Lipanj 30, 2025, 17:01:15 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: moja mala amazona  (Posjeta: 33964 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline nikkka33

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 50
  • pozdrav iz šibenika
Odg: moja mala amazona
« Odgovori #75 u: Ožujak 16, 2009, 13:58:53 poslijepodne »
kako mi je filter slab danas sam uzela i mali atmanov filter at 102 protoka mislim 2000 litara. gledala novi eheimov filter 2027 i profi II sa 1200 litara.prvi je 1004 kn drugi 1570 kn..uf

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #76 u: Ožujak 16, 2009, 14:01:32 poslijepodne »
možeš ostaviti oba da rade istovremeno - ako ti se pokaže potreba...ali, to ćeš morati procijeniti tijekom rada akvarija u punom pogonu

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #77 u: Ožujak 16, 2009, 15:02:47 poslijepodne »
naglasak je trenutno na gledala jer moram viditi kad bi trebali doći expro 1200 u hrvatsku preko elegancea.a oni su ipak na akciji 350 kn mislim.razmislit ću još dan,dva..

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #78 u: Ožujak 16, 2009, 16:41:45 poslijepodne »
došlo do gluhih telefona između mene i gospodina u eleganceu.upravo naručila i platila expro 1200...380 kn. dobro sam prošla a koliko sam čitala komentare na forumu ljudi su zadovoljni s njim.

Offline Duras

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 47
  • Simplicity is the ultimate sophistication
    • Moj duitjorself
« Odgovori #79 u: Ožujak 16, 2009, 22:55:19 poslijepodne »
Bravo nikkka!
Pratim te ovih dana što i kako radiš. Bavili smo se ovaj vikend istim poslom. I ja sam postavio i zaciklirao svog 250-litraša. Radili smo sve isto s tom razikom da sam ja napravio pozadinu od stiropora.
Nemoj ovo krivo shvatiti, ali odahnuo sam kada sam vidio ovu maglu u tvom akvariju drugi dan, jer kod mene je ista situacija i već sam se zabrinuo da sam nešto krivo napravio. Sada je proslo preko 48 sati i polako se bistri. Ako babyboom kaže da je to normalno onda sam miran.
Sviđa mi se kako si to napravila, pratim  dalje "razvoj situacije" i uživaj u svojem novom akvariju. :up:

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #80 u: Ožujak 17, 2009, 00:47:43 prijepodne »
ne brini duras.kad se akvarij pokrene kreće i cikliranje a magla u akvariju pokazuje prisustvo dragi nam bakterijica.ja se nisam htjela zezati sa pozadinom i da mi ne oduzme puno mjesta jer će ići dosta ribica unutra koje traže mjesta za plivanje.i meni je danas puno manje magle u akvariju iako je još ima..nakon 4-6 dana voda se totalno razbistri.samo dodaji sredstvo za pripremu vode prema uputama,grijač i filter će ti biti 24 sata upaljeno dok god imaš akvarij te svjetlo ti ide na 12 sati dan,12 sati noć već sada dok još nema ribica.pročitaj si vodič da ti bude jasnije..

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #81 u: Ožujak 17, 2009, 22:59:22 poslijepodne »
danas je četvrti dan kako mi se akvarij ciklira i danas napokon me dočekala kristalna voda.već sada te vuče želja da ubacim ribice..uf..dakle,voda se razbistrila,mali filterić čini čuda u cirkulaciji vode.novi vanjski filter je naručen.kupljena je i dodatna rasvjeta ali će biti dostaljena i montirana tek u subotu.biljke mi izgledaju super..osim...osirisa. kod njega znam da novi listovi kako niču prvo budu crvenkasto bakreni ali meni izgledaju presmeđi i kao opareni.mislim,nisu se skupili nego samo tako jaku boju imaju...jel to normalno ili mi biljka trune? vanjski listovi su još uvijek svijetlo zeleni...

Offline Duras

• Punopravni član
  • **
    • Moj duitjorself
« Odgovori #82 u: Ožujak 18, 2009, 10:22:42 prijepodne »
Može slika?
Ti si mi nekako referenca za moj akvarij. Nazalost, kod mene jos uvijek "Magla svuda, magla oko nas".
Službeno se ne brinem dok ne prođe tjedan dana. Poslije toga počinjem kopati :)

Offline deus

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
  • bili smo i u goroj situaciji pa nismo nasli izlaz
« Odgovori #83 u: Ožujak 18, 2009, 11:38:46 prijepodne »
zgodna kombinacija kamena i panjeva...iako nisam ljubitelj biljnih akvarija, ima potencijala, naravno, najbolje ce se vidjeti kada se razbistri voda i malo razraste, no, samo naprijed :)

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #84 u: Ožujak 18, 2009, 12:40:44 poslijepodne »
hvala obojici.deus,u živo puno,puno ljepše izgleda a i pomicat će se još i kamenje i panjevi kad se panjevi napiju pa odluče ostati na dnu.danas vidim da su panjevi dobili sluz ali ne zabrinjavam se..bit će za polizati komunalcima kad dođu.biljke su super,izgleda da su se sve primile a na zosterifoliji vidim da je izbacila korjenčiće tako da bude spremna za rezanje i sadnju.neću apsolutno ništa dirati bilje dok god ne bude prva promjena vode i prva ekipa upliva u akvarij.za sada samo dodajem EC a od subote kad montiram dodatnu rasvjetu kreće i co2..slikica će biti kasnije ili večeras kad bude lijepo mračno da ga mogu ljepše slikati..

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #85 u: Ožujak 18, 2009, 13:42:41 poslijepodne »
evo na brzinu par slikica slikano mobitelom..nadam se da se vidi kako je voda bistrija..par isječaka...žao mi je šta je dosta slike zakinuto jer se izgubilo skraćivanjem da se mogu uložiti slike..

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #86 u: Ožujak 19, 2009, 07:37:16 prijepodne »
akvarij se dobro drži s obzirom na uvjete u njemu.sinoć sam primjetila prve algice ali još ne mogu definirati koje.po listovima osirisa vidim da ima kao prašine,na mahovinu mi se hvata mislim smeđa čupava jer je jadna sva promijenila boju i lelujaju končići oko nje,a na cardinalisu odotraga vidim nešto tamnosmeđe,možda crno..samo da nije crna čupava uf...u subotu kad dođe jača rasvjeta i co2 nadam se da će biti bolje.na površini mi se skuplja masnoća pa sam filterić koji je bio pri dnu podigla pred površinu jer ipak je ovaj eheim šta ga imam preslab za jaču aeraciju pa dok ne dođe jači filter izmišljam toplu vodu....jadna moja amazona...

Offline Duras

• Punopravni član
  • **
    • Moj duitjorself
« Odgovori #87 u: Ožujak 20, 2009, 08:17:28 prijepodne »
Vjerojatno je mobitel kriv. Stanje je bitno bolje nego na početku. Kod mene se polako, ali stvarno polaaaaaaako bistri. Za razliku od tebe, voda mi je smeđa. Tome su vjerojatno pridonjeli panjevi, ali i smeđe alge koje primjećujem po staklu i biljkama. Nisam primjetio končaste, nego one ljigave smeđe što se hvataju posvuda.

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #88 u: Ožujak 20, 2009, 09:53:55 prijepodne »
uf..nije crna..samo malo kao prašina po listovima...sluz se ne pojačava,trenutno je na istom.voda je poprilično bistra ali me baš potpuno,ali ajmo reći bistra je.masnoće po površini nema,mali filterić obavlja svoje...

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #89 u: Ožujak 24, 2009, 15:52:03 poslijepodne »
dragi moji evo nakon više od tjedan i po dana akvarij je u super izdanju.slikice ne mogu staviti jer mi je crko laptop a ovo pišem s posla pa ne mogu umetati slike.biljke su se sve super primile i tjeraju nove listiće.tenellus se isto lijepo primio i vidim nove izdanke za sada još uvijek gdje su i posađeni tako da još nema govora o širenju biljke po podlozi.mahovina se izgleda isto počela mrdati jer vidim da se i ona lagano zeleni.zosterifolija ima već i cijeli centimetar novih listića.osim smeđe prašine po listovima i sluzi na panjevima u akvariju nema nikakvih drugih događanja.dodane su dvije lampe od 60 w i sada ukupno imam 130w rasvjete sasvim dovoljno...počela sam dodavati co2 iz diy varijante te 5ml EC dnevno.

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #90 u: Ožujak 24, 2009, 15:58:14 poslijepodne »
danas sam prvi put išla provjeravati stanje vode u novom akvariju.dakle, parametri su ovakvi:
no2=0
Ph = 8
Kh = 8
gh = 15
po meni sasvim dobri parametri samo šta moram skinuti ph na 6,80 - 7,5.stavila sam danas ph minusa ali dajte mi prijedlog kako najjeftinije da ga skinem osim ph minusa jer ću tjedno morati valjda hektolitre trošiti ga da dalmatinsku vodu dovedem u red?? praktički po ovim parametrima moj akvarij je već spreman.
zvala sam vilija u zagreb,slijedeći tjedan stižu ribice tako da će krajem tjedna u petak biti naručeni ancistrusi,koridorasi i otocinclusi.uselit će nakon 3 tjedna cikliranja..

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #91 u: Ožujak 24, 2009, 15:59:14 poslijepodne »
da čovjek ne povjeruje kod nas u šibeniku već tjednima nema niti jednog komunalca za uzeti..

Offline moke

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #92 u: Ožujak 24, 2009, 23:25:33 poslijepodne »
Svaka cast nikkka ja nikako da te upratim pobjegla si mi sa tim akvarijom ali sam te nasao :up: e to je to cudo bas mi je drago akvarij je beton a sminka je na prvom mjestu lijepa estetika u svakom slucaju super neka ti je bistro :klap: a taj ph tvrde vode pa ti to vec znas kako se radi. panj zakon... :up:
spasavaj se ko moze  :aaa:

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #93 u: Ožujak 25, 2009, 07:23:43 prijepodne »
ma moke u akvariju ima panjeva ali morat ću kupiti ili treseta pa s njim pripremati vodu ili kažem velike količine ph minusa..

Offline moke

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #94 u: Ožujak 25, 2009, 10:22:32 prijepodne »
Eto vidis kao sto rekoh Ti to vec znas :D :up:ma  nema tu sta da brines kad se taj ocean zaciklira ima da svira :up: :up:
spasavaj se ko moze  :aaa:

Offline amchudin

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
« Odgovori #95 u: Ožujak 25, 2009, 12:17:52 poslijepodne »
E vala je prava mala amazonijaaaaa,al je prelijepo ,super izgleda,još kada dodju ribice,biće pravi lom.Eeeeee  daleko sam ja od toga ali eto.....polako i sigurno.sretno

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #96 u: Ožujak 25, 2009, 12:34:59 poslijepodne »
hvala amachudine.i ti ćeš doći vrlo brzo na višu razinu.i ja još uvijek uzdišem za nekim akvarijima od jačih akvarista tu na forumu ali isto tako vidim koliko sam napredovala.kad se u nešto zaljubiš pa proučavaš danima,čitaš,raspituješ se,gledaš informacije samo dolaze i odmah si bogatiji...

Offline leon77zd

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: zadar
« Odgovori #97 u: Ožujak 30, 2009, 16:09:18 poslijepodne »
evo ti nesto za Rotalu Macrandratu!
Mozda pomogne da ti ne truli stabljika..
http://www.aquagarden.it/articoli/10_potatura.asp

kakvi su ti sad parametri vode,, jesi je uspila omeksati..
mislim da rotala nece dobro proci sa tvrdom vodom!

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #98 u: Ožujak 30, 2009, 19:48:38 poslijepodne »
hej leone.ja sam možda rekla da mi je došla jako loša,tj donji listovi su joj trunili šta je normalno za nju a da je vidiš sada..hehehehe
moja rotala je sada zmaj od rotale,stabljikice su tvrde i čvrste,svo lišće je super a novi su rubin krv,krvavi..divota ju je gledati..možda ću uskoro imati i za udjeliti koju..

Offline leon77zd

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: zadar
« Odgovori #99 u: Ožujak 30, 2009, 23:58:04 poslijepodne »
ajde prvo udjeli koju fotku!