Ako ti se da igrati probaj u Google sketch-up nacrtati kako bi to izgledalo pa podijeli s nama, pošto kažeš da imaš vremena

, jer me baš zanima između kojih soba misliš to složiti i kako ćeš ukomponirati u ostatak prostora. Takovo nešto i ja kombiniram pa da podijelimo ideje

U svakom slučaju razmisli o par problema :
1. Kada se nagneš , da rukom možeš doseći dno akvarija, lakše je za održavanje
2. Rasvjeta, kao što su kolege dobro objasnile, sve iznad 60 cm ako se radi o zahtjevnijem biljnom, zahtijeva metal-halogenu rasvjetu (tu dolazimo do grijanja, isparavanja itd.)
3. Smještaj filtera i ostale opreme
Biljni ili ciklidni (tang., malawi, j. i s. američki) sve ima svoje prednosti i mane, najbolje je da pogledaš malo u galeriji akvarija i odlučiš se za nešto što tebi odgovara, kako financijski, tako i ugodnošću.
Da sam ja osobno znao što su to ciklidi, ne bih nikad radio biljni, ne zato što mi se ne sviđa nego što mi je s njim previše posla. Nažalost, kada dođeš u naše zoo trgovine jedina želja im je uvaliti ti što više opreme i neadekvatne ribice. Primjerice, kada sam prije 1,5 g. kupovao akavrij prodavač mi je tvrdio da u 60 l mogu bez problema držati 10 ciklida !! i da ih moram hraniti 6 puta dnevno i uz njih ide samo anubias jer je neotrovan !?.
Ali sva sreća da postoji akvarij.net i ovi dobri ljudi koja svoja cijenjena iskustva dijele sa drugima.
Pozdrav