odluka je definitivna kornjaca bi trebala da ljeta lijepo plivat vani u jezercu :-D .
no imam brdo pitanja
1.dali jezerce mora bit u hladu (bar djelomicno jer sunce joj ipak treba za suncanje), mislim pod nekom vockom ili je dovoljan hlad od vodenih bilja
2. ako mora bit vockom onda ce bit problem lisce koje ce u jesen padati u jezero, ima kakvog lijeka za to neznam neka mreza ili...
3. htjela bih posaditi vodeno bilje u jezerce, pa me zanima dali mogu donjet bilje iz save i sutle jer mi je glupo kupovat te iste a imam ih prakticki doma i s cim da tretiram to bilje da ubijem stetne gmizavce koji bi mogli bit na biljkama
4. filtera nece bit, barem za sada ali kako da rjesim mreskanje vode ako je potrebno dal ce biljke bit same po sebi dovoljne za odrzavanje kakve takve kvalitete vode
5 posto nemam ogradeno dvoriste a i ograda treba da kornjaca ne pojegne kako bi to trebalo izgledati
6. e da vezi bilja koje mgu bit, mislim koje nece smetati kornjaci jer ce ih ona sigurno tu i tamo grickati neke vise neke manje
7. za sada je to to :-D :-D
i ono najvaznije:
velicina dužina 1,5-2,0 metara
sirina 50 cm
dubina 70+cm
ove velicine nisu jos fiksne to jos trebam s tatom dogovorit, mozda ce bit nesto manje a nesto vise ovisno kako ce moc ic
i stanovnik 1 zutouha kornjaca koju sad i imam. Jos bi stavila i gambuziju, prvenstveno za hranu, zlatne necu stavit jer kako one trebaju imat zraka a nece bit vjerojatno pumpa tak da nist od toga.
Komentari, primjedbe (odgovori

), skice, slike, kritike(ak bas mora) su dobrodosli ( osim kritike

)
EDIT by TITO: Stavljeno R u "jezece"