Kolovoz 11, 2025, 13:18:51 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Pozdrav evo jos jedne njubare!!  (Posjeta: 1751 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline hosen

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
Pozdrav evo jos jedne njubare!!
« u: Veljača 01, 2009, 14:30:37 poslijepodne »
Pozdrav ekipo! Dolazim iz Zagreba vijecni student sa 23 godine te sam novi u ovim vodama, nedavno sam se zaljubio u akvaristilu jer sam naiso na nevjerovatne slike, te slucajno naletio na www.akvarij.net . Zbog vas sam se i poceo zanimati za ovaj predivni hobi. Odma da napomenem nebum kupil akvarij jos cca 4-5 mjeseca je se moraju zaraditi neke studenske pare al nikad neznas ak se zalomi nes mozda i bum. Moram priznat da sto vise citam o kemiji vode, filterima, ribama itd... to sam sve vise ludi da starom maznem pare i odem si kupiti akvarij!!

Evo da vidite kaj je moj plan u sljedecih par mjeseci... Kao  prvo naravno ono kaj svi volimo PARE i samo PARE zaraditi, da si priustim jedan  JUWEL RIO 240 cca-240Litara gdije god da gledam svi se prodaju u kompletu (opremon). Mene zanim dali je ta oprema dovoljna za taj akvarij (rasvjeta, grijac,filter) jer sam mislio kupiti  puno jaci filter recimo 1000-1200litara/sat cca za akvarije do 500L. Jer sam procito sto bolji protek manje kak i ja zove dubretarki (nepozeljnih algi).  Bocu sam vec nabavio za Co2, ubrzo bum narucil prek e-baya co2 diffusers. Uglavnom da ne pisem bibliju kaj mi predlazete kaj bi trebalo dodat? Ili nes skroz kontra napraviti i da se raspitam koliko bi me doslo da dam radit akvarij po mijeri i da sve komponente (opremu) kupim posebno?  Uglavnom da prestanem srat meni treba pomoc jer sam totalna njubara u ovom pitanju ali Znanja nikad DOSTA!!! Skoro zaboravil prvo bum pocel sa slatkovodnom akvaristikom odnosno s toplovodnim svijetom, pa kud me voda odnese  :D

Offline Ignus

• Punopravni član
Odg: Pozdrav evo jos jedne njubare!!
« Odgovori #1 u: Veljača 01, 2009, 14:36:27 poslijepodne »
Pozdrav!
Oprema rio 240 je sasvim solidna, no naravno da je bolje staviti neki vanjski filter umjesto originalnog unutrašnjeg ( ili imati oba u pogonu ). Rasvijeta je solidna no nije dovoljna ako ćeš raditi biljni akvarij sa malo zahtjevnijim biljkama. Uglavnom, puno toga ovisi kakav akvarij želiš imati.
Potpredsjednik udruge ljubitelja i uzgajivača Betta 'Betta Svijet'

Offline hosen

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
« Odgovori #2 u: Veljača 01, 2009, 15:11:04 poslijepodne »
E vidis nisam razmisljad da mi budu oba dva u pogonu i to je dobra idea! :up: :up: :up:
Kaj se tive i bilja naravno da ce bit jer cu pokusat da bude sto prirodnije.

Offline chupo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
« Odgovori #3 u: Veljača 01, 2009, 21:57:53 poslijepodne »
Prirodno nemora značiti puno bilja,sve zavisi koje ribe misliš
imati,koji biotop itd...
Prvo vidi koje ribe ti se sviđaju te dostupnost istih a onda kreni na uređivanje
akvarija,imaš mnoštvo slika drugih forumaša,njihovih akvarija i mnoštvo korisnih
informacija.
Chupo/Sisak-Vrbovec