Ex 700 ti ne treba, jer ta stvar kao kasicni filter u moru nema sto traziti. Mozes ga koristiti eventualno da unutra drzis aktivni ugljen i Rowu, ali to na 100 litrenom tanku mozes napraviti i sa AquaClear hangon filterom - trosi manje struje i zauzima manje mjesta.
Ja volim DIY, ali nisam za DIY skimmer.
Ca reaktor ti za pocetak necee trebati, pa se sa time nemoj opterecivati.
Mislim da se plankton moze uzgojiti u refugiumu, ali nije mi bas jasno sto bi sa njim htio raditi.
Za 100 litara morske vode treba ti u teoriji 3.3 kile soli, jer na litru vode ide 33 grama soli. Al nacesce treba i malo vise...
Racunaj i na to da izmjene u morskom akvariju treba raditi sa slanom vodom - ispocetka malo cesce, kasnije malo rjedje, tako da je sol stani trosak.
Dolijevanja isparene vode iz morskog akvarija rade sa slatkom vodom, nikako pipovacom, nego sa RO, demi ili destiliranom vodom.
Oko zivog kamena se lome koplja vec strasno dugo, no cinjenica je da nema dobrog zivog kamena za malo novaca.
Pokusaj kupiti u oglasima na forumu.
Mozes pokusati i Jadranski zivi kamen koji je slabije kvalitete, ali za neke slabije sisteme poput mog radi.
Vidim da imas hrpu pitanja, pa ti preporucam da procis sve teme u Novi u morskoj da skuzis malo osnove!