Iskreno, štedne žarulje od 100 W nisam nigdje vidio ( najjaea koju sam vidio je 65 Wcijene oko 130 kn), veeinom su do 25-27W i te su cijenom dostupne. Najjeftinije su ŽLJ firmi trajnosti oko 5000 h, i te koštaju od 9-25 kn u Metro-u, Getro-u, King Cross-u itd. Samu trajnost nisam mogao ispitati jer bi trebao eekati par godina, za sad mogu reai da sklop kod mene radi 2 mjeseca bez greške, a ukupnu trajnost ocjenjujem po podacima s kutije žarulja. Kako sam gore u jednom postu napomenuo, rastavljajuei jednu štednu žarulju iz stana,koja je 'vrisnula' vidio sam da je prigušnica u njoj još uvijek ispravna, pregorilaje lampa, pa prema tome ocjenjujem da bi prigušnica radila i duže od deklarirane trajnosti na kutiji.
A dali se isplati, moraš procjeniti sam,po meni se osobno, isplati, jer je cijena jedne elektronske profi prigušnice od 20 W oko 150 kn (oko 10x-15x skuplje+ ako je na?ete+ zamislite koliko mjesta zauzimaju, recimo, 5 komada.)a ne vjerujem da ae trajati 10x-15x duže. ( 15-20 god. ?).Edited by: RobiR