Gušter izgleda odlično. Dobro je uhranjen (da ne kažem debeljuškast

) i sve na njemu izgleda u redu. Bojao sam se da nisu u pitanju paraziti koji znaju izazvati poremećaj u probavi, ali sudeći po općem stanju tvoje ljubimice to nije slučaj.
Slobodno ponovi kupanje, ali onako kako sam napisao. Kod kupanja nije toliko stvar u namakanju, koliko u sinusoidalnim, zmijolikim pokretima koje gušter izvodi dok pliva - to jako stimulira defekaciju. Dakle, voda treba biti toliko duboka da gušter može (mora) zaplivati, a ne da stoji na dnu. Ako ne pomogne za 10-15 min, ponovi postupak sutradan.
Prehrana koju si opisao zvuči adekvatno, i mislim da nije uzrok.
Ključna stvar bi mogla biti temperatura: Bradate agama u prirodi najnormalnije hiberniraju po 3-4 mjeseca na temperaturama od 10-15C i to ne treba izbjegavati niti u zarobljeništvu, dapače - novija iskustva pokazuju da su životinje koje miruju preko zime u uvjetima snižene temperature dulje žive i boljeg su zdravlja. Kod sniženih temperatura gušterima se usporava metabolizam , pa tako i usporava probava. U tim trenucima smanjuje im se i apetit, pa ne prihvačaju ništa osim, ponekad, najomiljenijih poslastica (obično žohari ili cvrčci). Zanimljivo je da neke životinje, pogotovo odrasle, počnu pseudohibernirati tijekom zime, iako im mi umjetno održavamo temperaturu i fotoperiod kao da je ljeto. Dakle te životinje postaju manje aktivne, prespavaju veći dio dana, apetit im se smanji, prestanu vršiti nuždu i obično traža najhladnije mjesto u terariju. Tada je najbolje učiniti ono što je i prirodno: ugasiti reflektorice, podne grijača i sve druge izvore topline, fotoperiod (trajanje "dana" u terariju, tj. broj sati kada je rasvjeta upaljena) smanjiti na 6-8h. Nakon 8-10 tjedana ovakvog mirovanja ponovo upališ grijanje/reflektorice, te postepeno podigneš fotoperiod na 12-14h i gušter će to doživjeti kao proljeće - počet će jesti punom snagom postati aktivan i spreman za novu sezonu.
Druga stvar koja mi pada na pamet je da ti je gušterica gravidna. To se često dešava kod ženki mnogih vrsta guštera kada im pružimo optimalne uvjete/njegu/prehranu. Iako se nije parila, veličina abdomena joj je impresivna, pa je moguće da je proizvela jaja. Reci da li si primjetio da je nemirna i da kopa po terariju?