U akvariju od 240 litara imam 1 polypretus palmasa, 2 oskara, 1 synodontusa, 1 silver dollar i ribu koja me trenutno zabrinjava - mesonanta festivu. Ribe su vec dosta narasle i priblizno su jednake velicine.
Politicka situacija je sljedeca: oskari uglavnom samo prijete svima osim polypterusu, njega samo gricnu da se uvjere da nije glista. Oskari pokupe batine ako naljute Dollara
E sad...festiva se uglavnom skriva u gustisu i drzi se podalje od otvorenog prostora ali kad je vrijeme hranjenja, razleti se po cijelom akvariju i 5 minuta nakon toga se povuce natrag.
Prije nekih mjesec dana imala je otvorenu ranu na boku velicine 2-3 cm, to je bila neka infekcija/bolest/statijaznam koja je prije par godina bila jako cesta u mojim akvarijima. Nitko mi od ljudi u pet shopovima nije znao reci o cemu se radi a ja sam spiskao vise od 500 kn na ljekove. Na kraju mi je pocrkavalo dosta zdravih riba zbog tolikih kemikalija i tada sam odlucio prestati sa ljecenjem i prepustiti sve prirodnoj selekciji. Zbog toga nisam kupovao nove ribe vec 2 godine (do nedavno)

Dakle imam zapravo 2 pitanja: 1) ima li netko ideju koja bi o bolest mogla biti?
2) mislite li da je riba na slici koju cu staviti bolesna ili "samo" puna oziljaka zbog oskara
Imam jedan akvarij od 72 litre u kojem imam samo jednog skalara pa ako su krivci za ostecenja oskari, premjestit cu ribu u taj akvarij.