Vecina clanaka i knjiga tvrdi da ja najveca Theraphosa blondi ...to je nekakvo uvrijezeno misljenje....sad ... neki tvrde da su vidjali i L.parahybana od 25cm+ raspona. Ima jos gorostasa.....malo su rijedje kod nas ....npr. Theraphosa apophysis...imao sam 2 polu odrasla primjerka ....zaista brzo rastu i imaju ogromne noge.Inace svi navode nekih 28-30cm raspona nogu kao rekorde, ali mjeriti velicinu tarantule (i bilo kojeg drugog pauka )kroz raspon nogu je neprecizno.U svakoj iole strucnijoj literaturi velicina se navodi kroz duzinu tijela (abdomen + glavoprsnjak + helicere).
Obicno za duzinu tijela Theraphose blondi navode 9 do 11cm.
Spaljeni ....
Theraphosa blondi....sto se tice otrova nije nista posebno ....slabiji je od Africkih ,Azijskih i Australskih vrsta.
Za iritirajuce dlacice si upravu ...Iritirajuce dlacice kod tarantula su podjeljene u 6 skupina.Theraphosa (osim zuba od 1 inch) nazalost ima i dlacice 3 skupine,a te su najgore.....Jako su sitne i velika ih je gustoca na abdomenu, pa samim time i u zraku oko nje kad ih u samoobrani otrese nogama .Izgleda kao mali oblacic.....
Sto se tice ovog filmica ....negdje sam citao da se neka meksicka vrsta tarantule (vjerovatno neka Brachypalma) cesto hrani mladim cegrtsama.Ne znam kolike su mlade cegrtuse i da li je istina ...ali ako je....onda
2:0 za nas....