Htio bi odgovorit redom svima, ali bilo bi jako dugacko...
Prvo hvala vam na pohvalama i zao mi je zbog slika (sto je sve nestalo iz teme). Doslo je do neke greske na webserveru, pa mi sad probaju vratiti slike. Nekako cemo srediti...
Sve ostalo kako mi pada na pamet:
Nazalost alge nisu zbog unesenog kamenja, vec su ostatak nakon katastrofe (kad je poginulo skoro 2/3 dio organizama). Pogibanje sam uspio sprijeciti pa sam ostavio nek alge divjalju. Ne bi to dugo... napisao sam vec davnije. Nadam se da ce lijepo polako nestati. Sad sam poceo smanjiti vrijeme osvetljavanja (danju ima slabe prirodne svjetlosti, a osvjetljavam od ~ 18 do 23 navecer).
Kolicina kamenja: Ne bi ja sve ostavio. Sve staro bi vremenom izbacio. Znam da u smislu filtriranja nimalo nisu adekvatni, ali ipak na njima rastu razne krecnjacke alge, crvi cjevasi, ostali neki crvi i jos Bog zna sto. Mislim da bi ovo novo kamenje sporije ozivilo, ako bi vec na pocetku sve staro izvadio.
Inace je "zid" dosta tanak (samo jedan "sloj" pored stakla), pa ima i dosta rupa izmedu njih. To se iz daleka ne vidi (to me i hvali

), ali ni nemam mjesta da sagradim ne znam kakve hrpe kamenja jer mi je baza tanka 138x38cm iznutra. Inace mogu koristiti samo lijevi cosak kako bi htio, jer mi je sa desne strane skimmer.
Ne kazem da nikako necu promjeniti setup ako je potrebno ali mi se zasada svida ovaj tip sa zidom i onom "spiljom" s lijeve strane.
A da skimmer. Imam ga, samo tip sa zracnom pumpom. Znam da je to po vama igracka, ali nemam sump (drugacije i ne mogu), da ne govorimo o cinjenici da nemam ni chiller pa mi je ljeti vazno da imam sto manje "motora" u vodi. Pa ona flasa... Znam da nije lijepo, ali mi je ta odvratna flasa pomogla, da sve ovo ostaje zivo. Ova litra siporax keramije mi obavlja skoro cijelu biolosku filtraciju tanka. Naravno da je cilj bez nje, ali dok ne ozivi novi kamen ostat ce.
Planiram jos ubaciti stream pumpe jer bi sve to htio na kraju na sistem Berlinskog tipa kombinirano sa zivim pjeskom.
Eto referirat cu, kako tank napreduje (nadam se hoce

) i jos jednom puno hvala na podrskama, savjetima itd.
Pozdrav sa obale "Malog Jadrana"