Svibanj 09, 2025, 04:21:26 prijepodneNajnoviji Član: Mgrgic6

Autor Tema: moja mala amazona  (Posjeta: 33314 vremena)

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline nikkka33

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 50
  • pozdrav iz šibenika
Odg: moja mala amazona
« Odgovori #100 u: Ožujak 31, 2009, 07:30:06 prijepodne »
fotke nažalost ne mogu staviti jer mi je po dobrom starom običaju krepao laptop pa nemam kako staviti slikice a ova kanta sa posla dobro da dopušta i stranice otvoriti za čitanje tako da će slike biti kad mi se moje čudo vrati sa servisa..

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #101 u: Travanj 01, 2009, 19:07:55 poslijepodne »
jučer je palo prvo šišanje,tj podrezivanje bilja u akvariju.podrezivala se zosterifolia i cabomba.na desnoj strani ću imati već lagano vidljiv grmić zosterifolije jer je od tri usađene stabljike sada već formiran grmić od šest stabljikica. svo bilje super napreduje,ozelot i osirisi su poprilično izrasli.ozelot već sada pokazuje svoju ljepotu i raskoš.tenellus mi je osim novih vlati trave iz istog zasađenog busena počeo bacati prve vriježice tako da će se napokon početi širiti..moram pričekati par dana da se zakorjeni za podlogu da precvikam te vriježice.jedino mi mahovina malo stagnira iako vidim i nju da se pomalo zeleni ali nisam zadovoljna kako napreduje..neznam zašto...

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #102 u: Travanj 01, 2009, 19:11:22 poslijepodne »
jučer promijenila dio vode,oprala i stavila malo treseta u filter i sada mi je ph na 7. od sinoć u akvariju pliva albino plehić od nekih 10-ak cm,3 male bebe ancistrusa( nije bilo većih i sretna šta je nakon mjesec i po dana i to uopće stiglo kod nas) te trenutno samo 4 korića (2 pjegava + 2 albina)

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #103 u: Travanj 07, 2009, 16:43:12 poslijepodne »
čisto da se osvrnem na sadašnje stanje..u biti i jesam i nisam zadovoljna trenutnim stanjem u akvariju.bilje mi je sve osim mahovine predivno.super napreduje,buja samo mi je mahovina jadna i kukavna.panjevi su mi nakon deset dana od ubacivanja malih ancistrusa uglavnom očišćeni da ne kažem polizani.vidim da se i pleho trudi i marljivo radi iako dosta i spava pod granama između kamenja.ima još malo na jednom panju posla ali ne sumnjam da će i oni biti izlizani.u postojeći filter sam ubacila malo treseta stavljenog u čarapu i sada sam dobila predivan vodeni štih.

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #104 u: Travanj 07, 2009, 17:04:49 poslijepodne »
prije par dana u akvarij su uselili i prvi pravi stanovnici.uselilo je jato pristele mislim da ih ima 8,crna neon tetra nekih 6 kom,silver tetra bakrenog tipa isto tako negdi oko 6-7,geopaghus brasilian samo jedan.jurupari mi je rekao da ga radije ne stavljam jer imam zemljanu podlogu ali kako sam ga bila već platila i zamolila ljude da mi ga čuvaju tjedan dana nije bilo smisla da ga vraćam ali neću mu uzimati par jer tek kod mrijesta duboko kopa.za sada ovih par dana samo površinski uzima šljunak ali ne kopa.pliva i jedan par ramireza.zanimljivo je da sam imala tri crne udovice u malom akvariju i dvije godine se nije ništa događalo iako sam sumnjala da sam imala dva muška i jednu ženku (jedna konstantno veća i dvije manje).tek nekidan kad sam ih prebacivala u veliki akvarij i iz samilosti iz našeg zoo shopa uzela još jednu,zadnju koja je njima ostala,jer više nisu niti imali,ova moja najveća je dobila lagano zadebljanje trbuha..e sad,valjda,pretpostavljam...sve tri su i dalje lijepo plosnate,trbuh im je svima pod nož oštar jedino ova moja najveća se proširila i očigledno zadebljala jedno 2mm sa svake strane..e sad,da li je loviti pa izdvajati ili da ostavim pa šta se dogodi i koliko dugo uopće udovica nosi u sebi ikru prije nego izbaci ili je to tek slučajnost ili joj napokon odogovara za dva stupnja mekša voda pa se zato nije prije mrijestila..nemam pojma.....pitanje je sad...
« Zadnja izmjena: Travanj 07, 2009, 17:12:39 poslijepodne od nikkka33 »

Offline acies

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: zg
  • zagreb
« Odgovori #105 u: Travanj 07, 2009, 17:08:52 poslijepodne »
fotkeeeee nikka :d074:

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #106 u: Travanj 07, 2009, 17:20:32 poslijepodne »
a sada ono šta mi se ne sviđa...još uvijek nisam dobila naručeni i plačeni jači filter pa neznam pravo stanje akvarija.neznam da li mi nešto i šta fali u akvariju ili je stvar samo slabije snage da mi filter pokupi sve iz vode.naime imam još uvijek smeđe alge kao prašine po biljkama i hvata mi se i po staklu i kad čistim staklo doslovno izgleda kao da prašim krpu pa prašina leti.isto tako vidim da mi toga ima i po mahovini a kako je slabija cirkulacija u akvariju imam osjećaj da mi je akvarij pun sitnih letećih čestica prljavštine koje filter nema snage povuči.tek kad dođe jači filter i počme vuči nečistoću a u akvariju stvarati jače strujanje vode moći ću vidjeti u kakvom mi je stvarnom stanju akvarij.

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #107 u: Travanj 07, 2009, 17:21:57 poslijepodne »
fotki nažalost nema jer nemam još uvijek laptopa pa ih nemam kako staviti na forum.već 20 dana laptop na popravku..

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #108 u: Travanj 07, 2009, 17:33:54 poslijepodne »
dakle,akvarij mi predivno izgleda, ribice sretne i zadovoljne pogotovo kad sam im dodala zračnu pumpicu i cijelo vrijeme je na najjače jer su radi slabog protoka imale manjak kisika pa se skupljale na površini,sve se super slažu.kad se skupi koja kuna još ćemo staviti apistogramme i skalare i to je to..
sitnice koje me smetaju vidim najviše ja jer vječito sam zaljepljena nosom za staklo i promatram.malo tamnija boja vode je bila točno ono..točka na i za predivan štih.ribice su se bojom uklopile u sve i sad će jedino skalari malo dati kontrasta.dvojim da li da idem na crne,prugaste ili ako uspijem naći silvere pa da malo sa bijelim podignu malo akvarij.

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #109 u: Travanj 07, 2009, 20:33:09 poslijepodne »
bože dragi koji sam ja kreten na kvadrat...ja sam tek sada skužila fatalnu grešku...ja sam tek sada skužila da imam krivu mahovinu u akvariju tako da će sutra poslije posla biti čupanja u akvariju,prebacivanja malo u mali akvarij a ostalo će se poklanjati.umjesto chrismasmossa kojeg sam i bila naručila tek mi je sada došlo iz dupeta u glavu da sam dobila javansku mahovinu tako da i ovako žicam ako neko ima chrismasa da mi udijeli,proda..šmrc,šmrc,šmrc...blago meni..upalila mi se lampica nakon mjesec dana..ajme bravo ja....

Offline leon77zd

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: zadar
« Odgovori #110 u: Travanj 07, 2009, 22:21:13 poslijepodne »
puno pricas a malo fotografiras!!!!!

Offline moke

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #111 u: Travanj 07, 2009, 23:23:39 poslijepodne »
Nikkka sta je laptopu vise zovi te Hakere, ko da prave E.N.I.A.C -a  :D :D su cemu je problem Software u pitanju ili je Hardware..Ako sta mogu pomoci tu sam, mada sam daleko ako nista savjet koji. :up: :up: znaci ribeke si udomila,vidim da si  :a02m6: :up: :up:
spasavaj se ko moze  :aaa:

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #112 u: Travanj 08, 2009, 07:29:23 prijepodne »
leone fotki ima ali osim ove kante na poslu drugog kompa trenutno nemam pa ne mogu postaviti slike.
moke i ja se pitam više šta mi rade.svakih 15 dana laptop na popravku a idioti ne priznaju grešku na njemu nego me prave budalom.da,ribice plivaju sve su sretne i zadovoljne.čak mi male silver tetrice naganjaju udovice pa stoji poslovica da u malim bocama otrov stoji...

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #113 u: Travanj 08, 2009, 07:38:59 prijepodne »
ove silver tetre nisam niti znala da postoje.zabunom su ušle u moj akvarij.bila nedavno u splitu,kupovala ribice i pitam čovjeka za nekoliko vrsta tetrica koje bi htjela imati pa šta ima..između ostaloga pitam ga i za pristelu kaže on ima.kažem koliko imaš kaže nekoliko komada.kažem daj sve.i dok smo ja i mali razgledavali skalare koje bi mogli u drugoj turi kupovine uzeti on je hvatao te ribice skupa sa čistačima i crnim neon tetrama.dođem doma i zagledam se u svaku pojedinu ribicu al nije to pristela.velike panike nije bilo jer uvijek ostaje mali akvarij a u njega može svašta ići tako da nije totalni promašaj.cijeli dan gledala po knjigama doma koja je tetra,oči mi ispale na googlu,tražila savjet na pp i tu na forumu al moje tetre nigdi.i na kraju uspijem iskopati preko googla da je amazonska tetra silver tip tetre koje ima u srebrnoj i bakrenoj varijanti..uf..nazvala shop u splitu,kažem priji šta mi je napravio a on pokunjeno da je tako zaprimljeno.kad sam mu kasnije javila pravo latinsko ime tetre uhvatio se šaliti da eto imaju suradnike iz šibenika..mislim se blago meni ako baš za sve moraš tri puta provjeravati i sam se mučiti za sve..ali,rekao je da mu ih slobodno mogu vratiti jer eto,nije moja greška.
« Zadnja izmjena: Travanj 08, 2009, 07:58:59 prijepodne od nikkka33 »

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #114 u: Travanj 08, 2009, 07:49:31 prijepodne »
eee..ali tu priča ne završava..bisera ko u priči..sutradan ja ponovo odem u moj tucano u šibeniku da vidim jesu napokon stigli ancistrusi kad tamo ugledam jato nekih 7-8 pristela.kažem mom prodavaču daj mi molim te pristelu cijelo jato a on meni da je to sarpei tetra.kažem kako sarpea kad je ova ribica srebrna sa žutim i crnim perajicama,manja i duguljasta je,a sarpea je crvena sa zakrivljenom leđnom perajom i puno je krupnija.kaže on meni da ga ne krstim,da ih je prodao milijun i da zna šta prodaje.ja ga uvjeravam da nije nego pristela i on i dalje zapeo za serpeu.kažem dobro.daj mi sharpeu cijelo jato...eto..toliko o sigurnoj kupnji pa se ti osloni na nekoga ako nisi siguran.
« Zadnja izmjena: Travanj 08, 2009, 08:09:00 prijepodne od nikkka33 »

Offline moke

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #115 u: Travanj 08, 2009, 09:06:49 prijepodne »
A tako ti je to moja nikkka kad Astronauti, prodaju ribe kod nas je jos gore. :up:
spasavaj se ko moze  :aaa:

Offline leon77zd

• Punopravni član
« Odgovori #116 u: Travanj 08, 2009, 09:12:32 prijepodne »
Brate, brate Gospođo!
ja nemogu pročitati koliki ti možeš napisati!

Fotke!!!

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #117 u: Travanj 08, 2009, 09:40:35 prijepodne »
gle leone..ne moraš biti tako veliko pametan.slike će biti ali kad, ne znam.lipo sam već par puta napisala da ih nemam kako staviti jer nemam svog kompa a da sa posla nemam tu mogućnost.nemoj biti naprasit i povišenim tonovima sa uskličnicima ostavljati pametni dojam.i ja bi volila da mi sve štima i da mogu svoju i radost i dojmove i utiske i napredovanje podijeliti sa svim iskrenim akvaristima.

Offline leon77zd

• Punopravni član
« Odgovori #118 u: Travanj 08, 2009, 14:42:08 poslijepodne »
Oprosti nikka..
samo sam se salija. Gustam citati ovo sto pises ali eto malo sam se zeza. nema razloga za ljutnju..

Ako oces skalare javi! Imam covika u splitu sa 1500 kom, odes biras jeftino platis..

be cool! :up: :up: :up:

Offline leon77zd

• Punopravni član
« Odgovori #119 u: Travanj 08, 2009, 14:46:30 poslijepodne »
bay the way! Ima i ancitruse ( bar ih je ima pun akvari kad sam ja bio tamo)..

stay cool! :up: :up:

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #120 u: Travanj 16, 2009, 23:00:10 poslijepodne »
evo mali update..večeras stigao laptop pa na brzinu da stavim par novih slikica slikano maloprije.slike nisu neka ideala ali kakve su takve su..voda je malo tamnija šta će se jako dobro viditi i na slikama..

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #121 u: Travanj 16, 2009, 23:04:24 poslijepodne »
radi boje ali i radi ph u filteru je ubačen treset. vidi se da se bilje prekrasno razraslo a večeras je došlo još malo zosterifolie,bacope,hydrocotale...

Offline acies

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: zg
  • zagreb
« Odgovori #122 u: Travanj 16, 2009, 23:06:20 poslijepodne »
 :klap:  a sad jedna cijelog akvarija ;)

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #123 u: Travanj 16, 2009, 23:08:10 poslijepodne »
u akvariju je i jedan geophagus brasilian.kojeg je roda naknadno ću otkriti jer je još premlad.na par neću ići jer bi bilo kopanja i prevrtanja pijeska do dna.ovako već danima samo pliva i pomalo pljucka šljunak..

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #124 u: Travanj 16, 2009, 23:10:20 poslijepodne »
evo acies..još jednom hvala za biljčice..