Srpanj 23, 2025, 19:02:35 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Crvenkapa :(  (Posjeta: 11060 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline reporter23

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
Odg: Crvenkapa :(
« Odgovori #25 u: Travanj 01, 2009, 13:23:33 poslijepodne »
Nije dlakavo, samo je nalijepljeno na staklo...izgleda kao da sam neku biljku naslonila na staklo pa ona napravila otisak...lako se skida, spužvicom sam samo obrisala i odmah ode...izgleda onako jako zanimljivo, baš kao otisak biljke...sad se opet počelo malo stvarati, ne tako veliko...nemam pojma...valjda će netko znati kada vidi sliku (evo stavila sam još jednu)...

Danas sam mijenjala dio vode i obrisala to...i ne znam jel se smije - podrezala sam i ovo korjenje što se vidi na slici od bilja koje visi, jer mi je ljepše bez njega...
Možda da kupim onog puža jabučara za staklo?

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #26 u: Travanj 01, 2009, 13:46:33 poslijepodne »
ne bi smjelo biti problema s korijenjem, a ovo na staklu mi je definitivno zagonetka. :-[..
se uvijek pravi na istom mjestu? isto?

nadam se da će se netko javiti tko je imao iskustvo s time  -?

jabučar ti uopće nije na odmet  :up:- ali moraš poklopiti nečim akvarij jer će gospon dobiti potrebu za šalabazanje okolo (oni mogu biti i na zraku...i jako vole putovati gdje smiju a pogotovo gdje ne smiju  :D)

Offline reporter23

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #27 u: Travanj 01, 2009, 15:54:12 poslijepodne »
Ne stvara se na istom mjestu, ali na istoj strani da, na stražnjoj i lijevoj strani ne, a na prednjoj i desnoj da...možda zbog prozora...ono nije skroz blizu prozoru (nalazi se  na podu jer još čekamo ormarić na koji će doći...), ali u blizini je...
...i sada se uhvatilo nešto manje, istog oblika, ali manje...sad to manje nisam pobrisala, baš da vidim hoće li narasti...

Nadam se da ćemo riješiti zagonetku  ;) i da nije ništa loše za moju Molli...

Offline reporter23

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #28 u: Travanj 01, 2009, 15:57:12 poslijepodne »
Možda da otvorim novu temu s pitanjem: "Što je ovo?" ...pa ćemo možda prije riješiti zagonetku, ovako, možda forumaši ne otvaraju ovu temu...??

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #29 u: Travanj 01, 2009, 20:28:18 poslijepodne »
baš sam popodne gledala po forumima i knjigama...nemam pojma...ili ne znam gledat ili nema priče o tome...
bilo bi pametno da staviš novu temu...jer ovako samo nas dvije dumamo!  ;)

Offline LOVAC1212

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #30 u: Travanj 02, 2009, 00:10:58 prijepodne »
 haj.... eto da ti dam jos neke savjete za zlaticu il crvenkapu .... obavezno ubaci grijac u ak nariktan na 20 stupnjeva jel ti voda jako oscilira kroz noc , tj dan noc oce bit razlika i po 4 stupnja a to je za malenu sssoookkkkkk ogroman , drugo .... ubaci dobro al dobro razmucenu kavinsku zlicicu soli u vodi i tad nasipaj u ak jel im stiti ljusku od kojekakvih napasnika a za pojave na staklu imas rjesenje a zove ti se ( anticrus ) cistac tj tak nekak i staklo bu ti prozirno .... mnogi ce me naspotat zbog tog so savjetujem ancija sa zlatnima al ja u 200 lit... imam ancije , zlatice i piskora i sve 5

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #31 u: Travanj 02, 2009, 10:18:39 prijepodne »
sve 5, lovac, ali nužno je paziti na doziranje soli ... za prevenciju je dovoljna 1 čajna žličica soli na 30 - 40 l vode! a za liječenje je ta koncentracija više!
naravno, ancići idu sa zlatnima (koliko god to heretički zvučalo, a imam ih i ja i uredno se mrijeste kad im dozvolim), ali moraju biti bebe da se lakše adaptiraju!

Offline []$@

• Novi član
  • *
« Odgovori #32 u: Travanj 05, 2009, 18:56:10 poslijepodne »
... a za pojave na staklu imas rjesenje a zove ti se ( anticrus ) cistac tj tak nekak i staklo bu ti prozirno ....

Neznam dal je štamparska greška, ali mislim da se zove ancistrus.  ;)

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #33 u: Travanj 05, 2009, 20:41:41 poslijepodne »
da, ancistrus se zove....no mislim da je bolji sustanar zlatici u malom prostoru ipak misgurnus...
ali, svakako joj nabavi barem 30 l, vjeruj, bit će sretnija!

Offline reporter23

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #34 u: Travanj 06, 2009, 20:41:56 poslijepodne »
U srijedu (nadam se) idem odabrati Cezara  :D ...jedva čekam da Molli dobije prijatelja  :)

E sada, mogu li uzeti i jednog jabučara? Znači mogu li jabučar, Cezar i Molli živjeti lijepo u 30 L?

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #35 u: Travanj 06, 2009, 20:46:14 poslijepodne »
jabučara možeš uzeti i dva - tri...samo pazi da bude akvarij dobro poklopljen jer gospoda vole i mogu šalabazati i na zraku...pa ih nađeš svagdje po stanu!  :)

Offline reporter23

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #36 u: Travanj 06, 2009, 21:26:22 poslijepodne »
jabučara možeš uzeti i dva - tri...samo pazi da bude akvarij dobro poklopljen jer gospoda vole i mogu šalabazati i na zraku...pa ih nađeš svagdje po stanu!  :)

A ne bi htjela više od jednog jer se bojim da se ne namnože i što ću onda s njima u tako malom akvariju...

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #37 u: Travanj 07, 2009, 11:30:56 prijepodne »
razmnožavanje jabučara lako kontroliraš - pogledaj tekst o njima na početnoj - oni rade "gnijezda" jaja iznad nivoa vode, pa ih lako ukloniš, ako nećeš bebe...
osim toga, uvijek netko hoće s foruma bebače - tako da se lako podijele!

Offline reporter23

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #38 u: Travanj 21, 2009, 23:48:24 poslijepodne »
Danas je Molli dobila društvo, čistača Cezara i jabučara Danka (kao Danko Bananko - zato što je žut)...ujedno sam imala i generalku akvarija i napokon je akvarij dobio i svoje postolje :)

Akvarij sam očistila jer smo kupili novi filter (Wave flipo 300, interni, s 2 patrone, u jednoj spužva, u drugoj aktivni ugljen) ...teta u dućanu je rekla da je to dobar filter...no malo je bučan, pa me zanima, da li su svi filteri tako glasni dok rade ili ovaj moj nije dobar?

P.S. moj Cezar uopće nije miran, pliva ko lud po cijelom akvariju, a Danko samo radi krugove po akvariju :) jako su zanimljivi :)

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #39 u: Travanj 22, 2009, 08:23:03 prijepodne »
Aktivni ugljem u filteru ti nije nužan, ali, s obzirom da nemaš biljni akvarij, možeš ga ostaviti...kad izgubi aktivnost, postat će odličan biofilterski materijal.
U pravilu filteri nisu bučni - mi imamo mali preljevni wawe i uopće se ne čuje - probaj ga malo bolje namjestiti - možda je ušao zrak u njega, ili stoji ukoso....ne bi smio biti bučan - čudi se, to da, ali buka nikako...

Čestitke za prinove! :klap: :up:
A Danko će sigurno biti sjajan mališa! Cezar će biti miran kad je stabilno vrijeme i kad se udomaći, a inače su oni veliki-mali štrumfovi - zato pazi i dobro poklopi akvarij...da ne bi bilo skakanja preko prepona! ;)

Offline reporter23

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #40 u: Svibanj 03, 2009, 20:45:36 poslijepodne »
Evo slikica veselog društva :)

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #41 u: Svibanj 04, 2009, 08:01:21 prijepodne »
 :klap: preslatki su!
no, kako imaš samo Cezara, a oni spadaju u pristojnije zlatice što se tiče uništavanja biljaka, posadi im još koji rogolist ili još bolje, bacopu (to baš ne vole, a lagana je za uzgoj)...i bit će pravi mali raj!  :)

Offline reporter23

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #42 u: Svibanj 06, 2009, 21:45:11 poslijepodne »
Evo još par slikica...na prvoj Molli ljubi Danka ;)

Inače Cezar, the čistač, uopće nije mirna ribica, on je otkad ga imamo, mislim sada više od 2 tjedna, vrlo, vrlo aktivan i živ :)

Za Danka sam neki dan mislila da je mrtav :( i bila se preplašila i brzo izvadila kućicu van jer sam ga navikla viđati kako pošteno odrađuje svoj posao, uvijek aktivan, ali se valjda bio odmarao i zavukao u kućicu i spavao :)

Mislim da sam imala tu bacopu, jer sam pored ove biljke imala još dvije, ali mi nisu uspjele, a ova tu unutra raste ko luda...ali planiramo još uzeti jednu biljčicu :)

Offline reporter23

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #43 u: Svibanj 26, 2009, 22:12:46 poslijepodne »
Hm  -?...koliko sam čitala ovaj čistač Cezar bi trebao biti mirna ribica, no on je evo već koliko dugo je s nama i dalje jako aktivan, non stop pliva svugdje i čak je čini mi se puno aktivniji nego crvenkapa Molli...inače ne mislim da mu je loše, mislim da se on i Molli lijepo slažu i prate se u stopu...samo kako sam čitala da je on mirna ribica, bojim se da mu možda nije lijepo ako ne miruje nego je stalno aktivan...ne znam...možda je još mali pa je zaigran...

Puž Danko mi više nije onako lijepo žut kao prije, kao da su mu alge na kućici, pa me zanima da li njemu to smeta, da ga uzmem pa malo krpom očistim kućicu? ...inače Danko  :heart: je super čistač, stvarno na staklu pojede sve alge i baš je vrijedan, što za Cezara ne bi rekla, čini mi se da su on i Molli po ponašanju jako slični  :clown:...

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #44 u: Svibanj 28, 2009, 07:56:16 prijepodne »
ne znam što se zbivalo jučer na forumu...vidim da nema mog odgovora!
dakle - ne brinise za Cezara - mlad je, promjene vremena su ovih dana žestoke, i to je njegovo normalno ponašanje. Kad se vrijeme ustali...smirit će se. Iako, ako je sad veseljak - neće se jako skrivati i uvijek će biti "dostupan"

algice kod puža su čisto estetske naravi, ali ako hoćeš, možeš mu malo pobrisati...
važno je da on i dalje štrumfuje okolo...
samo, da te ne iznenadim...oni imaju relativno kratak životni vijek!

Offline reporter23

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #45 u: Svibanj 29, 2009, 19:32:32 poslijepodne »
Pužeki kratko žive? ...ajoj :(

...ma Cezar je skroz simpa ribica, a da je živahan vidjelo se već kad sam ga kupovala :D ...teti u dućanu je trebalo jako puno da ga ulovi, non-stop je bježao, a kada ga je napokon uhvatila iskočio joj je iz mrežice pa ga je hvatala po podu :D

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #46 u: Svibanj 30, 2009, 20:47:07 poslijepodne »
UH!
imala si sreće onda sa Cezarom - naime, mogao se ozlijediti s tim padom i razboliti!
neka samo on bude šašav...barem se možeš veseliti njegovom ludovanju!

a pužeka čuvaj što više...no, moraš biti spremna (na žalost) na njegov životni vijek
ili mu nabavi još jednog komšića (i nadaj se da je kompićka...pa bude bebača=

Offline reporter23

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #47 u: Lipanj 26, 2009, 20:58:25 poslijepodne »
Kako zbog obaveza nisam stizala navraćati kod dečka, tako nisam ni viđala ribice...dođem ovaj tjedan, imala sam što i vidjeti...prvo sam 10 min. gledala, nisam znala što bih, pa sam se onda primila posla...ugalvnom dočekalo me crnilo...ja ne znam jesu to alge ili šta, uglavnom sve je bilo prekriveno crnom bojom - veće kamenje, panj, staklo, pumpa, pa čak i jadno moj puž Danko...i ništa izvadila sam veće kamenje, oprala ga u vodi koju sam izvukla iz akvarija, oprala sam i pumpu i spužvu, i panj sam izvadila i izribala, pa čak sam i Danka izvadila i očistila mu kućicu...stakla obrisala spužvom...sad je opet sve OK...
Inače, ribice su i dalje vesele...Molli je počela jesti biljke,  od jedne je fino ostala samo stabljika...next week se ide u nabavku anubiasa...ah, dugo je ova biljčica u akvariju u bila, to mi je ok što ju je pojela, ovako imam osjećaj kao da moja ribica odrasta :D, ono ulazi u novu životnu fazu ;)
Fora su društvo, iako mislim, s obzirom da me ne viđaju često, da me se još uvijek malo boje...pa kada dođem, svo troje se skupi u zaklon ispod pumpe...ali mi je to totalno fora jer onako izgledaju baš kao ekipa, drže se zajedno...
Cezar je i dalje za jednog čistača jako živa ribica, on i Molli se non-stop dodiruju...vjerovatno se igraju, a možda se i vole...samo ne mogu imati bebe...to je ono kao nemoguća ljubav ;)

Uh...raspisala sam se...nije me dugo bilo :)

Pozdrav :)

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #48 u: Lipanj 27, 2009, 21:50:18 poslijepodne »
lijepo da su ribice Ok i neka samo tako nastave!
a ovo gadno crno je smeđa alga koja je pobenavlia vjerojatno od organoskog otpada i viška svjetla u kombinaciji s ovim ludim temperaturama - ne brini - kod mene divlja ko blesava...nadam se da si je uspjela na dulje vrijeme riješiti!  :)

Offline reporter23

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #49 u: Kolovoz 23, 2009, 11:13:13 prijepodne »
Moga puža Danka više nema  :'( :'( :'(  samo kućica...pa zar su ga mogli pojesti?  :'( ...ili je umro...ali ako je umro, onda bi bilo njegovo tijelo u kućici, zar ne??

tužni smo  :'(