Nakon 3 tjedna i vise praznim vodu, stavljam pvc mrezicu sa 3mm rupama i na to kvarcni pjesak. Zemlja se namace izvjestan period da prodju odredjeni procesi koji bi inace uzrokovali navalu algi.
Ajd da dam i kakav savjet, a ne samo da slinim...

Imam istu tu foru sa mrezicom (onom narandzastom fasadnom) i iskreno nisam sigurna da je pametna.

Zemlju sam namakala vise od mjesec dana. Preko mrezice je najmanje 6cm sljunka. Aq je sad u funkciji 4 mjeseca. Pri cupanju biljaka jos nijednom nista nije izaslo na povrsinu. Bilje napreduje na ocigled...
I tu zavrsavaju pohvale.
Naime, mislim da mrezica nekako zavrsava gasove iz podloge. Znalo mi se desiti da gledam u aq i onda odjednom iz podloge krene hrpica mjehura. Namjerno pisem mjehura, jer nisu ni malo mali... Onda sam odlucila da svaki put kad umocim ruke malo pretitram podlogu. I stvarno svaki put kad pritisnem izadje hrpetina mjehura na sve strane. Pretpostavljam da se radi o metanu i naravno prilicno me to brine... Vidim i da npr. HM ima problema zbog toga... Raste on krasno, ali odjednom mi izadje citav zbunic van. Mos misliti koji nered... Ne mislim na izlazenje zemlje, jer rekoh vec jednom to se jos nikad nije dogodilo. Nego na to da taman oblikujem grmic i onda se npr. srednji dio odvoji od podloge...

Taj se problem ne javlja na mjestu uz stakla, gdje nema mrezice...
Nadam se da sam te barem malo bacila u razmisljanje...

Iz kojeg bi i ja mogla profitirati...