Kolovoz 17, 2025, 16:57:29 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Trudna gupijka  (Posjeta: 3831 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline _maya_

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Trudna gupijka
« u: Ožujak 15, 2009, 20:39:18 poslijepodne »
Molim jednu pomoć, nigdje nemogu naći ovu temu pa da pitam, ako je krivo premjestite temu...
Imam trudnu gupijku, tj. 2 ali jedna je jako truudna, velika buša i na riti crna mrlja, kada da znam da je prebacim u rađaonu jer me strah da joj nebude tamo premalo mjesta pa da mi ne ugine... pomoć molim jer me strah da se ne okoti pa da popapaju bebe...

Offline val82

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 43
Odg: Trudna gupijka
« Odgovori #1 u: Ožujak 15, 2009, 20:44:59 poslijepodne »
 prvo dobro dosla :) :) :) a guppiku trebas prebacit u radaonu kad joj se pocnu vidjeti male okice.

Offline kjunno

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Ožujak 15, 2009, 21:30:53 poslijepodne »
gle,moj ti je savijet da svakako nabaviš visoke biljke za akvarij,tipa valisnerije,malci će ti se skrivat u njenoj površini i ti ih onda sam skupiš,nemožeš ionako spasiti baš sve,ja ti kotilicu nikako ne volim, ali ako ne ide drugačije kupi jedan mali akvarij od 5-6 litara stavi u njega koju biljčicu,makar i umjetnu i to neka ti bude rađaonica,bolje je od kotilice i manje stresno za ribu. ;)

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #3 u: Ožujak 15, 2009, 21:43:22 poslijepodne »
dobar savjet, kjuno!
ili nabavi plivajuće biljke, odnosno, recimo rogolist ili cabombu ostavi da plivaju - bebe će se skrivati u biljkicama, preživjet će najkvalitetnije i imat ćeš ubrzo malu kašicu u akvaču!
a možeš i na dno staviti naopako okrenutu košaricu od biljaka - ona je mrežasta i bebe će se u njoj skrivati!

inače, dobro došao novi članu!  :D

Offline _maya_

• Novi član
  • *
« Odgovori #4 u: Ožujak 16, 2009, 08:56:48 prijepodne »
super nekaj budem od toga napravila, uglavnom još ću pričekati 1-2dana pa vidjeti, kako ću vidjeti okice? ona sada ima iza crno i to dosta i jaakooo veliki trbuh, navodono nose 30 dana, kod mene je 2 tj i došla je već trudna s malim trbuhom... ajmeee toliko toga ima o ribicama više o bilo kojoj životinji...

Offline sarita

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 50
« Odgovori #5 u: Ožujak 16, 2009, 09:08:15 prijepodne »
Ma kakve okece?Ja sam davno prije guppye imala.Bude crn trbuh i jako debeo.I dosta se ostale ribe zaletavaju za njom.Ako imaš vremena prati je malo pa kad vidiš da se koti,izdvoji je ako želiš.

Offline val82

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Ožujak 16, 2009, 12:03:55 poslijepodne »
 ja imam guppije vec dvije godine i sve i jednoj gupiki prije okota su se nazirale okice  :) :) :) :)

Offline El Enki

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #7 u: Ožujak 16, 2009, 12:06:16 poslijepodne »
ja imam guppije vec dvije godine i sve i jednoj gupiki prije okota su se nazirale okice  :) :) :) :)

:roll:

Offline val82

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Ožujak 16, 2009, 12:08:44 poslijepodne »

:roll:

cemu to  :roll: :roll: :roll: :roll:

Offline val82

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Ožujak 16, 2009, 12:19:59 poslijepodne »
 inace od mene je do prije 6 mijeseci godinu dana izlazilo po 300 do 400 gupija na ulicu . pa mogu reci da se smatram dovoljno iskusnom da odgovorim na pitanje o njima bez  :roll:

Offline El Enki

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #10 u: Ožujak 16, 2009, 12:21:07 poslijepodne »
imal sam i jagupija uvijek, dgojio ih bar 200. tinjak al nikad na trudnoj gupi nisam vidio okeca

Offline _maya_

• Novi član
  • *
« Odgovori #11 u: Ožujak 16, 2009, 12:33:02 poslijepodne »
okej uglavnom kada bude imala jako veliki trbuh a ima ga već sada i crnu piku na guzi veću onda u rađaonu i to je to ili kada se počne kotiti... ;) tnx na svima savjetima, i jako ste brzi...

Offline _maya_

• Novi član
  • *
« Odgovori #12 u: Ožujak 16, 2009, 12:36:53 poslijepodne »
Još da pitam, nova sam u svemu ovome i akvarij nije baš nešto ali mi smo zadovoljni, zanima me koje kamenje da stavim unutra? ja bi jedno 2-3 imala, i panj mislim kupiti treba ga samo opkuhati prvo? akvarij je 60 litarski, 5 zebrica, 4 gupijke, 2 neka barbadosa i dobili 3 neonke, neonka moram kupiti još barem 5... jel to dosta ribica za takav akvarij i jel dosta 2 čistača?

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #13 u: Ožujak 16, 2009, 17:51:40 poslijepodne »
dobrodošla.kako si i sama rekla uzmi još neonkica ali samo ako ti je akvarij dobro,dobro zacikliran.koja dva čistača imaš? malih coridorasa možeš imati i 4-5 kom. a uzmi bar jednog algojeda.reci nam koliko je akvarij star,šta imaš unutra od bilja,lampe,filter..ako imaš slikicu stavi koju na forum.
šta se tiče panja poprilično puno se o njemu pisalo na forumu pa malo potraži.u svakom slučaju moraš ga par puta prokuhati i potopiti u hladnu  šta te zanima pitaj...

Offline kikoporto

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
  • M A L A W I
« Odgovori #14 u: Ožujak 16, 2009, 19:38:28 poslijepodne »
kakvo odvajanje gupija pa to si se okoti i u wc školjki ako treba, kada se počnu legnit male mislim da nečeš znati kuda snjima
Virovitica - Brezovica

Offline _maya_

• Novi član
  • *
« Odgovori #15 u: Ožujak 16, 2009, 22:09:02 poslijepodne »
ajooj ovo je naš prvi akvarij, neke svari sam krivo napravila, 1.nisam stavila živo bilje , 2.nije prirodna boja kamenčića nego plavi i tako... uglavnom mislim to sve zamijeniti i napraviti da izgleda prirodni akvarij... filter i pumpu koju smo kupili to su nam preporučili tamo u zoo centru, nadam se da je dobra... evo moja gupijka je u rađaoni i svako malo pratim nebi li našla bebeke... akvarij nije star, ribice imam oko 2 tj. a prije toga je stajao napunjen vodom sa ljekovima (neznam kako bi drugačije rekla) Akvafil i Nutrafin -waste control... za čistača neznam kako se zove imala sam zapisano i nesto papirić ;)) morati ću iči po još njih... ovaj je onako malo ružni, oni ko somići su mi ljepši... ;))

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #16 u: Ožujak 16, 2009, 22:25:33 poslijepodne »
hmm..pročitaj si vodič za početnike pa će ti dosta toga biti jasnije.nisam mislila doslovno star akvarij nego koliko dugo je pokrenut,tj jel prošao fazu cikliranja ili je odmah uvaljeno i šljunak i ribe? pretpostavljam ako spominješ ružnoga ako je smeđi ili crni onda je ancistrus.i oni su slatki...

Offline _maya_

• Novi član
  • *
« Odgovori #17 u: Ožujak 16, 2009, 22:31:22 poslijepodne »
Ne ne akvarij je prvo bio kao zrihtan i stajao sa vodom i uključenom pumpom a tek nakon jedno 2 tj su dane ribice...
Nego zanima me, kada budem htijela na novo srediti akvarij, kamo ću staviti ribice dok će ovome opet trebati prolaziti to vrijeme??? kako vi to radite? čitala sam da se voda nikada ne mjenja cijela nego 10-15 posto ali šta kada treba mjenjati sve u akvariju, kao npr.ja, htjela bi jednom promjeniti kamenje, živo bilje nutra staviti...

Offline Faber

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #18 u: Ožujak 16, 2009, 23:27:01 poslijepodne »
kakvo odvajanje gupija pa to si se okoti i u wc školjki ako treba, kada se počnu legnit male mislim da nečeš znati kuda snjima
al kakva vam je to idjotska fora sa wc školjkom? a hebo te ko da sam na vodoinstalaterskom forumu a ne akvarističkom,ovo je već ne znam koji put da je netko spomenio gupije i wc...lol
Ne ne akvarij je prvo bio kao zrihtan i stajao sa vodom i uključenom pumpom a tek nakon jedno 2 tj su dane ribice...
Nego zanima me, kada budem htijela na novo srediti akvarij, kamo ću staviti ribice dok će ovome opet trebati prolaziti to vrijeme??? kako vi to radite? čitala sam da se voda nikada ne mjenja cijela nego 10-15 posto ali šta kada treba mjenjati sve u akvariju, kao npr.ja, htjela bi jednom promjeniti kamenje, živo bilje nutra staviti...
a pa ako to moraš radit,onda pokušaj filter ostavit,on je bitan jer ako je korišten u akvariju na njemu su nastanjene bakterije...
ali kako je rekla kolegica Nika,pročitaj vodič za početnike...  :up:
« Zadnja izmjena: Ožujak 16, 2009, 23:33:55 poslijepodne od Faber »
N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #19 u: Ožujak 17, 2009, 00:39:52 prijepodne »
dakle,nekog izbora prevelikog nemaš.pročitaj vodič.kad se odlučiš pretumbati akvarij stavi supstrat radi bilja,na njega dobro ispran i po mogućnosti prokuhan šljunak,bilje zasadi sitnijeg rasta naprijed a velikog rasta natrag da sve ima smisla,vodu iz akvarija sačuvaj u nekakvoj kanti,ako treba dodaj nove vode ali malo.ribice stavi također u nešto..valjda imaš kakav lavor ili kantu za rublje ili slično.filter ni slučajno ne ispiri.složiš akvarij,vratiš vodu,vratiš filter,zasadiš,pokreneš sve,dodaš nešto za vodu (sera,tetra,jbl)neznam šta imaš i pričekaj još bar sat,dva i onda kad se digne temperatura vode i koliko toliko proradu bakterije u novom postavu iz filtera i dodatka sredstva za vodu vrati ribice.malo će ti se zamutiti voda ali neće biti opasna za ribice jer ipak će biti u staroj zacikliranoj vodi.nova će se donekle zamutiti jer će se opet pokrenuti djelomično cikliranje dok se bakterije ne nastanu u šljunku..eto..

Offline _maya_

• Novi član
  • *
« Odgovori #20 u: Ožujak 17, 2009, 08:46:31 prijepodne »
Super hvala na odgovoru, čitala sam vodič i super je ima puno toga, morati ću još jednom da sve popamtim...

Offline _maya_

• Novi član
  • *
« Odgovori #21 u: Ožujak 19, 2009, 12:00:00 poslijepodne »
Upomoć... čista malo prije rađaonu i pustila svoju trudnicu van, slučajno išla malo gledati akvarij kad ono mala ribica 1 mm pliva i bježi od ostalih, odmah sam dala trudnicu u rađaonu i uhvatila malu kad ono još jedna... trudnica je valjda jednu pojela jer je u rađaoni nema a ima onu rešteku dolje... koliko dugo traje porod??? ona je još uvijek debela, nije valjda moguće da je u roku tih 10 min porodila sve jer jooj je trbuh još uvijek crn i napuhana je...

Offline val82

• Punopravni član
« Odgovori #22 u: Ožujak 19, 2009, 12:02:31 poslijepodne »
 smo ju ostavi u radaoni . ako je spremna kroz maksimalno sat vremena bi trebali pocet izlazit malci  :) :) :)

Offline _maya_

• Novi član
  • *
« Odgovori #23 u: Ožujak 19, 2009, 14:00:41 poslijepodne »
Evo, dala je u rađaonu ali sam našla 3 male ribice u akvariju i dala ih isto nutra ali pobjegnu van, tako sam ih 4 puta davala nutra a one van, sada sam ih dala u malo veču posudu di nema rupe, ali sam uspjela naći samo 2. ali ova u rađaoni nikako da rodi... ne kužim a neću da popapaju male ribice...

Offline sarita

• Punopravni član
« Odgovori #24 u: Ožujak 19, 2009, 14:08:21 poslijepodne »
možda je sad rodilja pod stresom pa ne ide...