Kolovoz 09, 2025, 17:33:25 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Bluewave 05-nedoumice  (Posjeta: 1821 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Ace

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb Grad
Bluewave 05-nedoumice
« u: Siječanj 26, 2009, 20:15:00 poslijepodne »
Poredak stvarčica u njemu ..??
Naime stavio sam grijač u one hvataljke, ispred toga je nekakva crna plastika koja se isto da izvaditi(neznam koja je svrha t e plastike)..onda idu spužve e sad ona jača spužva ide na dno ali ona ima s jedne strane ravnu površinu a s druge nekakvu udubinu neznam kak to staviti..i ona plastika u koju idu spužve na dnu je s jedne strane zatvorena a s druge otvorena..kak to staviti?

Onda mi ide keramika, otvor na toj plastici mi je na vrhu i gleda na stranu gdje su spužve, onda idu kuglice otvor gleda na stranu pumpe..

Kak pumpa mora biti stavljena? naljepnica na pumpi mora gledati naprijed ili je svejedno?

Evo samo toliko  ;)

Offline El Enki

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
Odg: Bluewave 05-nedoumice
« Odgovori #1 u: Siječanj 26, 2009, 22:13:10 poslijepodne »
Evo mozda ti ovo pomogne

Offline rolka

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #2 u: Siječanj 26, 2009, 22:28:21 poslijepodne »
Poredak stvarčica u njemu ..??
Naime stavio sam grijač u one hvataljke, ispred toga je nekakva crna plastika koja se isto da izvaditi(neznam koja je svrha t e plastike)..onda idu spužve e sad ona jača spužva ide na dno ali ona ima s jedne strane ravnu površinu a s druge nekakvu udubinu neznam kak to staviti..i ona plastika u koju idu spužve na dnu je s jedne strane zatvorena a s druge otvorena..kak to staviti?

Onda mi ide keramika, otvor na toj plastici mi je na vrhu i gleda na stranu gdje su spužve, onda idu kuglice otvor gleda na stranu pumpe..

Kak pumpa mora biti stavljena? naljepnica na pumpi mora gledati naprijed ili je svejedno?

Evo samo toliko  ;)
1. onu plastiku ispred grijaca makni
2. na dno ti ide ona spuzva sa udubinom, i stavis ju u tu plastiku tako da ne zacepis one dvije rupe na dnu koje te muce, nego da voda moze uci kroz te rupe u tu udubinu na spuzva, a ona druga spuzva ide gore
3. otvori na plastici sa keramikom i sa bio ballsima su ti okrenute ok i tak mora biti, a na slici mozes vidjeti tok vode kroz filter pa ce ti biti sve jasno
4. pumpa moze biti stavljena na samo jedan nacin, na ostale nacine ti ne pase cijev na rupu od crne spuzve koju mozes isto staviti na jedan jedini nacin

eto nadam se da sam ti bar malo pomogao
johnny

Offline Ace

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Siječanj 27, 2009, 13:28:54 poslijepodne »
1.Zašto?
2.Misliš ona spužva s udubinom ide s udubinom prema dolje..da ne začepi ono sito rupica na dvije pločice...
  A šta je sa onom rupom sa strane te plastike koja drži spužve,jel ona mora gledati na pumpu ili na drugu stranu?
3.Ovo je ok
4. Ja mogu pumpu staviti na više načina, crnu spužvu naravno nemogu..ali stavio sam pumpu kao na slici s naljepnicom koja gleda prema stražnjoj strani filtera..

Puno si pomogao  :up:

@El Enki..hvala na slici..na njihovim službenim stranicama sam gledao ali se ne vidi baš dobro sve zato i pitam ovdje..

Offline rolka

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Siječanj 27, 2009, 20:59:46 poslijepodne »
1. neznam tocno za sta sluzi, cak sam davno i tu temu otvorio al niko nije nis pametno odgovorio, ali mislim da sluzi za regulaciju ulaska vode, samo gore ili samo dole ali najbolje da vuce i gore i dole zato ju makni
2. udubina ide prema dole, uglavnom kad sklopis tu plastiku i spuzve ne smije se udubina vidjeti
3. ok
4. onaj dio di ide cijev mora biti prema naprijed
johnny

Offline Ace

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Siječanj 28, 2009, 16:13:05 poslijepodne »
1. A zašto ne bi ostao, nigdje u uputstvima ne vidim da se to mora maknuti?Makar ni ne vidim svrhu te plastike ;)
2. Neznam kak da ti objasnim..zaboravi spužve..gledaš samo plastiku na kojoj spužve stoje..na jednoj strani kad je gledaš je po cijeloj dužini plastika a na drugoj je dolje na dnu nekakav otvor.e na koju stranu taj otvor treba gledati?
4. Mislim da sam tako i stavio..meni ona strana pumpe iz koje izlazi kabel gleda na lijevu stranu kad  gledaš filter sprijeda.?

Offline rolka

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Siječanj 28, 2009, 20:20:30 poslijepodne »
pa vidi gore vise sliku filtera i tok vode kroz njega, znaci rupa mora biti okrenuta prema grijacu da bi voda mogla prolaziti, a sto se tice one plastike, kak hoces tvoj je akv.
johnny

Offline Ace

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Siječanj 28, 2009, 22:02:53 poslijepodne »
Tako sam i stavio , ok znači to je dobro..
A što se tiče one plastike ispred grijača..mislim da to zaustavlja prljavštinu da ne dođe do grijača i dalje..tako sam nešto pročitao u uputstvima..ja bum je ostavil.. ;)

Hvala na pomoći! :up:

Offline RobiR

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Siječanj 28, 2009, 22:24:32 poslijepodne »
... ispred toga je nekakva crna plastika koja se isto da izvaditi(neznam koja je svrha t e plastike)..

Ta ti plastika u odjeljku s grijačem služi za reguliranje usisa vode s površine. Kad se filter stavi u vodu, ta plastika bi se trebala sama pomicati gore-dolje, prateći razinu vode.
Dobra stvar jer skida masni sloj s površine. :up:
Santa Cruz / Zaprešić

Offline Ace

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Siječanj 31, 2009, 20:24:16 poslijepodne »
Kolko sam ja skužio jedina svrha te plastike je lakše čišćenje nakupina smeća u tom odjeljku...

A sad pitanje..

Zašto meni filter ne skuplja masni sloj s površine akvarija(u cikliranju je)
I kad gledam filter nisu mu iste razine vode u komorama..jel tako treba biti?

Offline Ace

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Veljača 03, 2009, 22:21:25 poslijepodne »
Može odgovor na ovo zadnje pitanje..još uvijek me muči..kad ugasim pumpu digne se razina vode u filteru..

Offline Ninina mama

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 45
    • Moja fotogalerija
« Odgovori #11 u: Veljača 05, 2009, 17:53:18 poslijepodne »
Jesi vec pronasao odgovor? :nerd:

Ako ne:

normalno je da je odstupanje u nivoima prisutno, no pazi da se ne spusti dramaticno, pa pumpa ostane na suhom. Ja sam svoj takav filter (07) izbacila, jer se izmedju ostalog prebrzo prljao i upravo je dolazilo do pomenutog. Prvi put sam se stvarno prepala, kad sam vidjela da na izlazu ponekad izadje i zrak. Otvorim filter, kad tamo, pumpa gotovo na suhom... Prljave spuzve do neba... X-( I tako svakih 10-ak dana. Onda sam spuzve prala tjedno i koliko-toliko normalizirala stanje.

No, onda duzi izostanci nisu dolazili u obzir... :punch:
Tuzlanka u Sarajevu

Offline Ace

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Veljača 14, 2009, 17:35:39 poslijepodne »
Hvala na odgovoru! :klap: