Pozdrav kolega, evo i mene malo...
Centralni dio je zarazen zato sta su to sve spororastuce biljke, i tamo ce se prvo nakupit alge....uopce nije bitno koje su to alge bitno je da nesto ne stima. Ako bas inzistiras ima tu, koliko ja vidim i tockaste alge kronicno, i bba sta upucuje da je, neces vjerovat

, hrpetina svjetla u igri, a da se okrenes na trepavice, ne mozes nikako napunit co2 dosta u tolikom tanku za toliko svjetla. Samo nedostatak co2 i nedostatak nitrata moze napravit biljke da tako izgledaju kao tvoj centralni dio.
Ja cu ti rec svoje misljenje a ti vidi...po nekoj logici, za tank od skoro 1000 litara tesko je ionako postici adekvatan nivo co2. A ti si stavio 10 lampi iznad, i jos t5 koje svjetle ko mutave i bolje se reflektiraju od bilo kojih drugih lampi, i time jos vise povecao potrebe za co2. Zaboravi na watt/litra pravilo ako se po tome vodis, dok su t5 u igri. Ma zaboravi ga opcenito. Ravnaj se samo po tome da imas sta manje dobro rasporedenih lampi. Tebi bi trebao ovdje biti cilj imati najmanje moguce svjetla za normalan rast biljaka bas zbog velike litraze.
Ja bi na tvom mjestu iskljucio pola lampi zauvijek, ostavio ih samo 5-6 da gore 8-9 sati. Dam se kladit da ce ove sve ostale biljke i dalje bez ikakvih problema rast...bolbitise i micorosoriume, sve ove algama zarazene, kilave listove, odrezi i prati rast novih listova. Ako vidis da su opet kilavi provjeri jos dal co2 dolazi do tog srednjeg dijela tocno i provjeri jos jednom gnojenje, jer ovi jeftini testeri koje nama uvaljaju u ducanima, ne valjaju nista, provjereno. Inace kod bolbitisa i microsoruima se trebaju rezat stariji listovi redovito, al opet nece oni tako brzo starit ako je sve u redu. Ove alge na panjevima i kamenju sprzis sa easy carbom kod promjene vode ii oribaj nekako.
Toliko od mene frajeru...nemam ja bas nekih iskustava sa velikim tankovima, al alge su alge i u 100 i u 1000 litara.