Pozdrav ekipo! Dolazim iz Zagreba vijecni student sa 23 godine te sam novi u ovim vodama, nedavno sam se zaljubio u akvaristilu jer sam naiso na nevjerovatne slike, te slucajno naletio na
www.akvarij.net . Zbog vas sam se i poceo zanimati za ovaj predivni hobi. Odma da napomenem nebum kupil akvarij jos cca 4-5 mjeseca je se moraju zaraditi neke studenske pare al nikad neznas ak se zalomi nes mozda i bum. Moram priznat da sto vise citam o kemiji vode, filterima, ribama itd... to sam sve vise ludi da starom maznem pare i odem si kupiti akvarij!!
Evo da vidite kaj je moj plan u sljedecih par mjeseci... Kao prvo naravno ono kaj svi volimo PARE i samo PARE zaraditi, da si priustim jedan JUWEL RIO 240 cca-240Litara gdije god da gledam svi se prodaju u kompletu (opremon). Mene zanim dali je ta oprema dovoljna za taj akvarij (rasvjeta, grijac,filter) jer sam mislio kupiti puno jaci filter recimo 1000-1200litara/sat cca za akvarije do 500L. Jer sam procito sto bolji protek manje kak i ja zove dubretarki (nepozeljnih algi). Bocu sam vec nabavio za Co2, ubrzo bum narucil prek e-baya co2 diffusers. Uglavnom da ne pisem bibliju kaj mi predlazete kaj bi trebalo dodat? Ili nes skroz kontra napraviti i da se raspitam koliko bi me doslo da dam radit akvarij po mijeri i da sve komponente (opremu) kupim posebno? Uglavnom da prestanem srat meni treba pomoc jer sam totalna njubara u ovom pitanju ali Znanja nikad DOSTA!!! Skoro zaboravil prvo bum pocel sa slatkovodnom akvaristikom odnosno s toplovodnim svijetom, pa kud me voda odnese