Dragi ljudi, nadam se da stese lijepo proveli za Božia

!
Dakle, moje planirano preslagivanje akvarija i polagano naseljavanje ribica je u ponedjeljak u 9 naveeer otišlo totalno k vragu, u momentu kad su nam se na vratima pojavili frendovi sa božianim poklonom u obliku ribica. Da stvar bude bolja, pojma nisu imali KOJE su to ribice donijeli, a naravno, nisu donjeli ni klopu za njih. Da skratim prieu, u me?uvremenu sam saznala da je rijee o crnom i srebrnom moliju i jednom švertu. Ribice su dobro, živahne su, plivaju, eini mi se da je s njima sve OK.
No, to nije kraj priee. Naravno da sam odmah u utorak ujutro odjurila kupit neku hranu, a doma se vratila sa hranom, jednom biljkom (neki anubias), 3 corydorasa i kako mi se eini, 2 pleksiaa koje mi je tip u pet shopu uvalio sa sveeanim obeaanjem da ae "samo malo" narasti, nakon što me bacio u depresiju sa izjavom da su eistaei morali biti stavljeni u akvarij PRIJE bilo kojih drugih ribica.
Naravno, nakon malo detaljnijeg istraživanja ispostavilo se da slatki mali pleksiai u nepoznatom roku narastu u prave gromade od 40 cm (osim ako postoji neka patuljasta vrsta za koju još nisam eula!).

Moje trenutno psihieko stanje je takvo da debatiram koga da prvoga umlatim - frendove koji su mi isforsali ribice, majmuna u pet shopu, deeka zato kaj je pri ruci ili da sama lupam glavom u zid.
Na kraju ovog nadahnutog monologa (ponovno, sorry što svoje frustracije ne uspijevam izraziti u kraaoj formi), zanima me sljedeae:
1.kaj da sada radim sa tim pleksiaima, koliko vremena imam prije nego što se pretvore u eudovišta?
2. da li su sve šanse da imam ramireze u akvariju propale?
3. smijem li unutra ubaciti još kojeg šverta jer mi se eini da je curica koju imam u laganoj depresiji, stalno se skriva?
4. Srebrni moli konstantno naganja crnog i obigrava oko njega, crni bježi od njega ko vrag od tamjana... jel to normalno?
Unaprijed hvala svima na odgovorima, savjetima, komentarima

...