:50:02 poslijepodne »

Eto da sam znao, odmah bi tebe pitao i riješena stvar. U svakom slučaju i ja mislim da zamračivanje neće uopće pomoć. Jedino kaj nisam baš ziher dal je to CB jer nema onu zeleno-tirkiznu boju, al opet nikad je (hvala bogu) nisam niti imao tak da nemrem sa sigurnošć reć.

nisam ni ja bil ziher, a kaj se tiče antibiotika i općenito lijekova to mi je struka (veterina) :up: :)

Offline cigo

• Punopravni član
« Odgovori #23 u: Travanj 09, 2009, 18:51:38 poslijepodne »
dobro je znati u svakom slučaju. Ak bu nekaj s tog područja trebalo sad znam barem koga pitat.

Offline jorky

• Novi član
  • *
« Odgovori #24 u: Travanj 09, 2009, 22:25:40 poslijepodne »
nakon svega ne znam što da činim. eritromicin je nabavljen i čeka. usisao sam, očistio, izmjenio vodu, smanjio temperaturu na 24,  smanjio svjetlo na 10 sati, smanjio hranu, prestao gnojiti.