Kolovoz 06, 2025, 20:03:41 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: mogu li ovako gnojiti  (Posjeta: 1740 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline El Enki

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
mogu li ovako gnojiti
« u: Ožujak 04, 2009, 13:15:58 poslijepodne »
zanima me dali se smije koristiti easy carbo,easy life ferro i easy life profito kao kombinacija za gnojenje, zasad koristim samo EC dodo bi jos i ova dva, da ili ne i zasto -?

Offline ribic

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
Odg: mogu li ovako gnojiti
« Odgovori #1 u: Ožujak 04, 2009, 14:20:26 poslijepodne »
naravno da možeš, easy carbo je tekući ugljik, ferro je željezo, a profito je mješavina raznoraznih elemenata ili ti mikroelemenata.

Offline Ninina mama

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 45
    • Moja fotogalerija
« Odgovori #2 u: Ožujak 04, 2009, 14:30:28 poslijepodne »
Smiju! Samo paziti na omjere i reakcije bilja i algi, te prema tome korigovati kolicine gnojiva... :up:
Tuzlanka u Sarajevu

Offline cigo

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
« Odgovori #3 u: Ožujak 04, 2009, 19:44:05 poslijepodne »
Profito u sebi sadrži i željezo između ostaloga, tako da osim ako nemaš neko prezahtijevno bilje, dovoljno je da dodaješ samo Profito bez Ferra.

Malo pročitaj o režimima gnojenja koje je LP stavio u temu o naručivanju makroelemenata

Offline Area5189

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Dubrovnik/Zagreb
« Odgovori #4 u: Ožujak 14, 2009, 17:40:25 poslijepodne »
i nemoj stvaljat sve u isto vrijeme,jedno ujutro jedno uvece ili iduci dan.na par mjesta sam procito kako moze doc do reakcije izmedju pojedinih sspojeva i samnit ucinkovitost samoh spojeva,tj stvorit nekorisne spojeve.sad je li tocno,ne znam.
... Šaka suza, vrića smija, ča je život vengo fantažija? ...

Offline El Enki

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #5 u: Ožujak 14, 2009, 18:02:46 poslijepodne »
profito ide 10 ml na 100 litara, ja sam si to podjelio na 7 dana i dodajem svaki dan 1ml profita i 3ml Ec-a u isto vrijme, i mogu rec da se vidi da mi bilje raste bolje

Offline aquatic

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Opatija
    • Terra Vulcanica
« Odgovori #6 u: Ožujak 15, 2009, 11:27:01 prijepodne »
i nemoj stvaljat sve u isto vrijeme,jedno ujutro jedno uvece ili iduci dan.na par mjesta sam procito kako moze doc do reakcije izmedju pojedinih sspojeva i samnit ucinkovitost samoh spojeva,tj stvorit nekorisne spojeve.sad je li tocno,ne znam.

Na ovoj stranici http://www.bestaquariumregulator.com/dosing.html i ovdje http://www.rexgrigg.com/dosing.htm kaže se da:

"If you dose KH2PO4 at the same time as Plantex CSM+B or iron you may get the formation of iron phosphate which is almost impossible to dissolve in water"

Ovo je i meni bilo interesantno, naročito zbog toga što sam na dosta mjesta naišao na tvrdnju "ne miješati mikro i makro elemente zajedno", dok ima sistema gnojenja gdje svaki dan dodaješ i mikro i makro elemente te mi stoga nije bilo jasno koja strana je u pravu. Na kraju sam našao da se dodavati mogu u akvarij zajedno, ali držati u bocama se trebaju odvojeno. Tko je u pravu ja zaista ne znam. Ja inače jedan dan dodajem makro jedan dan mikro elemente, s time da pod mikro dodajem Pro Fito koji ima u sebi i željeza. No, ako primijetim da su biljke "pokazivačice željeza" lagano žućkaste, dodam tu i tamo dodatno željezo onaj dan kada dodajem makroelemente i nikakvih problema nisam imao, s time da dodajem vrlo malu dozu željeza nekoliko dana rađe nego veću dozu odjednom.

Offline lp

• Punopravni član
    • HAS - HrAquascape.org
« Odgovori #7 u: Ožujak 16, 2009, 08:25:09 prijepodne »
Na kraju sam našao da se dodavati mogu u akvarij zajedno, ali držati u bocama se trebaju odvojeno.

Ovaj dio je ispravan. U malim kolicinama koje se dodaju u akvarij nece reagirat, al u jakim koncentratima koji mi pripremamo za gnojenje bi mogli reagirat, pa se zato drze odvojeno. ;)