Lipanj 25, 2025, 15:22:39 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Orinoco Flow  (Posjeta: 86000 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline cigo

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
Odg: Orinoco Flow
« Odgovori #100 u: Ožujak 17, 2009, 20:23:52 poslijepodne »
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ssPageName=ADME:B:EOIBSAA:US:31&Item=250359077610

17 mm i dođe te 15 funti + računaj još tolko poštarina. Gledao sam od ADA i smrznuo se kad sam vidio cijene. Imaš i na Fish street-u i čini mi se na Aquatic Magic-u u nekim normalnim cijenama, ako ne uzimaš preko e-baya

Offline cigo

• Punopravni član
« Odgovori #101 u: Ožujak 18, 2009, 17:14:13 poslijepodne »
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ssPageName=ADME:B:EOIBSAA:US:11&Item=250359077610
17 mm i dođe te 15 funti + računaj još tolko poštarina. Gledao sam od ADA i smrznuo se kad sam vidio cijene. Imaš i na Fish street-u i čini mi se na Aquatic Magic-u u nekim normalnim cijenama, ako ne uzimaš preko e-baya
[/quote]

Offline Area5189

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Dubrovnik/Zagreb
« Odgovori #102 u: Ožujak 18, 2009, 17:57:17 poslijepodne »
ima mota to je divota
... Šaka suza, vrića smija, ča je život vengo fantažija? ...

Offline Marselus

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 32
« Odgovori #103 u: Ožujak 18, 2009, 18:10:57 poslijepodne »
star moss i Plagiomnium affine nemogu rasti pod vodom... :(

Offline Faber

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #104 u: Ožujak 18, 2009, 20:50:17 poslijepodne »
star moss i Plagiomnium affine nemogu rasti pod vodom... :(
:o :o
N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline Karlo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #105 u: Ožujak 18, 2009, 21:21:25 poslijepodne »
mogu rasti ali su zemljane biljke

Offline cigo

• Punopravni član
« Odgovori #106 u: Ožujak 18, 2009, 21:53:07 poslijepodne »
o itekako mogu rasti. Meni jedan od najljepših akvarija ... na grani je star moss
a od plagiomnium affine nemogu sada nać fotku.

Starmoss često znaju prodavati pod krivim imenom i prodavati neku pustinjsku mahovinu.

Offline Marselus

• Punopravni član
« Odgovori #107 u: Ožujak 19, 2009, 17:56:03 poslijepodne »
plagiomnium affine sam probao uzgajati pod vodom i on pusti mlade grančice ali gotovo bez listova tak da to loše izgleda.... nakon nekog vremena jednostavno propadne... a ovo na slici mi više lići na neki fissidens a ne star moss... da nebi bilo zabune govorim ovo u najboljoj namjeri da nebi bili ljudi prevareni jer koliko čitam po netu to se vrlo često događa....

evo ovdje možeš vidjeti za plagiomnium affine http://www.aquaticquotient.com/forum/showthread.php?t=50354
 pozdrav

Offline cigo

• Punopravni član
« Odgovori #108 u: Ožujak 30, 2009, 11:12:58 prijepodne »
Evo pomno sam ga promatra plagiomnium affine zadnjih dva tjedna od kada je stigao i mogu reć da se po masi zduplao. Nije trulio uopće, a listovi su bogati, tako da nemogu reć da nisam zadovoljan. Slike ću staviti koji drugi put, jer sad nemogu.  Fissidens miruje i jako slabo napreduje. Ne razumijem šta mu nedostaje. Bacio je pokuju novu mladicu, al to je sve mikroskopski. Ista stvar je i sa starmoss-om.

Offline cigo

• Punopravni član
« Odgovori #109 u: Ožujak 30, 2009, 11:22:13 prijepodne »
Update:

danas mi je konačno stiglo bilje iz Njemačke. Nakon čekanja mjesec dana i poslanih 15 mailova, lošeg i hladnog vremena, problema sa carinom, bilje je konačno tu.

Za razliku od onog iz Singapura koje je došlo u koverti, ovo je stiglo zapakirano ko kineski porculan i u potpunosti zdravo. U mailu su mi napisali da su ga proslijedili iz njihove podružnice u Singapuru prošli utorak, dakle stiglo je za manje od tjedan dana od njihovog slanja.

Biljke koje sam naručio su:

Mini-Pellia - Riccardia chamaedryfolia
Cabomba piauhyensis ili Cabomba Furcata
Didiplis diandra
Utricularia graminifolia

Moram priznat da osim problema s odašiljanjem paketa, oko kojeg su mi u mailu opširno obrazložili zašto nisu odaslali, stvarno su Njemci bili korektni. Redovito odgovaraju na mailove i kao ispriku su mi poslali i vrečicu gumenih bombona među biljem.  :D možda ju zasadim pa u akvariju počne nicati Haribo gumenicus coloratus... :D Bilje vrhunske kvalitete i zdravo. Nisu baš darežljivi što se količine tiće, al razmnožit će se to... Najviše me razveselila Utricularia i nadam se da će se primit. Odmah je ovim putem obečajem Karlu, ako njegova pošiljka ne prođe... al držim mu fige...

Offline Karas

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Udruga "FENIKS" Borovo
    • Udruga "FENIKS" Borovo
« Odgovori #110 u: Ožujak 30, 2009, 13:07:41 poslijepodne »
Svaka čast Cigo na uvozu novog bilja kojeg kod nas nema  :klap:
Držim ti fige da sve lijepo napreduje kod tebe i razmnožiž ga za mnogo akvarija  :P
Nismo svjesni koliko je to bitno kada netko uveze nešto što nepostoji na našoj akvarističkoj sceni...   :up:

Karas Reef - morski akvarij

Offline Karlo

• Punopravni član
« Odgovori #111 u: Ožujak 30, 2009, 13:12:25 poslijepodne »

Najviše me razveselila Utricularia i nadam se da će se primit. Odmah je ovim putem obečajem Karlu, ako njegova pošiljka ne prođe... al držim mu fige...

:a040:

Offline Marselus

• Punopravni član
« Odgovori #112 u: Ožujak 30, 2009, 16:02:20 poslijepodne »
Fissidensu treba jedno vrijeme da se privikne, a nekad odma nakon par dana pusti mladice.... čudna je to biljka...
Nadam se da svo to bilje bude lijepo napredovalo.... ako bude Mini pellie na bacanje, bilježim se  :D
Čekamo fotke...

Offline Area5189

• Punopravni član
« Odgovori #113 u: Ožujak 30, 2009, 16:26:32 poslijepodne »
drago mi zbog tebe,bit ce ovo najzanimljiviji biljni u nas,svaka cast na strpljenju.nek ti se to sto prije razraste,zasluzio si.lijepa gesta s bombonima
odsad mozes dobit status pionir vegetacije

Offline ribic

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #114 u: Ožujak 30, 2009, 16:56:07 poslijepodne »
Cigo ima li pozitivnih pomaka u vidu borbe protiv algi

Offline cigo

• Punopravni član
« Odgovori #115 u: Ožujak 30, 2009, 17:07:32 poslijepodne »
Što se tiće algi ima velikih pomaka. I dalje me muči končasta, ali sada u puno puno manjoj mjeri. Dakle na preporuku svih iskusnijih akvarista, smanji sam svjetlo na 6 sati dnevno i to samo t5 rasvjetu. Od gojiva dodavao samo kalij, a s vremenom počeo i s makroelementima. Budući da je riccia i stargrass rasli ko ludi, mislim da su oni pokupili sav višak nitrata iz vode. Uglavnom s dodavanjem makroelemenata sam počeo kada se zduplala biljna masa u akvariju. U isto vrijeme sam dodao u početku 1h, a sada sam trenutno na 2h HQI rasvjete. Vodim se za onom da je uzrok algi manjak, a ne višak elemenata u akvariju. Također mi je Co2 na gornjoj granici za ribe. EC svaki dan u preporučenoj dozi. Ovo sve je bilo kako bi zaustavio daljnje buktanje algi, ali sam se i dobro namučio mičući ih iz akvarija. Nemogu reć da ih više nema, ali ih je puno manje. Primjetio sam da activated soil pravi magnet za končastu. Najvjerojatnije jer ispušta nitrate.

Offline cigo

• Punopravni član
« Odgovori #116 u: Ožujak 30, 2009, 17:10:25 poslijepodne »
Fissidensu treba jedno vrijeme da se privikne, a nekad odma nakon par dana pusti mladice.... čudna je to biljka...
Nadam se da svo to bilje bude lijepo napredovalo.... ako bude Mini pellie na bacanje, bilježim se  :D
Čekamo fotke...

I ja se nadam da će sa Fissidensom biti sve uredu. Nije mi se uklapao u trenutni postav, pa je završio u kozičnjaku, ali svakako da je zanimljiva biljka. Kada sam vidio u kako savršenom stanju je stigla pellia bilo mi je žao što nisam naručio barem još tri. Stavit ću fotke da vidite kako to izgleda. Sigurno ću je sravit kao dio tepiha u akvariju i to iza HC-a da mu tako tamnija radi kontrast.

Offline cigo

• Punopravni član
« Odgovori #117 u: Ožujak 30, 2009, 17:12:24 poslijepodne »
Evo kako to rade Nijemci kod pakiranja. Kao što sam napisao, kasnila mi je pošiljka mjesec dana jer mi nisu htijeli slat po niskim temeraturama da se bilje ne smrzne.

Offline Area5189

• Punopravni član
« Odgovori #118 u: Ožujak 30, 2009, 17:12:59 poslijepodne »
samo ti slikavaj,s vise nestrpljenja cekam slike tvog akvarija nego transformerse 2

Offline cigo

• Punopravni član
« Odgovori #119 u: Ožujak 30, 2009, 17:19:20 poslijepodne »
Mini-Pellia - Riccardia chamaedryfolia

Ovako to oni slažu...

biljka je na željeznoj mrežici da nebi isplutala. Nemam pojma dal ju smijem tako ostaviti, ali za sada će biti.

Offline cigo

• Punopravni član
« Odgovori #120 u: Ožujak 30, 2009, 17:23:55 poslijepodne »
Evo i Cabomba piauhyensis ili Cabomba Furcata

Za one koje neznaju koja je to biljka na drugoj fotki je kako bi trebala izgledati kada joj se omoguče pravi uvjeti u akvariju. Nadam se da će tako izgledati i kod mene jer za sada je skroz zelena. Lysmahia nummulari je letila van i Cabomba je dola na njeno mjesto.

desnom uglu se vide i bomboni.  :D

Offline cigo

• Punopravni član
« Odgovori #121 u: Ožujak 30, 2009, 17:33:06 poslijepodne »
Tu je s lijeve strane Didiplis diandra, a s desne strane Utricularia graminifolia. Didiplis je također skroz zelena, a nadam se da će pocrvenit, ona je išla za sada u stražnji plan između Cabombe i Alternanthere, makar mislim da ću u nekom trenutku Alternantheru izvadit van i osataviti samo Didiplis ako se primi. Utriculariu sam naručio samo zbog Olivera Knott-a i akvarija na doljnjoj slici. Neki kaž da je jako teška biljka koja zahtijeva meku vodu i da joj jako dugo treba da krene, a drugi da nije baš zahtijevna. Ako ste mislili da je sadnja glosse problem... probajte ovu biljku... nemam pojma kako bi to izveo da nije pjesak na mjestu gdje želim da raste. Za one koji ne znaju biljka je carnivora  :D

Offline cigo

• Punopravni član
« Odgovori #122 u: Ožujak 30, 2009, 17:39:15 poslijepodne »
Eto za sada da ne ispadne da ja samo pišem u ovoj temi, htio bih čuti i vaše savjete. Budući da sam za sada zadovoljan sa biljkama koje se nalaze u akvariju, htio bih čuti prijedloge za ribice koje bi išle unutra. Bilo koji savjet će biti dobar, uključujući i nezahtijevne ciklide  :D

Offline Karlo

• Punopravni član
« Odgovori #123 u: Ožujak 30, 2009, 17:55:56 poslijepodne »
Koliko si to utricularie narucio?
Preporucio bi jato rhodostomusa.

Offline ribic

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #124 u: Ožujak 30, 2009, 17:57:15 poslijepodne »
Koliko si to utricularie narucio?
Preporucio bi jato rhodostomusa.

preporuku mi uzeo iz usta taman sam to tija reć jer gdje pođe jedna jedinka cjelo jato ju prati