Eheim to sebi moze dozvoliti.... 
Mogo je dok nije bilo konkurencije 
moze i dan danas 
1. Eheim
2. Fluval
3. JBL 
Po kojoj kategorizaciji si došao do takvog redosljeda
1 kvaliteta
2 range
3 dostupnost(povjest)
4 mediji
Ja se osobno bavim akvaristikom 30-ak godina i prošlo je kroz moje akvarije sve ovo i starog Hidora, svašta uglavnom, i po meni objektivno gledajući redosljed ovako
1 JBL (komercijalno)-kvaliteta egal eheim,mediji veći i bolji izbor,ista klasa više komora,
ne pucaju plastične kopče jer imaju metalno ojačanje,tiši doslovce nečujan(imao sam eheim
pro II zamjenjen sa e 900)činjenica,motorne glave neupitne kvalitete,dihtanje bez ikakvih
problema.
2 EHEIM znači gore navedeni nedostaci u komercijalne svrhe + cijena, mediji,sa druge strane
profesionalno gledajući prednost integrirani grijač sa dig pokazivačem,ali da li je to
prednost jer kad rikne jedno zamjene kod grijača su 0 bodova,prednost upitna.
Inače moj favorit dok nisam probao JBL.
3 Fluval relat.pristupačna cijena , plastika i brtve tako-tako, ne diraj previše jer plastika
vrlo lako odlazi,glavna brtva Ok,brtve na ulaz-izlaz s vremena puštaju nisu fleksibilni
(rotiranje),mediji ok,zbog vertikalnih spužvi protok slabiji i ranije dolazi do zaštopavanja.
Rotor-odlazi posteljica istog(plastični dio na kojem sjedi i postaje preglasan).
4 SERU nisam imao prilike koristiti pa ne znam
5 TETRA po meni nedaj bože - cijena prihvatljiva , ali poplava nezaobilazna dihtung nekvalitetan materijal i sic istog prilikom naglog startanja (nestanak struje i sličnog)dolazi
do propuštanja vidio na svoje oći, a reklamacije da ne pričam
6 Hidor -plastika,pumpa i izgled loši i zastarjela tehnologija
Po meni bi objektivno to ovako izgledalo, ako smatraš drugačije obrazloži - demantiraj
https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=23996.0